Σπουδαία ισοπαλία για τον Γ.Σ. Αλμυρού με Πιερικό στην Κατερίνη

Ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα με μεγάλη βαθμολογική αλλά και ψυχολογική σημασία πήρε ο Γ.Σ. Αλμυρού εκτός έδρας απέναντι στο μεγάλο φαβορί του 3ου ομίλου Πιερικό. Η ομάδα του Στέλιου Αρσένου που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο, έφερε 0-0 με τους Κατερινιώτες, οι οποίοι υπέστησαν την πρώτη τους απώλεια στο πρωτάθλημα.

Ο Αλμυρός με αυτή τη λευκή ισοπαλία έφτασε στους τέσσερις βαθμούς και ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το πρωτάθλημα, που η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς γι’ αυτόν, αλλά χάρη στη δουλειά και τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας και φυσικά στη δουλειά και το ταλέντο των παικτών, αλλά και τις ενέργειες της διοίκησης το κλίμα έχει αλλάξει γρήγορα προς το καλύτερο.

Για να έρθει ένα τέτοιο αποτέλεσμα σίγουρα χρειάζεται και τύχη, αλλά υπήρχε πλάνο  ικανότητα συνάμα. Ο Στέλιος Αρσένος επέλεξε να κλείσει καλά όλα τα ατού του Πιερικού στον άξονα (Μακρής, Ιβανίδης, Χαρτσιάς) και αυτό του βγήκε, με συνέπεια η ομάδα του Αποστόλη Στύλλου να είναι απειλητική μόνο από τα πλάγια σε ό,τι αφορά τη δημιουργία φάσεων.

Οι γηπεδούχοι είχαν μέσα σε διάστημα τριών λεπτών στο πρώτο μέρος δύο δοκάρια.  Αρχικά στο 23’ μετά από σέντρα από τα αριστερά του Τουλίκα ο Σαχινίδης έκανε το γυριστό σουτ και η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Πολυμέρου. Στο 26’ οι ίδιοι παίκτες συνεργάστηκαν με τον Σαχινίδη να ξανατελειώνει τη φάση, τον Πολυμέρου να αποκρούει και την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία να βγαίνει κόρνερ.

Στις δύο αυτές σημαντικές ευκαιρίες του Πιερικού ο Αλμυρός είχε να αντιπαρατάξει τη φάση με το Δημηνά στο 22’ που αστόχησε από πολύ καλή θέση μετά την πάσα του Αναστασίου,  ο οποίος στο 29’ είχε την έμπνευση να αιφνιδιάσει από μακριά με λόμπα τον Γουναρίδη, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Στο 82’ χρειάστηκε μία σημαντική επέμβαση του Πολυμέρου σε τελική προσπάθεια από κοντά του Σαχινίδη, για να παραμείνει το 0-0, ενώ στο 95ο λεπτό ο Μηλιώτης δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλάγια θέση. Στην επανάληψη ο Αλμυρός είχε δύο καλές τελικές προσπάθειες με δύο σουτ του Βαρδάκη στο 62’ που μπλόκαρε ο Γουναρίδης και του Δερμιτζάκη στο 67’ που πέρασε άουτ.

Ο Στέλιος Αρσένος εκτός από τον Πολύμερου κάτω από τα δοκάρια επέλεξε για τα πλάγια της άμυνας τον Λάμπο και τον Αγγελή, ενώ στο κέντρο αυτής ήταν ο Κυριάκος και ο Παπακώστας. Ο Ζενούνης ήταν ο μοναδικός κλασικός αμυντικός μέσος,  με τον Δερμιτζάκη και τον Δημηνά να παίζουν μπροστά του ως εσωτερικοί  χαφ με πιο επιθετικό ρόλο. Στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Αγιασιώτης και Βουρδάκης, ενώ κλασικός προωθημένος ήταν ο Αλέκος Αναστασίου.

Η έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση του Βαλάντη Κόκκα ως αλλαγή, που δοκίμασε το πόδι του, αλλά γρήγορα υποτροπίασε και αντικαταστάθηκε, με τον παίκτη να αποφασίζει να χειρουργηθεί σύντομα.

Επτά κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι παίκτες του Γ.Σ. Αλμυροί και συγκεκριμένα οι:
Zενούνης (38′), Δερμιτζάκης (44′), Λάμπος (48′), Αγγελής (65′), Παπακώστας (93′), Μπέϊκος (95′), Πολυμέρου (96′).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Γουναρίδης, Μπούζουρας, Β. Τουλίκας, Ρογγότης, Τακίδης, Μακρής (84’ Κριεμάντι), Κυπαρίσσης (75’ Λαζαρίδης), Ιβανίδης, Σαχινίδης, Χαρτσιάς, Δεμηρτζόγλου (59’ Μηλιώτης)

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Πολυμέρου, Λάμπος, Αγγελής, Κυριάκος, Παπακώστας, Ζενούνης, Δερμιτζάκης (80’ Κόκκας-85’ λ. τρ. Αράπης), Αγιασιώτης (78’ Φούκης), Δημηνάς (65’ Μπέικος), Αναστασίου, Βουρδάκης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.