Σκοπελίτης στο «Magnesiasports»: «Προέχει η υγεία, φοβόμαστε τις συνέπειες στο ποδόσφαιρο»

Σημειώνοντας ότι Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη μπορούν να πάρουν την άνοδο

Σε κατάσταση αναμονής παραμένουν οι αθλητές ομάδων σε όλη την Ελλάδα, ελπίζοντας ότι η αγωνιστική δραστηριότητα να αρχίσει σύντομα, τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές της Football League, ήρθαν αντιμέτωποι με τη μεγάλη καθυστέρηση που προέκυψε από τις ζυμώσεις για αναδιάρθρωση (που δεν έγινε ποτέ…), αλλά και με το lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η αγωνία ωστόσο παραμένει υψηλή, όπως αναφέρει και ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού Βόλου, Φίλιππος Σκοπελίτης, μιλώντας στο «Magnesiasports».

«Τι να πεις για την όλη κατάσταση; Προέχει η υγεία, να βγει ο κόσμος από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στο σπίτι του, να είμαστε όλοι υγιείς, το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Όταν βλέπεις τόσα κρούσματα, τόσους διασωληνωμένους, τόσους θανάτους, πώς να μιλήσεις για ποδόσφαιρο;» αναρωτιέται ο Φίλιππος Σκοπελίτης, που περιμένει και αυτός φως στο τούνελ της καθημερινότητας και φυσικά της αθλητικής πραγματικότητας.

Η πραγματικότητα αυτή όπως είναι λογικό έχει αλλάξει. «Είμαστε κάθε μέρα σε επαφή, ειδικά οι αρχηγοί με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Θωμά Μακρή, και κάθε αρχή εβδομάδας παίρνουμε ατομικό πρόγραμμα, Δευτέρα-Σάββατο Κυριακή έχουμε ρεπό. Μέρα παρά μέρα μιλάμε και με τον προπονητή» αναφέρει ο ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων», με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να κρατηθούν σε εγρήγορση σωματικά, με ατομικές προπονήσεις. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό για να μπουν άμεσα όλοι στο γήπεδο και σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Όπως άλλωστε τονίζει, οι συνέπειες από τη μακρά αποχή από την αγωνιστική δράση δεν μπορούν να αποκλειστούν. «Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο τραυματισμών, αφού έχουμε να δώσουμε επίσημο παιχνίδι από τον περασμένο Μάρτιο! Μέχρι τώρα ήμαστε σε ένα τρομερό επίπεδο, υπό τις οδηγίες του προπονητή μας και του γυμναστή, και ξαφνικά σταματήσαμε πάλι εξαιτίας της δεύτερης καραντίνας» σημειώνει…

Όσο αντέξουν ποδοσφαιριστές και ΠΑΕ…

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα πάντως κρίνεται υπερβολικό για οποιοδήποτε εργαζόμενο, μιας και οι ποδοσφαιριστές επαγγελματίες είναι και πολλοί έχουν ως μόνο έσοδο τις απολαβές τους από την αθλητική δραστηριότητα, με τον Φίλιππο Σκοπελίτη να παραδέχεται ότι πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες. Αυτό έχει τονίσει άλλωστε και ο ΠΣΑΠ στις παρεμβάσεις του με τις οποίες ζητάει την έναρξη της αγωνιστικής δράσης, αφού τα έξοδα για τις ΠΑΕ «τρέχουν», ενώ έσοδα δεν υπάρχουν.

«Εμείς πάντως είμαστε σε καλό επίπεδο όσον αφορά τις πληρωμές, γνωρίζοντας ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τις ΠΑΕ και ενώ δεν έχουμε παίξει ούτε μισό παιχνίδι. Περιμένουμε βέβαια κι εμείς τις εξελίξεις και ακούμε ότι μπορεί ν’ αρχίσουμε από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου. Περιμένουμε…» είναι το σχετικό σχόλιο από την πλευρά του αρχηγού του Ολυμπιακού Βόλου, που συμπληρώνει πάντως ότι δεν ξέρει αν στο τέλος θα αντέξουν όλες οι ΠΑΕ της κατηγορίας ,και όχι μόνο το βάρος που δημιουργείται από αυτήν την κατάσταση. Ο ίδιος ελπίζει πάντως ότι η χρηματοδότηση από το στοίχημα, εφόσον το μέτρο εφαρμοστεί αλλά και η πιθανή ενίσχυση από τις ποδοσφαιρικές Αρχές, μπορεί να δώσουν κάποιες ανάσες.

«Μπορούν να φύγουν από την κατηγορία οι ομάδες του Βόλου»

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, και αφού τονίζει ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου έχουν δέσει ως άτομα («Οι ξένοι είναι τρομερά παιδιά και χαρακτήρες» αναφέρει ως παράδειγμα), ο Φίλιππος Σκοπελίτης είναι κατηγορηματικός στο ότι τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και η Νίκη μπορούν στο φετινό πρωτάθλημα να διεκδικήσουν την άνοδο και να ξεφύγουν από τη Football League.

«Για τη μορφή του πρωταθλήματος προσωπικά θεωρώ ότι θα ήταν πιο ανταγωνιστικό αν όλες οι ομάδες ήταν σε έναν ενιαίο όμιλο. Ωστόσο αφού δεν έγινε αυτό, είναι ευκαιρία και για τον Ολυμπιακό και για τη Νίκη Βόλου να φύγουν από αυτήν την κατηγορία φέτος, που δεν είναι για τη Football League» τονίζει σχετικά.

Πάντως ο ίδιος πιστεύει ότι η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να γίνει, ώστε να αποκατασταθούν και αδικίες του παρελθόντος. «Όχι τόσο σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, που δεν δείξαμε αυτό που έπρεπε, αλλά για την προπέρσινη σίγουρα. Ευνοήθηκαν πάντως πολλές ομάδες για να αδικηθούμε και πάλι εμείς» καταλήγει…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.