Στάθηκε αξιοπρεπώς, αλλά έχασε με 3-0 η Νίκη από τον ΟΦΗ

Μονομαχία Μέτσε-Οικονόμου στο ματς του Ηρακλείου

Μπορεί να έχασε με 3-0 η Νίκη από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου στη φάση των 32, αλλά η ομάδα του Γιώργου Κούτση έκανε μία αξιοπρεπή εμφάνιση, έχοντας κατέβει στον αγώνα, για να παίξει ποδόσφαιρο και ήταν αρκετά ανταγωνιστική.

Οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν δύο μάλλον φθηνά γκολ στο πρώτο μέρος, όταν και κρίθηκε το ματς και τα δύο από τον Αραβίδη: το πρώτο με πέναλτι, που μπορούσε κάλλιστα να αποφευχθεί του Ντινιωτάκη στον Ντίνα, στο 2’ και το δεύτερο με κεφαλιά του ίδιου παίκτη μετά από κόρνερ, τη στιγμή που υπήρχαν οι υψηλόσωμοι παίκτες κοντά του, για να καθαρίσουν τη φάση. Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε. Στο 85’ ο Ντινιωτάκης υπέπεσε σε δεύτερο πέναλτι πάνω στον Νοικοκυράκη και έδωσε την ευκαιρία στον Αραβίδη να φτάσει στο χατ-τρικ.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο ΟΦΗ ήταν αλλαγμένος κατά τα 10/11 σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΛ το περασμένο Σάββατο. Ο Σωτηρίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μπολάκης και Κοιλιάρας ήταν οι πλάγιοι αμυντικοί και οι Κομεσίδης και Παπάζογλου οι κεντρικοί. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν ο πρώην παίκτης της Νίκης, Νάστος, μαζί με τον νεαρό Οικονόμου, ενώ πίσω από τον φορ Αραβίδη, κινούνταν στον άξονα ο Σάσι και στα άκρα οι Ντίνας (αριστερά) και Δεληγιαννίδης (δεξιά).

Η Νίκη είχε τον Αποστολίδη στο τέρμα, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Ντινιωτάκης, Καντούτσης, Καρτσαμπάς και Θ. Παπαδόπουλος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Ρόβας, Τσεμπερίδης και Μέτσε, ενώ οι Δωματάς από τα αριστερά και ο Μακενγκό από τα δεξιά ήταν τα στηρίγματα από τα πλάγια του Βουκομάνοβιτς, που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Στο εικοσάλεπτο άλλαξαν αμοιβαία πλευρά οι Δωματάς και Μακενγκό.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Αχρειάστο πέναλτι μόλις στο 2’ του Ντινιωτάκη πάνω στον Ντίνα, που τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, χωρίς να μπορεί να απειλήσει, αφού το σώμα του είχε αντίθετη φορά προς την εστία, με τον παίκτη της Νίκης να τον ανατρέπει. Ο Βρέσκας έδωσε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Αραβίδης, που έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και τον Αποστολίδη στη δεξιά γωνία, ξεγελώντας τον. Έτσι έγινε νωρίς-νωρίς το 1-0.

Στο 11’ μετά από συνεργασία με τον Ντίνα  Σάσι έκανε το διαγώνιο αριστερό σουτ, που απέκρουσε χαμηλά δύσκολα σε κόρνερ ο Αποστολίδης, ενώ μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο προωθημένος Παπάζογλου έκανε σουτ πάνω από τα δοκάρια από το ύψος του πέναλτι.

Στο 15’ ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, που ήταν αφύλακτος στ’ αριστερά της περιοχής του ΟΦΗ, ανακόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ, σε μία απαράδεκτη απόφαση. Η Νίκη γενικότερα δεν κλείστηκε στο καβούκι της, παρά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε, και κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, προσπαθώντας να δημιουργήσει.

Στο 24’ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Ντίνα πέρασε λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 25’ κακό ήταν το συρτό σουτ του Μέτσε εκτός περιοχής, που ίσως βιάστηκε να σουτάρει. Ωστόσο το σουτ του ίδιου παίκτη στο 27’ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής μετά από ωραίο πάρσιμο της μπάλας σε πάσα του Ντινιωτάκη ήταν πολύ καλύτερο και πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ανησυχώντας τον Σωτηρίου.

Στο 29’ ήταν η σειρά του ΟΦΗ να απειλήσει. Ο Ντίνας σέντραρε από την αριστερή πλευρά και ο Οικονόμου μέσα από την περιοχή με τη μία σούταρε με το δεξί λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι, με τον Αποστολίδη πάντως να ελέγχει.

