Στις 20 Αυγούστου η Έναρξη του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Εφήβων Ανδρών στον Βόλο

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου στο πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου από τις 20 έως και τις 27 Αυγούστου 2022, ενώ αντίστοιχα το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών θα διεξαχθεί για τις ίδιες ημερομηνίες στην πόλη της Λάρισας. Οι 25 συμμετέχουσες χώρες του πρωταθλήματος Νέων Ανδρών του Βόλου είναι: Αζερμπαιτζάν, Καζακστάν, Λετονία, Νότιος Αφρική, Ελβετία, Ισπανία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Σερβία, Σλοβενία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία, Αυστραλία, Κροατία, Αίγυπτος, Γεωργία, Ουγγαρία, Μάλτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Πορτογαλία, Ουκρανία, Βραζιλία, με τις οποίες εκπροσωπούνται στο πρωτάθλημα και οι πέντε Ήπειροι.

Την μεγάλη διοργάνωση εκπροσώπησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, από τον Δήμο Βόλου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Γιώργος Βλιώρας και την Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Αφρουδάκης και ο Γενικός Διευθυντής – Συντονιστής της Διοργάνωσης Γιάννης Γιαννουρής.

Ο Γιώργος Βλιώρας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου καλωσόρισε τους διοργανωτές και του αθλητές στην πόλη του Βόλου, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των ομάδων – πρωτοφανής αριθμός 25 Εθνικών Ομάδων – ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή των 85 μεταξύ των Ομάδων αγώνων και τα δύο Κολυμβητήρια, Βόλου και Νέας Ιωνίας παράλληλα. Τόνισε τη στρατηγική της πολιτικής της δημοτικής αρχής για την τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω του αθλητικού τουρισμού και τη μεγάλη παράδοση συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βόλου και Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας που συνεχίζεται και με τη νέα Διοίκηση της ΚΟΕ. Ευχήθηκε καλή επιτυχία σε διοργανωτές και σε κάθε Εθνική Ομάδα και δήλωσε υπερήφανος για τις εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου, το έμψυχο δυναμικό του Δήμου και τους Βολιώτες Εθελοντές που δίνουν για μία ακόμη φορά τον καλύτερό τους εαυτό. Ευχαρίστησε δε για την άψογη συνεργασία την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία επεσήμανε ότι δεν είναι διόλου τυχαία η ανάθεση μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης στην πόλη του Βόλου. Με την ανάθεση αυτή αποδεικνύεται και ανανεώνεται η εμπιστοσύνη της Ελληνικής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας στην πόλη του Βόλου, την πόλη που χαρακτηρίζεται από το υγρό στοιχείο, την πόλη έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές στον υγρό στίβο, την πόλη με το μεγάλο αριθμό Συλλόγων και Φορέων του ναυταθλητισμού. Τόνισε επίσης τα οφέλη των διεθνών αγώνων υδατοσφαίρισης και ως προς την προβολή της πόλης και ως προς το οικονομικό αποτύπωμα για την τοπική οικονομία. Αναφέρθηκε τέλος στην αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου – Περιφέρειας – ΚΟΕ, που εγγυάται ένα άψογο αποτέλεσμα και τις καλύτερες εντυπώσεις για το διεθνές κοινό.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη σημασία του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων Ανδρών κάτω των 16 ετών, χαρακτήρισε ιστορική τη διοργάνωση καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της διεθνούς Υδατοσφαίρισης ανατίθεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε μία Περιφέρεια, αυτή της Θεσσαλίας, με διεξαγωγή αγώνων Ανδρών και Γυναικών σε δύο όμορες πόλεις.

Η διοργάνωση υπόσχεται μία εβδομάδα γεμάτη δράση, εντάσεις και θέαμα, συνέχισε ο κ. Αφρουδάκης και χαρακτηριστικά δήλωσε «Ο Βόλος αγαπάει το Πόλο και το Πόλο αγαπάει τον Βόλο» μετά τις συνεχείς επιτυχημένες διεθνείς διοργανώσεις της πόλης στο συγκεκριμένο άθλημα. Αναφέρθηκε επίσης στην καταγωγή του σημερινού προπονητή της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Θεόδωρο Βλάχο, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο, καθώς και στις συνεχείς επιτυχίες των Εθνικών Ομάδων Υδατοσφαίρισης σε κάθε κατηγορία, σε κάθε διεθνές πρωτάθλημα. Την τοποθέτησή του ολοκλήρωσε αναφέροντας ότι Ελληνικές Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών έχουν λάβει σε διοργανώσεις του Βόλου μετάλλια, εκείνο όμως που λείπει από τη «συλλογή» μεταλλίων, είναι το χρυσό, το οποίο εύχεται να κατακτήσουν οι ομάδες μας στην εν λόγω διοργάνωση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ολοκλήρωσε τη Συνέντευξη Τύπου αναφερόμενους στις άρτιες εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου, ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην εσωτερική πισίνα του Κολυμβητηρίου του Βόλου, η οποία διαθέτει 8 διαδρομές, κάτι σπάνιο για διαστάσεις πισίνας 25 μέτρων και επεσήμανε ότι Αρχιτέκτονας  της συγκεκριμένης εγκατάστασης ήταν ο  αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης. Αναφέρθηκε επίσης στη διαδικτυακή μετάδοση των 85 αγώνων μεταξύ των 25 ομάδων με εικόνα που θα φτάσει και στις πέντε Ηπείρους του κόσμου, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για διοργάνωση της Διεθνούς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Τοποθετήθηκε επίσης και ως προς την εκπαιδευτική διάσταση των αγώνων, οι αυριανοί πρωταθλητές θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και θα μάθουν να κερδίζουν, να χάνουν, αλλά και την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι.

Άπαντες οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, ζήτησαν από το κοινό του Βόλου να παρακολουθήσει τους αγώνες, καθώς και την Τελετή Έναρξης του Πρωταθλήματος με την καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, στις 8.00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.