Στο μικροσκόπιο η επόμενη ημέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου

Οι σκέψεις για την ολοκλήρωση της Football League και για την αναδιάρθρωση

O Oλυμπιακός Βόλου εξέφρασε την ικανοποίησή του σε πρώτη φάση για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση κατά των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο η επόμενη ημέρα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι σκέψεις σ’ αυτό το πλαίσιο είναι αρκετές.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι υπήρξε πρόβλεψη ώστε να ενταχθούν οι ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως και η δική μας, στις επιχειρήσεις που έχουν αναστολή εργασιών ώστε να μπορέσουν να συμπεριληφθούν στα μέτρα για την καταβολή των 800 ευρώ στους ποδοσφαιριστές και τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ αλλά και η ίδια η ΠΑΕ να επωφεληθεί από τις ειδικές ρυθμίσεις σε ότι αφορά την καταβολή εισφορών κ.α. κίνηση στην οποία η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει ήδη προχωρήσει» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» όμως από εκεί και πέρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το τι μέλλει γενέσθαι, κάτι που ισχύει και για όλες τις αθλητικές εταιρείες και για όλα τα αθλήματα.

Οι εποχές είναι δύσκολες για όλους και τα χειρότερα σε οικονομικό επίπεδο δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους, και αυτό σημείωσε και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το  «Μagnesiasports», έχοντας ήδη υπογραμμίσει αρκετές φορές ότι εφόσον υπάρξει ενδιαφερόμενος με συγκεκριμένα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα, είναι ο ίδιος διατεθειμένος να μιλήσει για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Άλλωστε, επανέλαβε ότι και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου μπορεί ως μητρικό σωματείο της ΠΑΕ να προχωρήσει στην αναζήτηση ενδιαφερόμενου και από εκεί και πέρα ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μπορεί να μιλήσει μαζί του και να εξετάσει κάθε περίπτωση και κριτήριο που έχει θέσει εξ αρχής.

Θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα;

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της Football League, αριθμός μικρότερος σε σχέση με άλλες διοργανώσεις, αλλά και πάλι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ακολουθήσει και ποιες θα είναι οι σχετικές αποφάσεις.

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος πάντως μας έλεγε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, εφόσον όλα συνεχίσουν να κυλούν ομαλά στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ενώ ιδιαίτερη είναι η ανησυχία των ομάδων για τις υποχρεώσεις που υπάρχουν απέναντί τους. Υπάρχουν άλλωστε χορηγίες σε εκκρεμότητα, συμφωνίες που έχουν γίνει ανάμεσα σε ΠΑΕ και εταιρείες, αλλά και τα τηλεοπτικά από τη Δημόσια Τηλεόραση, που μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει τον κύκλο των πληρωμών.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο να είναι υπέρμαχος των δύο ομίλων σε επίπεδο δεύτερης εθνικής κατηγορίας για να μην αδικηθεί καμία ομάδα, αφού υπάρχουν σύλλογοι που βρίσκονται σε χαμηλές θέσεις στην κατηγορία, με κόσμο αλλά και ιδιαίτερη ιστορία και δυναμική. «Εμείς είδαμε πέρυσι μία αναδιάρθρωση, η οποία άφησε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό Βόλου χωρίς άνοδο και από την άλλη δεν πήραμε αυτά για τα οποία είχε δεσμευθεί ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Από τη Διοργανώτρια Αρχή και τον κο Λεουτσάκο δεν έχουμε κανένα παράπονο, και ήταν πάντα στο πλευρό μας» σχολίασε σχετικά ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.