Σοκ στο 91’ για τον Ολυμπιακό Β., 1-1 με Θεσπρωτό και ξέσπασμα του κόσμου

Η φάση του γκολ από τον Πόζογλου στο 17’

Η πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα δεν ήρθε ούτε επί του ουραγού  Θεσπρωτού στο στάδιο του Αλμυρού, με τους ερυθρολεύκους να δέχονται την ισοφάριση στο 91’ από τον Γώγο, έχοντας προηγηθεί στο 17’ με τον Πόζογλου. Ο κόσμος της ομάδας, που βλέποντάς την να έχει οπισθοχωρήσει από νωρίς στην επανάληψη είχε αρχίσει να αποδοκιμάζει, μετά το 1-1 ξέσπασε κατά του Θωμά Γράφα με υβριστικά συνθήματα και γενικότερα επικράτησε ένα έκρυθμο κλίμα, με τους οπαδούς να είναι δικαίως εξοργισμένοι με την εικόνα των ερυθρολεύκων στην επανάληψη. Αυτός ήταν ο πρώτος πόντος για τον Θεσπρωτό στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός έφθασε στους τρεις με τρεις ισοπαλίες.

Με φορ τον Πόζογλου

Ο Θωμάς Γράφας είχε την έμπνευση να χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης τον βραχύσωμο και ευέλικτο Πόζογλου κι αυτή η κίνηση απέφερε καρπούς, αφού ο 23χρονος Θεσσαλονικιός παίκτης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Από κει και πέρα, από τα πλάγια τον βοηθούσαν οι Σκοπελίτης και Κουτσιανικούλης, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής βρίσκονταν οι Τσιάρας, Ρόκας και Στεφάνοβιτς. Στην άμυνα την τετράδα αποτέλεσαν οι πλάγιοι μπακ Γραικός και Μπουτζίκος και οι στόπερ Παπαϊωάννου και Βοσνακίδης και κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μακρυωνίτης, ο οποίος τραυματίστηκε σε σύγκρουση με αντίπαλο στο κεφάλι στο 22’ και αντικαταστάθηκε από τον Γιδόπουλο. Μάλιστα ο Μακρυωνίτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, για να του γίνουν ράμματα. Πάντως, στο δεύτερο μέρος επέστρεψε στο γήπεδο και χειροκροτήθηκε.

Σκόραρε και κυριάρχησε ο Ολυμπιακός Β. στο πρώτο μέρος

Στο 7’ από τη σέντρα του Στεφάνοβιτς έκανε την κεφαλιά ο Τσιάρας, που έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 10’ ο Ολυμπιακός Β. στάθηκε τυχερός σε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι από τον Κολλά. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά, έκαναν κάποια λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά χρειαζόταν μία φάση, για να αλλάξει η ροή του αγώνα, αυτή του 1-0, και από κει πέρα η ομάδα του Θωμά Γράφα ήταν φανερά ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα, στο 17’ ο Κουτσιανικούλης έσκαψε ωραία την μπάλα για τον Πόζογλου, που βρέθηκε απέναντι από τον Κίναλη και τον πλάσαρε σωστά, ανοίγοντας το σκορ.

Όπως σημειώθηκε, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, πίεσε για το 2-0 και από καθαρή ατυχία αυτό δεν ήρθε. Στο 25’ ο Σκοπελίτης έφτασε σε μία τελική προσπάθεια με σουτ εκτός εστίας, ενώ στο 30’ οι ερυθρόλευκοι …ισοφάρισαν τα δοκάρια, με τον Στεφάνοβιτς να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο, ενώ στη εξέλιξη της φάσης ο Σέρβος ξαναβρήκε την ευκαιρία να απειλήσει, αλλά το σουτ, ενώ είχε φορά προς την εστία, κόντραρε σε αμυνόμενο και έφυγε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε και ο Παπαϊωάννου  ανάγκασε με κεφαλιά τον Κίναλη σε δύσκολη επέμβαση στο 31’ και το 1-0 έμεινε ως την ανάπαυλα, αφού η κεφαλιά του Ντάλα Κόστα στο 41’ ήταν άστοχη.

Οπισθοχώρησε νωρίς στο δεύτερο μέρος και το πλήρωσε στις καθυστερήσεις

Στο 61’ είχαμε πάλι τη συνεργασία Κουτσιανικούλη-Πόζογλου, αλλά αυτή τη φορά δεν απέφερε κάποιο γκολ, όπως στο 17’, αφού το αριστερό σουτ του σκόρερ του Ολυμπιακού Β. πέρασε άουτ.

Καθώς περνούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι, που ήλεγχαν τον ρυθμό μέχρι το 65’, φάνηκαν να οπισθοχωρούν κι αυτό παραλίγο αρχικά να το πληρώσουν, αφού στο 75’ χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Γιδόπουλου στο σουτ του αφύλακτου Ραμίρεζ εντός περιοχής, με τον Τρικαλινό τερματοφύλακα να αποσοβεί την παραβίαση της εστίας του και την ισοφάριση. Στο 84’ ο Θεσπρωτός είχε νέα σημαντική ευκαιρία, για να φέρει το ματς στα ίσια, με τον Κολλά να σουτάρει εκτός περιοχής και την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Τελικά η τρίτη ήταν και … φαρμακερή ευκαιρία για τον Θεσπρωτό κατέληξε στα δίχτυα στο 91’, με τον Γώγο να είναι η χρυσή αλλαγή για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, αφού σούταρε εύστοχα μέσα από την περιοχή και έγραψε το τελικό 1-1, το οποίο δικαιούνταν οι φιλοξενούμενοι, που έπαιξαν επιθετικά στο τελευταίο 25λεπτο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης (22’ λ. τρ. Γιδόπουλος), Γραικός, Μπουτζίκος, Παπαϊωάννου, Βοσνακίδης, Ρόκας, Τσιάρας, Στεφάνοβιτς (60’ Ντούνης), Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης, Πόζογλου (70’ Τσίτας)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κίναλης, Δημήτρουλας, Σερβιλάκης, Νόνης, Σταυρίδης (89΄Βασίλης Κων/νου), Βιγιαφάνιε, Κολτσίδας, Μπίκας (46’ Γώγος), Ευθυμίου (71’ Ραμίρεζ), Κολλάς, Ντάλα Κόστα

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.