Στρατίκης: Δεν κοιτάμε ούτε δυσκολίες, ούτε τραυματισμούς, ούτε ελλείψεις

Στο magnesiasports μίλησε ο Σπύρος Στρατίκης, που ανέλαβε να καθοδηγήσει τη Νίκη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών ως πρώτος προπονητής και ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τα Φάρσαλα το Σάββατο (9/3).

Ο νεαρός τεχνικός, αλλά έχοντας την εμπειρία της Β’ Εθνικής ξανά με τη Νίκη πριν πέντε χρόνια, τόνισε ότι η ομάδα του δε θα πρέπει να κοιτάξει ούτε δυσκολίες, ούτε τραυματισμούς, ούτε αδυναμίες, ούτε ελλείψεις στο ρόστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αποχώρηση Γιασσάρη:

“Ο coach ήρθε, προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα, έβαλε τη δική του φιλοσοφία και βοήθησε αρκετά την ομάδα. Προσπάθησε να αλλάξει την ψυχολογία της, απλά δυστυχώς όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα και πάρθηκε η απόφαση αποχώρησής του. Επαναλαμβάνω, προσπάθησε αρκετά, ήθελε να βάλει τα δικά του στοιχεία, ήθελε να αλλάξει την ψυχολογία και τη νοοτροπία της ομάδας, αλλά τα αποτελέσματα είναι αυτά που μας κρίνουν όλους. Τον ευχαριστώ πολύ για τη μικρή χρονικά συνεργασία μας και του εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, ό,τι καλύτερο”.

Για την «προαγωγή» του σε head coach της ομάδας και για τον συνεργάτη του, Παναγιώτη Νάνη:

“Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, ακόμα κι ως συνεργάτης, τα παιδιά τα ήξερα, την ομάδα την ήξερα, την ιδιοσυγκρασία της την ξέρω. Όταν προέκυψε το θέμα του προπονητή και μου έγινε η πρόταση, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Νιώθω κι είμαι έτοιμος, δε φοβάμαι, δεν έχω κανένα άγχος και πιστεύω πως αν ξεκινήσουμε καλά, θα τα καταφέρουμε και δε θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Είναι δύσκολο, αλλά δεν πρέπει να κοιτάμε ούτε δυσκολίες, ούτε τραυματισμούς, ούτε αδυναμίες, ούτε ελλείψεις στο ρόστερ.

Ο Παναγιώτης έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση κι έχει ενταχθεί στην ομάδα από την Τετάρτη. Έχει μία αξιοπρόσεκτη πορεία στο χώρο του μπάσκετ, γνωρίζει τους παίκτες, χαίρει άκρας εκτίμησης από όλα τα παιδιά, γι’ αυτό έγινε κι η επιλογή του, σε συνδυασμό, φυσικά, και με το γεγονός πως πρόσφατα έγινε κάτοχος διπλώματος προπονητή. Θέλαμε κάποιον, ο οποίος να έχει εικόνες, να έχει εμπειρία από την κατηγορία, να γνωρίζει τους παίκτες κι είναι πολύ σημαντικό ότι πρόσφατα έχει περάσει από την ομάδα κι ως παίκτης. Ξέρει κι αυτός την ψυχολογία της ομάδας, την ιδιοσυγκρασία της, όπως είπα και πριν”.

Για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση, κόντρα στα Φάρσαλα:

“Είναι ο πρώτος από τους δέκα τελικούς που έχουμε μπροστά μας. Ένα ματς ειδικών συνθηκών, σε μία δύσκολη έδρα, κόντρα σε μία ομάδα με τους ίδιους ακριβώς στόχους. Οφείλουμε να δείξουμε την απαραίτητη ετοιμότητα και την απαραίτητη συγκέντρωση, δε θα είναι εύκολο, απεναντίας. Στο ματς πρέπει να δώσουμε το δυναμικό παρών. Όλοι μας στο παιχνίδι πρέπει να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.