Στον τελικό του Παγκοσμίου η Εθνική Εφήβων πόλο, 9-8 τη Σερβία

Έτοιμοι να κατακτήσουν την παγκόσμια κορυφή της υδατοσφαίρισης και σε επίπεδο Εφήβων είναι οι Έλληνες λεβέντες της Εθνικής μας ομάδας. Τα παλικάρια του Δημήτρη Κραβαρίτη, η γεμάτη αστείρευτο ταλέντο και τεράστιες δυνατότητες γενιά των 17χρονων και 18χρονων (Under18) του ελληνικού πόλο, γράφει μια από τις πιο χρυσές σελίδες του αθλήματος και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Οι τρομεροί και ψυχωμένοι Έλληνες πολίστες διέλυσαν στο διάβα τους και τους εκπροσώπους της μεγάλης των πλάβι σχολής, νίκησαν στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τη φημισμένη Σερβία με 9-8, το Σάββατο (18/8) το βράδυ στο Σομπατέλι, εξασφάλισαν ένα μετάλλιο και θα διεκδικήσουν πλέον το χρυσό και την παγκόσμια κορυφή, στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Ισπανία (που νίκησε στον άλλον ημιτελικό την Ουγγαρία με 12-11), την Κυριακή (19/8) το απόγευμα, στις 17.45 ώρα Ελλάδας.

Οι Έφηβοι, φυσικά, θέλουν να βαδίσουν στον δρόμο της δόξας που χάραξε η λίγο μεγαλύτερη γενιά, αυτή των Νέων Ανδρών, που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πέρυσι στο Βελιγράδι.

Στο πρώτο μισό του αγώνα η εξέλιξη δεν ήταν και η καλύτερη για την Εθνική μας, καθώς οι Σέρβοι ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι τον παίκτη παραπάνω και το σχετικό άγχος των διεθνών μας. Στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως, όλα άλλαξαν, οι Έλληνες πήραν μπρος, βελτίωσαν την άμυνα, βρήκαν λύσεις, με κορυφαίο τον Δήμου (που αναδείχθηκε δίκαια και MVP του αγώνα) και ισοφάρισαν (από 5-7) σε 7-7.

Καθοριστικό σημείο υπήρξε το τελευταίο μισό λεπτό της τρίτης περιόδου, όταν με το σκορ στο 7-7 οι Σέρβοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας Ούγκο Πιόβαν, που ήταν εξαιρετικός στον ημιτελικό. Στη συνέχεια η Ελλάδα κέρδισε αποβολή, πήρε τάιμ άουτ και σκόραρε με πολύ δύσκολο σουτ του Μπραΐμη στη γωνία. Έτσι το 8-7 υπέρ των Σέρβων δεν έγινε ποτέ, αντίθετα έγινε υπέρ των Ελλήνων που μπήκαν με άλλο αέρα στην τελευταία περίοδο και κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ του 9-8, όπως διαμορφώθηκε, παρά το γεγονός ότι οι Σέρβοι στα τελευταία τρία λεπτά έπαιζαν με… παραπάνω από τις συνεχόμενες αποβολές που δέχθηκε η ελληνική ομάδα (τέσσερις με μόνο την πρώτη να μετουσιώνεται σε γκολ για το 9-8, ενώ τις άλλες δύο εξαουδετέρωσαν τα μπλοκ και την τελευταία μια εκπληκτική απόκρουση του Πιοβάν).

ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ 9-8

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 4-2, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Πιοβάν, Αλαμάνος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Καλογερόπουλος 2, Κουρούβανης, Κεχαλάρης, Μπραΐμης 1, Γραμματικός, Χαλυβόπουλος Ιπ. 1, Πάτερος, Παπανικολάου 2, Δήμου 2, Μανθογιάννης.

ΣΕΡΒΙΑ: Μπούλαϊτς, Μπάρνκοβιτς, Στανόγεβιτς 1, Γκάνιτς, Ίλιτς, Μίτροβιτς Π. 2, Μίτροβιτς Αρ. 1, Μπάνοβιτς, Σουλτς 2, Μάριτς, Ράντοβιτς 2, Μίσοβιτς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.