Σπουδαίος ο Ολυμπιακός Βόλου, διέλυσε με 5-1 τον Πιερικό

Κάνοντας τις τρεις από τις τέσσερις φάσεις του γκολ στο πρώτο μέρος, κατά το οποίο προηγήθηκε με 3-0, ο Ολυμπιακός Βόλου με σπουδαία εμφάνιση διέλυσε με 5-1 τον Πιερικό, πετυχαίνοντας ακόμη δύο γκολ στην επανάληψη. Το διάστημα 28’-39’ ήταν εκπληκτικό για τους ερυθρόλευκους, αφού η μπάλα χάθηκε και οι γηπεδούχοι σκόραραν τρεις φορές με Σερτζίνιο, Φλίγκο και Ζγκούρι. Ο Φλίγκος έβαλε και δεύτερο γκολ στην αρχή του δεύτερου 45λεπτου, ενώ μετά τη μείωση με … περίεργο πέναλτι που κέρδισε ο Πιερικός και εκτέλεσε εύστοχα ο Κυπαρίσσης στο 54’, με τον ίδιο τρόπο ο Ρόκας διαμόρφωσε ο Ρόκας το τελικό 5-1.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Σαχινίδη, ενώ ο Ρόκας ήταν στον πάγκο. Έτσι, ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε τον Γιακουμή κάτω από τα δοκάρια, τους Σάββα, Λεάντρο, Οικονομόπουλο και Μπουτζίκο στην άμυνα με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά, ενώ στο κέντρο δίδυμο αμυντικών χαφ ήταν οι Κόλα και Ναζίμ. Μπροστά τους έπαιζε ο Λώττας, στις πτέρυγες οι Ζγκούρη και Σερτζίνιο, ενώ φορ ήταν ο Φλίγκος.

Ο Πιερικός είχε στο τέρμα τον Πατσιογεώργο, στην άμυνα οι πλάγιοι αμυντικοί ήταν οι Αλ. Καρτσαμπάς (δεξιά) και Σκλιοπίδης (αριστερά), ενώ στο κέντρο αυτής ήταν οι Τσιούχας και Χατζηδίμπας. Κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Αθ. Καρτσαμπάς, ενώ μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι κινούνταν οι Κραγιόπουλος Εμμ. και Κωτσιαρίδης. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Βερνάρδος στ’ αριστερά και Κυπαρίσσης Γιώργος στα δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Μηλιώτης.

Οι φάσεις του αγώνα

Μέχρι το 25’  ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν είχε δημιουργήσει καμία φάση, αφού οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στην άμυνα και πήραν πολλές προσωπικές μονομαχίες, ενώ όλα τα γεμίσματα μέσα στην περιοχή αποκρούστηκαν. Στο 25’ έγινε το πρώτο σουτ από τον Λώττα εκτός περιοχής, που πέρασε άουτ και από κει και πέρα ακολούθησε… καταιγίδα, αφού κάθε φάση που έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου έγινε γκολ.

Συγκεκριμένα στο 28’ ο Ναζίμ άφησε την μπάλα προς τα πίσω για τον Σερτζίνιο, που από θέση μέσα δεξιά εκτός περιοχήςμε «φωτοβολίδα» έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της αντίπαλης εστίας. Το 1-0 ήταν άκρως εντυπωσιακό και πανηγυρίστηκε έξαλλα στον πάγκο της ομάδας, ενώ εκεί κατευθύνθηκε και ο Φλίγκος, όταν σκόραρε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Ήταν το 34’, όταν ο Λώττας πίεσε λίγο έξω από την περιοχή του Αλμυρού, το λάθος από την άμυνα του Πιερικού έγινε και στην εξέλιξη της φάσης ο Λώττας βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε θέση βολής, αλλά θέλησε να «σπάσει» για τον αφύλακτο Φλίγκο, που δε πλάσαρε με τη μία, αλλά όταν το έκανε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Μάλιστα ο σκόρερ έκανε μία χαρακτηριστική κίνηση υπόκλισης στον Λώττα, που δημιούργησε το γκολ.

Στο 39’ ο Σερτζίνιο έβγαλε την κάθετη για τον Ζγκούρη, που με ταχύτατη κίνηση στον χώρο βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκήπερ και κάνοντας ένα άψογο διαγώνιο πλασέ έγραψε το 3-0. Ο κόσμος είχε ενθουσιαστεί και ζητούσε κι άλλο γκολ.

Αυτό ήρθε στο ξεκίνημα της επανάληψης, αφού πρώτα καταγράφηκαν δύο καλές τελικές προσπάθειες, μια για κάθε ομάδα. Στο 46’ το σουτ του Αθ. Κραγιόπουλου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια μεν, εύκολα δε ο Γιακουμής, ενώ στο 47’ ο Φλίγκος άφησε προς τα πίσω προς τον Λώττα, που προσποιήθηκε αρχικά και έκανε το αριστερό σουτ, που μπλόκαρε ο Πατσιογέωργος. Όμως στο 49’ ο Ναζίμ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λώττα βρέθηκε μόνος ανάμεσα από τη μικρή περιοχή και το πέναλτι και πάσαρε για τον Φλίγκο, που με τον Πατσιογεώργο ουσιαστικά εξουδετερωμένο δεν είχε πρόβλημα από τη μικρή περιοχή να κάνει το 4-0.

Στο 54’ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Κυπαρίσσης μετά από κόρνερ και δόθηκε εις βάρος του Ναζίμ για ανατροπή με το πόδι ο Πιερικός μείωσε σε 4-1 (πολλοί δεν κατάλαβαν την υπόδειξη του Μπεκιάρη), αλλά αυτό έδωσε κίνητρο στους γηπεδούχους να μη ρίξουν ρυθμό και να ψάξουν και για το πέμπτο γκολ. Στο 60’ Φλίγκος μετά από μπαλιά του Λώττα βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά από θέση μέσα δεξιά αστόχησε, ενώ στο 71’ η κεφαλιά του Ζγκούρι μετά το φάουλ του Κόλα πήγε στην αγκαλιά του γκολκήπερ του Πιερικού.

Στο 86’ ο Σκοπελίτης βγήκε μόνος και ξεπέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα είχε δύναμη και δεν πρόλαβε να την προωθήσει στην κενή εστία. Ωστόσο, ο ίδιος παίκτης με νέο ωραίο τσίμπημα της μπάλας μέσα την περιοχή στο 88’ ανατράπηκε από τον Χατζηδίμπα και το πέναλτι που έδωσε ο Μπεκιάρης μετέτρεψε σε γκολ ο Ρόκας. Ο αρχηγός από τη στιγμή που βγήκε ο Φλίγκος έστειλε στη δεξιά γωνία τον Πατσιογεώργο και στην αριστερή την μπάλα, η οποία, αφού χτύπησε στο εσωτερικό μέρος του δοκαριού, πήγε στα δίχτυα. Έτσι έγινε το 5-1, που ήταν το τελικό σκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β: Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Κόλα, Ναζίμ (54’ Σκοπελίτης), Λώττας, Σερτζίνιο (73’ Ευθυμιάδης), Ζγκούρη (73’ Ρόκας), Φλίγκος (80’ Παπαϊωάννου)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Πατσιογεώργος, Αλ. Καρτσαμπάς, Σκλιοπίδης, Τσιούχας (46’ Μπατσαράς), Χατζηδίμπας, Αθ. Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος Εμμ., Κωτσιαρίδης (55’ Λαμπίρης), Βερνάρδος (55’ Δαδάκος), Κυπαρίσσης Γ. (83’ Κριεμάνδι), Μηλιώτης.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.