Σκληρή τιμωρία για τον άστοχο Ολυμπιακό Β., ήττα με 2-0 από τα Μετέωρα

Φάση από το σημερινό παιχνίδι στην Καλαμπάκα

Ο «νόμος» του ποδοσφαίρου έκανε την εμφάνισή του στην Καλαμπάκα. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε ορισμένες πολύ μεγάλες ευκαιρίες, δεν κατάφερε να σκοράρει και μοιραία ηττήθηκε από τα πιο αποτελεσματικά Μετέωρα με 2-0, που σκόραραν δύο φορές με τον ίδιο παίκτη, τον Σκόνδρα, ο οποίος τιμώρησε σκληρά τους φιλοξενούμενους για την αστοχία τους. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους «ερυθρόλευκους» τη φετινή σεζόν, που τους έφερε πλέον στην δεύτερη θέση του 4ου ομίλου.

Φυσικά για τα Μετέωρα αυτή η νίκη έχει μεγάλη σημασία και για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και γιατί επιτεύχθηκε στο αντίο του προπονητή τους Γιώργου Βακουφτσή.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν απείλησε. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 15’. Ο Ιωαννίδης από δεξιά έκανε την παράλληλη πάσα για τον Λίτσιο, που πρόλαβε τον Γιακουμή και «τσίμπησε» την μπάλα, όμως αυτή έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Δύο λεπτά μετά οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν. Ο Λώττας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ναζίμ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ιωάννου απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη ανέβασαν «στροφές» και δημιουργούσαν ευκαιρίες με μεγάλη συχνότητα. Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, ο Σκοπελίτης μετά από ατομική ενέργεια επιχείρησε με μακρινό σουτ να σκοράρει, όμως ο Ζαρόπουλος με τα πόδια κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 22’ ο Καμπλιώνης δεν αξιοποίησε τη σέντρα του Σαχινίδη, καθώς απέτυχε με διπλή προσπάθεια από κοντά να σκοράρει. Ο Ζαρόπουλος πραγματοποίησε ακόμη μία σωτήρια επέμβαση στο 33’, καθώς εξ επαφής απομάκρυνε την κεφαλιά του Ναζίμ από κόρνερ του Λώττα. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ στο 37’. Οι παίκτες του Γιώργου Βακουφτσή εκμεταλλεύτηκαν λάθος του Οικονομόπουλου και έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Σκόνδρα με πλασέ να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γιακουμή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Καμπλιώνη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από αντικανονική θέση, οπότε το γκολ ακυρώθηκε, και τον Ιωάννου από καλό σημείο μέσα στην περιοχή να μην πιάνει όπως θα ήθελε το σουτ.

Στο 51ο λεπτό ο διαιτητής της συνάντησης αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Σκοπελίτη από τον Ιωαννίδη. Ο ίδιος παίκτης στο 63’ απείλησε με σουτ, μετά από κακή απομάκρυνση των αμυντικών, με τον Γιακουμή να διώχνει σε κόρνερ μία καλή στιγμή της ομάδας της Καλαμπάκας.

Δέκα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» αντέδρασε σωτήρια, όταν οι γηπεδούχοι έπειτα από πολιορκία που δέχθηκαν, έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Ουζούνογλου. Στο 74ο λεπτό ελαχιστοποιήθηκαν οι ελπίδες των Βολιωτών έστω και για την ισοπαλία, αφού οι Καλαμμπακιώτες ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε πιστεύοντας πως ο Σκόνδρας είναι οφσάιντ, ωστόσο ο παίκτης των Μετεώρων με σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» του Γιακουμή έκανε το 2-0. Πολύ μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού έχασαν οι «ερυθρόλευκοι» στο 84’. Ο Σκοπελίτης έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Σαχινίδης έκανε την κεφαλιά, με τον Ζαρόπουλο να πραγματοποιεί τεράστια επέμβαση, την οποία και πανηγύρισε, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος και να αφήνει την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Α.Σ. ΜΕΤΕΩΡΑ : Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης (83’ Μανώλης), Ζήσης, Φορτούνης, Γεωργάκης, Παπαευθυμίου, Ουζούνογλου, Σκόνδρας (78’ Συράκος), Κιάκος, Ιωάννου(90’ Μαρούδας), Λίτσιος (67’ Πολυζόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ : Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος (65’ Φλίγκος), Πίντο, Οικονομόπουλος, Σκοπελίτης, Ναζίμ, Ρόκας (77’ Παπαϊωάννου), Λώττας (77’ Ζγκούρη), Καμπλιώνης, Σερτζίνιο, Σαχινίδης.

πηγή φωτό: stagonnews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.