Σιόβας: Θέλω να εκπληρώσω τα όνειρά μου και να κάνω το μεγαλύτερο άλμα

Ο παίκτης της Αγίας Παρασκευής και πρώτος σκόρερ της Α' ΕΠΣΘ μίλησε στο Magnesiasports

Ο Κωνσταντίνος Σιόβας έχει εντυπωσιάσει φέτος τους πάντες, αφού με την Αγία Παρασκευή και στην πρώτη του χρονιά στη Α’ ΕΠΣΘ έχει σημειώσει 17 γκολ σε ισάριθμα ματς, τα πέντε με πέναλτι, που κυρίως έχει κερδίσει ο ίδιος. Έτσι είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Πάσχο του Ρήγα Φεραίου.

Ο ύψους 1.87 επιθετικός, που είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, ξεκίνησε από την ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου στην ηλικία των έξι ετών, ενώ στα 14 φόρεσε τη φανέλα του Ιάσονα Άλλης Μεριάς στη Β’ ΕΠΣΘ, καθώς οι δυο σύλλογοι συνεργάζονταν, και ακολούθησαν η Ιωλκός και η Αγία Παρασκευή.

Ο γεννημένος την 1η Ιουλίου του 2001 ποδοσφαιριστής μίλησε στο Magnesiasports για την εξαιρετική παρουσία του μέχρι στιγμής σε μία χρονιά δύσκολη για εκείνον, καθώς δίνει Πανελλαδικές εξετάσεις και έχει και βαρύ πρόγραμμα με τα μαθήματά του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον ρόλο του μέσα στην ομάδα:

«Χρησιμοποιούμαι κυρίως ως σέντερ φορ, αλλά και πίσω απ’ αυτόν. Παρόλο που έχω το ύψος, τα περισσότερα γκολ είναι με τα πόδια και έρχομαι έξω από την περιοχή ως δεύτερος επιθετικός, για να σκοράρω. Με βάση και τα συστήματα του προπονητή μας βρίσκομαι σε καίριες θέσεις και εκεί που πρέπει κι έχω βάλει αρκετά γκολ. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να παίζω ως δεύτερος επιθετικός, για να έχω περισσότερο χώρο και να κάνω αυτά που θέλω με την μπάλα, αλλά χρησιμοποιούμαι πολύ ως φορ λόγω του σώματός μου, της ταχύτητας και της δύναμης που πιστεύω ότι έχω».

Για το μυστικό της επιτυχίας του:

«Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που έχω πετύχει 17 γκολ μέχρι τώρα: η συνεργασία με τους συμπαίκτες μου, η ομαδική δουλειά και τα καλά τελειώματα τα δικά μου. Χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να ‘ναι δεμένη η ομάδα σου και συ να είσαι ένα μ’ αυτήν, να εμπιστεύεσαι τους συμπαίκτες του, για να μπορούν και να σε βοηθάνε. Μετά είναι και η προσωπική ικανότητα. Είναι σημαντικό ότι από την αρχή της χρονιάς η Αγία Παρασκευή μας στέλνει όλα τα παιδιά να κάνουμε προπονήσεις ενδυνάμωσης με τον κ. Καθηνιώτη, που είναι πολύ καλός προπονητής και με έχει βοηθήσει πολύ».

Για το αν χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια:

«Φέτος έχω βάλει νομίζω και τρία γκολ με το αριστερό, που είναι το κακό μου πόδι. Γενικώς, είμαι καλύτερος με την μπάλα στα πόδια και πρέπει να δουλέψω περισσότερο το κεφάλι».

Για το αν περίμενε να είναι πρώτος σκόρερ στην Α’ ΕΠΣΘ:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, αλλά πάντα πίστευα στον εαυτό μου και πιστεύω ότι έχω να δώσω πολλά ακόμη».

Για το τον επηρέασε η κάμψη που είχε η ομάδα του, καθώς μετά από πέντε σερί νίκες από τη 2η έως την 6η αγωνιστική, έκανε επτά ήττες και μία ισοπαλία στα επόμενα οκτώ ματς:

«Είχαμε μία σειρά από δύσκολα παιχνίδια, τότε που κάναμε πολλές συνεχόμενες ήττες και μας πήρε κάπως από κάτω ως ομάδα. Προσωπικά κοιτάω πάντα το καλύτερο».

