Στην αναμονή ακόμη ο αθλητισμός

Εδώ και μήνες ο ελληνικός αθλητισμός «κρέμεται» κυριολεκτικά από τα χείλη των ειδικών λοιμωξιολόγων. Εκτός της Σούπερ Λιγκ 1, εσχάτως της Σούπερ Λιγκ 2, της Basket League και της Volley League, όλα τα υπόλοιπα ομαδικά πρωταθλήματα σε άνδρες και γυναίκες (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ) παραμένουν δέσμια της ανθεκτικότητας του κορωνοϊού.

Η επιστημονική κοινότητα δικαίως ώς ένα βαθμό παραμένει επιφυλακτική, αναβάλλοντας διαρκώς τις αποφάσεις της, όταν μάλιστα παρατηρούνται φαινόμενα όπως αυτό στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον Ιωνικό για τη ΣΛ2, όπου υπήρχε παρουσία αρκετών ατόμων στην κερκίδα χωρίς –το κυριότερο– να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Τέτοια περιστατικά αποτελούν τροχοπέδη για τη σταδιακή έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ, παρά το γεγονός πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται κατά γράμμα και η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα έχουν σχεδόν μηδενιστεί τα κρούσματα COVID-19 σε ΣΛ1 και ΣΛ2. Σίγουρα, ωστόσο, περισσότερα αξιόπιστα συμπεράσματα για το αν θα υπάρξει έξαρση της πανδημίας θα μπορούν να εξαχθούν τις επόμενες μέρες, τη στιγμή κατά την οποία οι κραυγές αγωνίας ομάδων και αθλητών αυξάνονται.

Το ίδιο ισχύει και στο μπάσκετ, όπου οι συνεχόμενες αναβολές στα παιχνίδια των πρώτων αγωνιστικών στην Basket League 1 έχουν εξαλειφθεί, το καλεντάρι έχει βρει το αρχικό του χρονοδιάγραμμα και τα πράγματα φαίνεται να κυλούν ομαλά. Το γεγονός πως μιλάμε για άθλημα που διεξάγεται σε κλειστό χώρο παίζει ρόλο για την καθυστερημένη έναρξή του σε Α2, Β΄-Γ΄Εθνική αλλά και στην Α1 Γυναικών, η οποία έχει ξεκινήσει προπονήσεις. Το ίδιο ισχύει και για το βόλεϊ –παρά το ότι η πρώτη κατηγορία εδώ και 15 μέρες έχει επιστρέψει στη δράση και δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα θετικό κρούσμα– αλλά και για το άνοιγμα των κολυμβητηρίων.

• Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου έρχεται σε διαβούλευση τις επόμενες μέρες, τόνισε στην Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.