Η Νίκη δε γλίτωσε το δεύτερο γκολ στο 30’ με γυριστή κεφαλιά του Αραβίδη στο πρώτο δοκάρι και στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από κόρνερ του Ντίνα από τ’ αριστερά (2-0). Η μπάλα αναπαύθηκε την αριστερή γωνία του Αποστολίδη, που δικαιολογημένα τα έβαλε με τους αμυντικούς του, αφού τους πήρε την κεφαλιά σε καίριο σημείο ένας κοντύτερός τους παίκτης.

Στο 37’ και μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων η κάθε ομάδα έχασε από μία μεγάλη ευκαιρία. Αρχικά, ο Δεληγιαννίδης, που είχε πάει αριστερά, με τον Ντίνα να μετατίθεται από τα δεξιά, έκανε … βόλτα από την πλευρά του και έβγαλε ανενόχλητος τη συρτή σέντρα. Το κέντρο της άμυνας της Νίκης ήταν πάλι απόν και ο Σάσι φάτσα με το γκολ είχε την ευκαιρία για το 3-0, αλλά ο Αποστολίδης έσωσε τη Νίκη. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι αμέσως μετά  έκαναν αντεπίθεση, με τον Μέτσε να βγαίνει στο τετ-α-τετ, αλλά πλάσαρε άσχημα τον εξερχόμενο Σωτηρίου, στέλνοντας την μπάλα αρκετά άουτ.

Πολύ καλή εκτέλεση με το αριστερό από τον Κοιλιάρα στο 44’, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω και τον Αποστολίδη να δείχνει ανήμπορος ν’ αντιδράσει, αν η μπάλα έβρισκε εστία.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με 2-0, με τον ΟΦΗ να έχει οκτώ τελικές έναντι τριών της Νίκης, που δεν είχε καμία εντός εστίας.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 47’ η Νίκη έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, καθώς μπροστά στην εστία και στο πρώτο δοκάρι μετά τη συρτή σέντρα του Βουκομάνοβιτς από τα δεξιά ο Καρτσαμπάς, που ήταν σε θέση φορ, δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

Η Νίκη προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, χωρίς να είναι πάντως απειλητική, ενώ η επόμενη φάση σημειώθηκε στο 70’, όταν ο Οικονόμου από το ημικύκλιο της περιοχής ήταν ο τελικός αποδέκτης ενός ωραίου συνδυασμού και μετά την πάσα του Δεληγιαννίδη από τ’ αριστερά προς τα πίσω σούταρε δυνατά, για να αποκρούσει, υψώνοντας τα χέρια ο Αποστολίδης.

Στο 74’ το φάουλ του Τσεμπερίδη πήγε πάνω στο τείχος, ενώ στο 80’ ο Ντινιωτάκης «τρύπησε» με την ταχύτητά του την άμυνα του ΟΦΗ από τα δεξιά και έκανε μία σέντρα-σουτ στην κλειστή γωνία του Σωτηρίου που μπλόκαρε.

Κι ενώ οι ρυθμοί στο ματς ήταν «σβηστοί», ο Ντινιωτάκης έκανε ένα κουτό πέναλτι στο 85’, κάνοντας μία λαβή μέσα στην περιοχή στον νεαρό Νοικοκυράκη, που μετά τη συνεργασία του με τον Δεληγιαννίδη προσπάθησε να διεισδύσει, αλλά είχε χάσει την μπάλα καθαρά από τον Καντούτση! Όμως, απερίσκεπτα ο Ντινιωτάκης στο επόμενο δευτερόλεπτο τον πέταξε στο έδαφος και το καθαρό πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Αραβίδης στο 86’ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχε κάνει το 1-0.

Ο Σάσι στο 92’ αστόχησε σε κεφαλιά μετά από κόρνερ και το 3-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τη Νίκη να βγάζει την υποχρέωση και να στρέφεται πλέον αποκλειστικά στο ντέρμπι του Βόλου με τον Ολυμπιακό.

Κίτρινες: Οικονόμου-Καρτσαμπάς, Μέτσε, Ρόβας, Ντινιωτάκης

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπολάκης, Κοιλιάρας (77’ Νοικοκυράκης), Κομεσίδης (58’ Μιχόγεβιτς), Παπάζογλου, Νάστος, Οικονόμου, Σάσι, Ντίνας (89’ Καλαϊτζάκης), Δεληγιαννίδης, Αραβίδης

ΝIKH: Αποστολίδης, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Θ. Παπαδόπουλος, Δωματάς (74’ Ιορδανίδης), Ντινιωτάκης, Τσεμπερίδης, Μέτσε (66’ Φάμπιο Ταβάρες), Μακενγκό, Ρόβας, Βουκομάνοβιτς (58’ Τζιώρας)

Οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν το 2-0

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.