Σούλης Παπαδόπουλος για το ντέρμπι: Όσο δύσκολο είναι για εμάς, άλλο τόσο δύσκολο είναι και για τη Νίκη

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Ακρόαμα 99,8 και την εκπομπή «Αθλητικό Ακρόαμα» έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, κύριος Σούλης Παπαδόπουλος. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για την.. αναγέννηση της ομάδας του από την στιγμή που ανέλαβε, για τους στόχους του Ολυμπιακού αλλά και για το επερχόμενο ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σούλη Παπαδόπουλου:

Για την εικόνα του Ολυμπιακού τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές: «Αυτό έχει να κάνει και με τις καλές επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι σε επίπεδο ποδοσφαιριστών, αυτοί είναι πάντοτε οι πρωταγωνιστές. Υπήρχαν πολύ καλοί παίκτες και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα στον Ολυμπιακό. Σίγουρα για να πάει μία ομάδα καλά, παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Εμείς δουλεύουμε σκληρά με τα παιδιά στις προπονήσεις και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι από το πρώτο παιχνίδι που ανέλαβα η ομάδα παίζει συνεχώς καλύτερα, κάτι που δείχνει ότι τα παιδιά αφομοιώνουν αυτά που δουλεύουμε και αυτά που εγώ θέλω να τους περάσω.»

Για την αυτοπεποίθηση που δείχνουν πλέον οι ποδοσφαιριστές του: «Στο ποδόσφαιρο παίζει πάντα ρόλο ο προπονητής και πόσο μπορούν να πιστέψουν σε αυτόν οι ποδοσφαιριστές. Όταν αυτό συμβεί, ο προπονητής θα μπορέσει να τους περάσει τα πράγματα που θέλει πολύ πιο εύκολα. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και για εμένα και για το επιτελείο μου, χωρίς να θέλω να αφήσω καμία αιχμή για κανέναν. Οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα μπορούν να βελτιωθούν δουλεύοντας και ατομικά, αλλά και να βελτιώσουν την εικόνα όλης της ομάδας συνολικά. Φυσικά κάποια στιγμή θα έρθει και ένα άσχημο αποτέλεσμα, το σημαντικό όμως είναι η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να το ευχαριστίεται και ο κόσμος.»

Για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο κόσμος: «Παίζει μεγάλο ρόλο η εμπιστοσύνη του κόσμου στον εκάστοτε προπονητή, γιατί έτσι αντιλαμβάνονται την πίστη που υπάρχει και οι ποδοσφαιριστές. Αυτό ισχύει στο Ολυμπιακό Βόλου σε πολύ μεγάλο βαθμό και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους όποτε μου γίνεται πρόταση από την ομάδα πάντα έρχομαι! Με όλο το σεβασμό, υπάρχουν ομάδες, που μου έχουν κάνει πρόταση και δεν ανέλαβα γιατί δεν είχα στο παρελθόν σωστή αντιμετώπιση και δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. Σίγουρα είμαστε επαγγελματίες, όταν όμως ο κόσμος έχει αυτή την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σου -που την έχεις κερδίσει μέσα από τη δουλειά σου- μπορείς και εσύ να περάσεις κάποια πράγματα πιο εύκολα. Οι προπονητές δεν έχουν μαγικά ραβδάκια, τίποτα δεν γίνεται τυχαία, αλλά μέσα από δουλειά. Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα βελτιώσω την εικόνα της ομάδας, τελικά ήρθαν και τα αποτελέσματα.»

Για τους στόχους του Ολυμπιακού Βόλου: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε μεγάλα λόγια επειδή κερδίσαμε τρία παιχνίδια. Αν είχαμε φέρει ισοπαλία στα δύο για παράδειγμα, θα ήμασταν τώρα στις τελευταίες θέσεις! Στη Football League είναι πολύ κοντά οι πρώτες με τις τελευταίες θέσεις, που με δύο νίκες μπορείς να βρεθείς πολύ ψηλά και με δύο ήττες πολύ χαμηλά. Όταν ήρθα ήμασταν προτελευταίοι και τώρα είμαστε τέταρτοι. Αυτό που είπα στους ποδοσφαιριστές μου, είναι να μην κοιτάζουμε την βαθμολογία, να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σκαλί σκαλί να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε.»

Για το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου: «Το Σάββατο παίζουμε ένα τοπικό ντέρμπι, με μία ομάδα που άλλαξε προπονητή και έδειξε αμέσως ότι βελτιώνεται. Η Νίκη είναι μια δυνατή ομάδα με πολύ καλούς ξένους και προέρχεται από ένα αποτέλεσμα στο Διαγόρα, το οποίο πολλοί δεν πίστευαν και απ΄ότι έμαθα θα μπορούσε ακόμα και να κερδίσει. Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο, η Νίκη είναι γηπεδούχος και θα έχει τον κόσμο της, ενώ εμείς δυστυχώς όχι. Σίγουρα είναι ωραίο να παίζεις ντέρμπι. Εμείς θα προετοιμαστούμε όπως σε όλα τα παιχνίδια και με όλο το σεβασμό στο αντίπαλο θα κοιτάξουμε να τον κερδίσουμε. Όσο δύσκολο είναι για εμάς άλλο τόσο δύσκολο είναι και για τη Νίκη.»
Για τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στην Football League: «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα. Λέγανε για παράδειγμα ότι αν χάναμε στην Καλαμάτα η ομάδα ουσιαστικά θα ανέβαινε κατηγορία και από τότε η Καλαμάτα έχει κάνει τρεις συνεχόμενες ήττες. Άλλες ομάδες είναι στις υψηλές θέσεις, όπως ο Ιωνικός που έχει κάνει δύο σερί διπλά, ή ο ΟΦΙ τον οποίο αν δεν είχαμε κερδίσει δεν θα τον πιάναμε ποτέ, γιατί δυστυχώς δεν κάναμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα.»

Για το αν η ιδιαιτερότητα του αγώνα με τη Νίκη μπορεί να αγχώσει τον Ολυμπιακό: «Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών. Εμείς θα κατεβάσουμε την ομάδα με το ίδιο σκεπτικό όπως σε όλα τα παιχνίδια. Αν οι ποδοσφαιριστές έχουν την προσωπικότητα και την ποδοσφαιρική δύναμη να ακολουθήσουν το πλάνο και να παίξουν αυτό που μπορούνε, τότε δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Σίγουρα το άγχος, ο κόσμος και η πίεση παίζουν το ρόλο τους. Μπορεί ο κόσμος να θέλει να του δώσουμε χαρά, όμως για μένα πιο σημαντικό είναι να του δίνουμε χαρά κάθε βδομάδα με την αγωνιστική μας συμπεριφορά. Μακάρι να παίζουμε πάντα όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο με τον Ιάλυσο ή την Καλαμάτα, αλλά είναι δύσκολο για μια ομάδα που πριν από ένα μήνα δεν είχε νίκη και δεν πατούσε καλά στο γήπεδο.»

Πηγή: https://www.akroama.gr/