Για το αν θα αγωνιστεί ως το τέλος του πρωταθλήματος λόγω και των Πανελληνίων εξετάσεων και πόσο δύσκολος είναι ο συνδυασμός με τις υποχρεώσεις του στο ποδόσφαιρο:

«Σίγουρα θα μειώσω λίγο τους ρυθμούς, για να αφοσιωθώ λίγο παραπάνω στα μαθήματα, αλλά δε θα σταματήσω και θα παίξω, εκτός απροόπτου, ως το τελευταίο παιχνίδι. Προσπαθώ να τα συνδυάσω όλα, όσο γίνεται. Οι ώρες για τα μαθήματα στο φροντιστήριο είναι πάρα πολλές, χρειάζεται πολύ διάβασμα, αλλά προσπαθώ να πηγαίνω τρεις με τέσσερις προπονήσεις τη βδομάδα, για να μη χάνω τον ρυθμό μου. Όλα τα ωραία πράγματα όμως χρειάζονται θυσίες. Στερείσαι λίγο τη διασκέδαση βέβαια, αλλά θέλω να εκπληρώσω τα όνειρά μου».

Για το αν περνάει από το μυαλό του ένα μεγαλύτερο άλμα:

«Σίγουρα περνάει. Πάντα το ονειρεύεσαι κάτι τέτοιο. Το πότε και που θα γίνει δεν μπορώ να το ξέρω».

Για το αν αισθάνεται ότι πλέον τραβά πολύ περισσότερα βλέμματα:

«Πιστεύω πως ναι, γιατί έχω κάνει μία πολύ καλή χρονιά για την ηλικία μου και σ’ ένα επίπεδο, όπως το Α’ Τοπικό, που δεν είναι και τόσο εύκολο να διακριθείς. Έχει πολλούς καλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, που έπαιζαν σε εθνικές κατηγορίες».

Για το αν είναι ακόμη μεγαλύτερο το επίτευγμά του να είναι πρώτος σκόρερ με μία ομάδα μεσαίας δυναμικότητας, όπως είναι η Αγία Παρασκευή:

«Σίγουρα, γιατί οι πιο ισχυρές ομάδες βλέπουμε ότι μπορούν να βάλουν και πέντε και έξι γκολ σε κάποια ματς».

Για τη συνεργασία με τους συμπαίκτες του:

«Με όλους τους συμπαίκτες μου έχω πολύ καλές σχέσεις. Σε αγωνιστικό επίπεδο συνεργάζομαι κυρίως με τα εξτρέμ, που είναι ο Αντώνης Κατσαγεωργίου και ο Βασίλης Ρακής, αλλά και τον Μάριο Πασσά και τον Μίλτο Χρόνη».

Για τη συμβολή του προπονητή του Στέλιου Μαλακασιώτη, για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα με τα 17 προσωπικά του τέρματα σε 17 αγωνιστικές:

«Από την πρώτη στιγμή μας είπε να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να προσπαθούμε για το καλύτερο για την ομάδα. Απαιτεί τον σεβασμό και την προσοχή όλων των παικτών και να κάνουμε αυτά που μας λέει μέσα στο γήπεδο και δουλεύουμε τακτικά στις προπονήσεις. Εφαρμόζοντας αυτά, βγαίνει το ανάλογο αποτέλεσμα. Έχει ζητήσει να με παίζουν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας λόγω της ταχύτητάς μου, για να μπορώ να βγαίνω φάτσα με τα γκολ και να σκοράρω. Έτσι έχουν μπει πολλά γκολ».

Για το αν σκέφτεται το μέλλον του εκτός Βόλου:

«Αυτό εξαρτάται και από τις Πανελλαδικές και από εκεί που θα περάσω, αλλά και εδώ στον Βόλο θα ήθελα να αγωνιστώ σε μία από τις μεγάλες ομάδες. Ευελπιστώ να παίξω αργά ή γρήγορα επαγγελματικά ποδόσφαιρο, γιατί είναι αυτό που πραγματικά αγαπάω, και πιστεύω στις δυνατότητές μου».

“Ερωτική” η σχέση του Κωνσταντίνου Σιόβα με τα δίχτυα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.