Σταθόπουλος στο «Μagnesiasports»: «Πρωτάθλημα beach volley στις Αλυκές»

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις για τα κορίτσια της Αργούς

Κάτω από συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπει η τελευταία ΚΥΑ, ξεκίνησαν χθες τις προπονήσεις στην αναμορφωμένη πλαζ Αλυκών τα κορίτσια του συλλόγου Αργώ, υπό την καθοδήγηση του προπονητή Βαγγέλη Σταθόπουλου.

«Ξεκινήσαμε προπονήσεις εναρμονισμένοι πλήρως με τα μέτρα της τελευταίας ΚΥΑ που εκδόθηκε. Φυσιολογικά δε θα έπρεπε να έχει σταματήσει η δράση στο beach volley, όπως συνέβη με άλλα αθλήματα, ωστόσο έστω και τώρα είναι σημαντικό που επιστρέφουμε στη δράση» σημείωσε ανακουφισμένος ο έμπειρος προπονητής.

«Στόχο μας αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων με την προσθήκη ενός ακόμη εξωτερικού γηπέδου. Εκτιμώντας τη σημασία της σημερινής συγκυρίας, ο Βαγγέλης Σταθόπουλος δήλωσε «πως ανοίγεται μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά. προερχόμαστε από πέντε μήνες εγκλεισμού και είναι σημαντικό ότι ξαναμπαίνουμε σε γήπεδο με τη μπάλα στα χέρια». Η πρώτη χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε τρία γκρουπ με δώδεκα συνολικά κορίτσια στον οικείο χώρο της πλαζ των Αλυκών και με τον καιρό να προβλέπεται σύμμαχος το προσεχές διάστημα.

«Η περιοχή μας μετρά σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις κι ευελπιστώ μέσα από την τριβή των προπονήσεων να αναδείξουμε τις νέες πρωταγωνίστριες του αθλήματος. Βρίσκομαι σε ανοιχτή επικοινωνία με την ομοσπονδία και περιμένω τη δημοσίευση του προγράμματος των επίσημων αγώνων» προσθέτει ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, οριοθετώντας τους άμεσους στόχους.

Στο παρελθόν ο γνωστός προπονητής διετέλεσε υπεύθυνος σε επτά πανελλήνια πρωταθλήματα και ο ίδιος εκμυστηρεύεται στο «Magnesiasports» την άσβεστη επιθυμία του να αναβιώσει τις λαμπρές σελίδες του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος.

«Θέλω να φέρω και πάλι ένα πρωτάθλημα στις Αλυκές. Στο παρελθόν η περιοχή είχε αναδείξει μεγάλα ταλέντα που πρωταγωνίστησαν σε διεθνές επίπεδο, όπως η Θάλεια Κουτρουμανίδου» σημειώνει. Ακόμα και η διοργάνωση beach volley που είχε διεξαχθεί το 2002 στην παραλία του Βόλου είχε αφήσει το δικό της αποτύπωμα στη σχέση αγάπης που έχει οικοδομήσει η πόλη με το άθλημα του beach volley στο πέρασμα του χρόνου. Συνολικά 340 παιδιά-μαθητές της πόλης είχαν συμμετάσχει σε εκείνο το πρωτοποριακό εγχείρημα με το ξεχωριστό αυτό ολυμπιακό άθλημα να γίνεται πόλος έλξης για τους Βολιώτες που έκαναν αμέριμνοι τη βόλτα τους στο παραλιακό μέτωπο.

Επαναφέροντάς μας στη σημερινή πραγματικότητα ο Βαγγέλης Σταθόπουλος σημειώνει: «Χωρίς εγκαταστάσεις, δεν μπορείς να αναδείξεις ταλέντα. Ωστόσο, το beach volley ξαναπαίρνει ζωή στην περιοχή των Αλυκών και είμαστε εδώ για να το γιγαντώσουμε και πάλι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα των χορηγιών, παραδέχθηκε ότι εντοπίζεται πράγματι μια δυσκολία στο συγκεκριμένο κομμάτι, όμως αυτό κρίνεται αναπόφευκτο εάν αναλογιστούμε πως η αγορά υπολειτουργεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.