Σουπερλιγκάτη Νίκη, υπέταξε την Ξάνθη με 1-0 στο Πανθεσσαλικό

Ο σκόρερ της Νίκης, Χρ. Tζιώρας διεκδικεί την μπάλα μαζί με τον Ντα Κόστα

Με εμφάνιση βγαλμένη από τη Σούπερ Λίγκα η Νίκη έκλεισε με μία μεγάλη επιτυχία τις υποχρεώσεις της στον 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας της Ξάνθης με 1-0 χάρη σε γκολ του Τζιώρα στο 72’. Ήταν ένα αποτέλεσμα που η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς δικαιούνταν, αφού ειδικά στο δεύτερο μέρος μετά το ισορροπημένο πρώτο ήταν καλύτερη.

Η Νίκη τερμάτισε με τρεις βαθμούς, ενώ η Ξάνθη παρά την ήττα της προκρίθηκε, αφού ο ΟΦΗ πέρασε με διπλό από την Κέρκυρα με 0-3.

Η διάταξη των ομάδων

Για τη Νίκη ο Μανώλης Αποστολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μετούσι, Παπαδήμας, Καρτσαμπάς και Θ. Παπαδόπουλος στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Ρόβας και Μέτσε, ο Φάμπιο Ταβάρες ήταν δεκάρι, ο Κέρι έπαιζε στα δεξιά, ο Δωματάς από την απέναντι πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Τζιώρας.

Η Ξάνθη είχε στο τέρμα τον Ζίβκοβιτς, δεξί μπακ ήταν ο Χατζητερζόγλου και αριστερό ο Μπαξεβανίδης, ενώ στόπερ ήταν οι Ντα Κόστα και Κασάδο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής με πιο αμυντικό ρόλο ήταν οι Καμαρά και Μελιόπουλος και με πιο επιθετικό ο Καντά, ενώ τον φορ Κάστρο βοηθούσαν από τα πλάγια οι Μελισσόπουλος (δεξιά) και Μπουλά (αριστερά).

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Πρώτη καλή στιγμή με το επικίνδυνο σουτ του Καντά με φάτσα στην εστία, που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, ενώ η Νίκη απάντησε στο 8’ με τον Δωματά, που σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή και μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς.

Στη συνέχεια δύο φορές ανακόπηκε ο Δωματάς με οφσάιντ και ειδικά η δεύτερη περίπτωση στο 12’ μύριζε γκολ, αφού περίμενε την πάσα ο αφύλακτος Κέρι, με τον παίκτη της Νίκης να διαμαρτύρεται ότι δεν ήταν σε αντικανονική θέση και μάλλον είχε δίκαιο.

Στο 13’ η Νίκη αναπτύχθηκε θαυμάσια και ο Φάμπιο Ταβάρες έβγαλε συρτά τη σέντρα από τα δεξιά. Ο Κέρι έγινε αποδέκτης της μπάλας και έστρωσε προς τα πίσω για τον Μέτσε, που σούταρε πάνω σε σώματα. Στο 14’ η Ξάνθη φάνηκε επικίνδυνη με τη σέντρα-σουτ του Μπουλά από τα αριστερά, που μπλόκαρε με σχετική δυσκολία στο πρώτο δοκάρι ο Αποστολίδης υπό την πίεση επιθετικού της Ξάνθης.

Από κει και πέρα έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, χωρίς φάσεις, με τον Δωματά στο 32’ και το 44’ να βρίσκεται σε θέση βολής την πρώτη εντός και τη δεύτερη εκτός περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και στην αγκαλιά του Ζϊβκοβιτς αντίστοιχα.  Πάντως, η Νίκη ήταν πολύ ανταγωνιστική στο πρώτο μέρος, που δεν είχε σκορ.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Δεν ήταν μόνο ο β’ βοηθός Δημητριάδης, που σήκωνε με ευκολία το σημαιάκι του, αλλά και ο α’ βοηθός Ψαρρής, που ανέκοψε στο 46’ και το 50’ τον Δωματά, ο οποίος στη δεύτερη περίπτωση έβγαινε τετ-α-τετ. Ενδιάμεσα, στο 49’, η Νίκη απώλεσε μία καλή ευκαιρία, όταν ο Φάμπιο Ταβάρες έβαλε ωραία το σώμα του, κέρδισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα. Η άμυνα της Ξάνθης έκοψε στον αέρα και η μπάλα έφτασε στον Μέτσε, που σούταρε όχι όπως θα ήθελε και θα μπορούσε εκτός εστίας. Στο 65’ ξανά παίκτης της Νίκης, που ήταν σε θέση τετ-α-τετ, αυτή τη φορά Τζιώρας, υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Στο 68’ από φάση που ξεκίνησε από πλάγιο της Ξάνθης, που ήταν αλλαγή, ο Μπουλά έφυγε από τα αριστερά κα έβγαλε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι στον ακάλυπτο Μελιόπουλο, ο οποίος, ευτυχώς για τη Νίκη, έκανε ένα σκαστό σουτ, στο οποίο περισσότερο βρήκε αέρα και δεν έφτασε καν στην εστία.

