Στις 12/6 η Γ.Σ. του Ολυμπιακού Β., θα ορίσει το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ

Στο ΠΑΡΚ στις 12 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου με θέμα τη σύσταση ΠΑΕ. Αυτό αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ενώ άλλα θέματα ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ. θα είναι η εκλογή μίας πενταμελούς επιτροπής, που θα είναι επιφορτισμένη να «τρέξει» τις σχετικές διαδικασίες, ο καθορισμός του μετοχικού κεφαλαίου (το ελάχιστο είναι 30.000 ευρώ, αλλά μπορεί να οριστεί οποιοδήποτε ποσό εγκρίνει η πλειοψηφία του σώματος) και η τιμή κάθε μετοχής.

Σήμερα Πέμπτη θα βγει η σχετική ανακοίνωση, με το καταστατικό του συλλόγου να αναφέρει ότι δέκα μέρες πριν μπορεί να γίνει η πρόκληση των μελών σε Γ.Σ., οπότε αυτή είναι νόμιμη.

Στη Γενική Συνέλευση μπορεί να έρθει κάποιος να ενημερώσει, αν θέλει, ότι θα καταθέσει πρόταση, αλλά το ανώτατο όργανο του συλλόγου πλέον, εφόσον η ομάδα γίνει επαγγελματική, δεν μπορεί να ψηφίσει για το ποιος θα αναλάβει, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν είναι αυτές που υπάρχουν για Ανώνυμες Εταιρίες, καθώς θα ανοίξει τραπεζικός λογαριασμός και θα είναι ελεύθερος να βάλει χρήματα όποιος θέλει που θα πληροί βεβαίως τις απαραίτητες προϋποθέσεις (πόθεν έσχες κτλ) και από κει και πέρα οι μετοχές θα μοιραστούν κατ’ αναλογία με τα ποσά που κατατέθηκαν από κάθε ενδιαφερόμενο.

Άρα το ποδοσφαιρικό τμήμα φεύγει από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που θα έχει μόνο το 10% που προβλέπεται εκ του νόμου, ενώ από και κει πέρα θα υπάρχει μόνο Γ.Σ. των μετόχων της νέας ΠΑΕ, που θα συγκαλείται και θα παίρνει τις αποφάσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.