Σενάρια μπαράζ και υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική…

Τι μπορεί να γίνει για τις ομάδες της Μαγνησίας

Ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο της συμμετοχής στα μπαράζ από τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής; Ποιες από την άλλη θα αποφύγουν ή όχι τον υποβιβασμό; Το «Magnesiasports» έψαξε τα σενάρια και πραγματικά είναι πολλά, οπότε όλα θα κριθούν στην 11η και τελευταία αγωνιστική, στις 6 Ιουνίου…

θα πρέπει να πούμε αρχικά ότι τα κριτήρια ισοβαθμίας άλλαξαν. Έτσι τα γκολ υπέρ παίζουν αρχικά ρόλο σε περίπτωση ίδιων βαθμών, στη συνέχεια τα γκολ κατά (όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο) και τέλος παίζει η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά. Δίκαιο ή άδικο, αφού κάποια παιχνίδια δεν έγιναν ποτέ και έγινε κατακύρωση υπέρ των νικητών στα χαρτιά σε βάρος του αποχωρήσαντα Οπούντιου Μαρτίνου, αυτό είναι που ισχύει και τέλος.

Ας δούμε λοιπόν τη βαθμολογία, όπως έχει αυτήν τη στιγμή μετά τη διεξαγωγή αγώνων σε δέκα αγωνιστικές.

ΟΜΑΔΑ Β.  Υ-Κ

  1. Διαγόρας Στεφανοβικείου 19 17-5
  2. Ηρακλής Ψαχνών 17 13-8
  3. Νέα Αρτάκη 16 14-8
  4. ΑΟ Υπάτου 15 8-3
  5. Αμβρυσσέας 14 7-7
  6. Θησέας Αγριάς 11 13-12
  7. Φωκικός 11 9-14
  8. Αταλάντη 10 12-12
  9. Δήμητρα 10 6-6
  10. ΓΣ Αλμυρού 9 6-9
  11. Οπούντιος –

Το πρόγραμμα της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής έχει ως εξής:

Δήμητρα-Νέα Αρτάκης

ΑΟ Υπάτου-Οπούντιος Μαρτίνου

Θησέας Αγριάς-ΓΣ Αλμυρού

Αταλάντη-Διαγόρας Στεφανοβικείου

Ηρακλής Ψαχνών-Αμβρυσσέας Διστόμου

Στην κορυφή τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Αν ο Διαγόρας Στεφανοβικείου επικρατήσει σε βάρος της Αταλάντης, δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει στα παιχνίδια Ηρακλής Ψαχνών-Αμβρυσσέας και Δήμητρα-Νέα Αρτάκη. Αν πάλι το σύνολο του Στέλιου Αρσένου ηττηθεί, τότε ελπίζει ότι οι Ηρακλής Ψαχνών και Νέα Αρτάκη θα μείνουν το πολύ με βαθμό ισοπαλίας στα παιχνίδια τους. Αν πάλι ο Ηρακλής Ψαχνών κερδίσει σε περίπτωση ήττας του Διαγόρα Στεφανοβικείου τότε περνάει μόνος πρώτος και παίρνει το εισιτήριο για τα μπαράζ.

Στο θέμα της ανόδου υπάρχει ένα σενάριο ισοβαθμίας στην πρώτη θέση, ανάμεσα σε Διαγόρα και Νέα Αρτάκη, αν η ομάδα του Στεφανοβικείου ηττηθεί, η Νέα Αρτάκη κερδίσει, και ο Ηρακλής Ψαχνών πάρει το πολύ ισοπαλία στο παιχνίδι του. Σ’ αυτήν την περίπτωση Διαγόρας και Νέα Αρτάκη θα έχουν από 19 βαθμούς, αλλά το σύνολο του Στεφανοβικείου έχει 17-5 τέρματα και η Νέα Αρτάκη 14-8.

Σε περίπτωση μάλιστα που ο Διαγόρας ηττηθεί με διαφορά τριών τερμάτων και η Αρτάκη επικρατήσει με ίδιο σκορ τότε έχουμε την απόλυτη ισοβαθμία! Οπότε σε περίπτωση ήττας ο Διαγόρας θέλει να κρατήσει τη διαφορά, πετυχαίνοντας γκολ και η Αρτάκη να μην πάρει κεφάλι όσον αφορά τα υπέρ της τέρματα!

Πολλά τα ενδεχόμενα…

Στη μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού γίνεται ένας μικρός… χαμός! Θησέας, Φωκικός, Αταλάντη, Δήμητρα και ΓΣ Αλμυρού έχουν ισοβαθμίες ή και οριακές διαφορές μεταξύ τους, με τον Θησέα και τον Φωκικό να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Φωκικός έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του, καθώς έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική, οπότε μένει στους 11 βαθμούς με μειονέκτημα απέναντι στον Θησέα, και περιμένει να δουν τι θα κάνουν οι τρεις ομάδες τη Μαγνησίας… την ίδια στιγμή η Αταλάντη θέλει μόνο νίκη απέναντι στον Διαγόρα

Αν η Δήμητρα κερδίσει την Αρτάκη, πάει στους 13 βαθμούς, και ο Θησέας παραμένει στην κατηγορία με νίκη επί του ΓΣ Αλμυρού. Η ομάδα της Αγριάς αρκείται και με ισοπαλία, καθώς θα φτάσει τους 12 βαθμούς και θα αφήσει πίσω της τον Φωκικό με 11 και τον Αλμυρό με 10 βαθμούς αντίστοιχα, ασχέτως και του αποτελέσματος του αγώνα ανάμεσα σε Αταλάντη και Διαγόρα.

Αν πάλι, ο Αλμυρός κερδίσει, φτάνει τους 12 βαθμούς, αφήνει πίσω του Θησέα και Φωκικό με 11 και σώζεται ενώ η Δήμητρα σε περίπτωση ισοπαλίας σ’ αυτό το σενάριο κοιτάει και τη διαφορά τερμάτων, περιμένοντας να δει τι θα κάνει και η Αταλάντη. Μάλιστα, αν η Αταλάντη φέρει και αυτή ισοπαλία σ’ αυτό το σενάριο, τότε μιλάμε για τετραπλή ισοβαθμία με 11 βαθμούς, ανάμεσα σε Θησέα, Φωκικό, Δήμητρα και Αταλάντη, οπότε τα τέρματα θα παίξουν τον ρόλο τους την τελευταία αγωνιστική.

Μπορεί να γίνει βέβαια και χειρότερο… Να χάσουν δηλαδή Δήμητρα και Αταλάντη, και ο Αλμυρό να πάρει ισοπαλία. Οπότε θα έχουμε μία τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα στις τρεις ομάδες με δέκα βαθμούς η κάθε μία, οπότε και πάλι όλα θα κριθούν στα γκολ!

Νεότερα, μετά τη διεξαγωγή της 11ης αγωνιστικής, την Κυριακή 6 Ιουνίου…!

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.