Σενάριο για τέσσερις ομίλους στη Γ’ Εθνική

Ένα σενάριο που αφορά τη Γ’ Εθνική κατηγορία αλλά συνδέεται άμεσα και με τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης σε Super League 2 και Football League έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ώρες μέσω δημοσιευμάτων, και που ουσιαστικά κάνει λόγο για λιγότερους ομίλους στη τέταρτη κατά σειρά εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία, από την περίοδο 2021-22.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα (ilia.news) θέτει ως βάση από τη μία τη δημιουργία δύο ομίλων σε επίπεδο Β’ Εθνικής (Βορρά και Νότου) αλλά και τεσσάρων ομίλων στη Γ’ Εθνική, κάτι που θα σημάνει τον υποβιβασμό 8-10 ομάδων μέσα σε μία χρονιά από τον καθένα.

Το σενάριο από εκεί και πέρα επεκτείνεται και στα τοπικά πρωταθλήματα, αφού εφόσον ισχύσει οι πρωταθλητές των πρώτων κατηγοριών των ΕΠΣ δεν θα παίρνουν απευθείας το εισιτήριο της ανόδου αλλά θα συμμετέχουν σε ομίλους των τεσσάρων. Κάτι παρόμοιο ίσχυε και στο πρόσφατο παρελθόν, με τους νικητές των ομίλων να ανεβαίνουν από εκεί και πέρα κατηγορία.

Αυτό που περιμένουν λοιπόν οι ομάδες αυτή τη στιγμή είναι η προκήρυξη του πρωταθλήματος, και από εκεί και πέρα θα κινηθούν αναλόγως. Ποδοσφαιρικοί παράγοντες πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αρκετές ομάδες να μην δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αδυνατώντας να καλύψουν ακόμη και τα πλέον ελάχιστα έξοδα για την αγωνιστική δραστηριότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.