Στο 72’ η Νίκη προηγήθηκε στο σκορ με μία φάση που χάθηκε η μπάλα σε συνδυασμό Μετούσι, Ιορδανίδη, Κέρι, με τελικό αποδέκτη τον Τζιώρα, που με θαυμάσιο πλασέ, γυρνώντας το σώμα του, μέσα από τη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 76’ οι κυανόλευκοι έφτασαν κοντά στο 2-0, με τον Βουκομάνοβιτς να εκμεταλλεύεται λανθασμένο γύρισμα προς τα πίσω και να βγαίνει μόνος από θέση μέσα αριστερά με τον Ζίβκοβιτς που έκανε την έξοδο, για να τον κλείσει. Ο Σέρβος πλάσαρε, αλλά ο Μπαξεβανίδης κι ενώ ο Τζιώρας προσπαθούσε να φτάσει στην μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα, έδιωξε σε κόρνερ.

Ένα λεπτό μετά η Ξάνθη έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ από το ύψος του πέναλτι του Σουλεϊμάν μετά τη σέντρα του Μπουλά πήγε πάνω στον Αποστολίδη, που μπλόκαρε σωτήρια.

Στο 83’ η επέμβαση του τερματοφύλακα της Νίκης ήταν πολύ πιο εύκολη στο ανάποδο ψαλίδι του Μελιόπουλου, ενώ στο 85’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τη Νίκη, με τον Τζιώρα να βγάζει θαυμάσια μπαλιά-τρύπα στην πλάτη της ξανθιώτικης άμυνας και τον Κέρι να βγαίνει φάτσα με το γκολ. Ωστόσο, στο δυνατό αριστερό σουτ του επιθετικού της Νίκης, ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε εντυπωσιακά και αποσόβησε το 2-0.

Στο 89’ το σουτ του Μέτσε εκτός περιοχής με καλές προϋποθέσεις πήγε πολύ άουτ, ενώ στο 92’ ο Φωτιάδης χρέωσε με πολύ αμφισβητούμενο φάουλ σε διεκδίκηση στον αέρα τον Καρτσαμπά, με συνέπεια να βάλει τη Νίκη μέσα στην περιοχή της και να κινδυνεύσει. Το φάουλ εκτελέστηκε από τον άξονα προς την αριστερή πλευρά της μικρής περιοχής, όπου βρέθηκε μόνος του ο Καμαρά, ο οποίος έκανε τη κοντινή  προβολή, αλλά σωτήρια απέκρουσε ο Αποστολίδης. Έτσι, ο πορτιέρε της Νίκης απέτρεψε την ισοφάριση, κάτι που σίγουρα θα ήταν άδικο, αν γινόταν, αφού και στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεσαν περισσότερο για το δεύτερο γκολ.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Παπαδήμας, Καρτσαμπάς, Ρόβας (70’ Τσεμπερίδης), Μέτσε, Φάμπιο Ταβάρες (70’ Ιορδανίδης), Δωματάς (75’ Βουκομάνοβιτς), Κέρι, Τζιώρας

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Καντά (63’ Σουλεϊμάν), Κασάδο, Μπαξεβανίδης (79΄Θυμιάνης), Ντα Κόστα Λίμα, Μελισσόπουλος, Μελιόπουλος, Χατζητερζόγλου (46’ Σιλά), Καμαρά, Μπουλά, Κάστρο

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.