“Σβουριχτή” εφτάρα του … αφηνιασμένου Ολυμπιακού Βόλου στον… δυστυχή Αχιλλέα

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου κόντρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας

Ο δυστυχής Αχιλλέας Νεοκαισάρειας πλήρωσε τα σπασμένα της ισοπαλίας του Ολυμπιακού Βόλου με τον Φωκικό. Οι ερυθρόλευκοι “θυμωμένοι” απ’ αυτήν την απώλεια μπήκαν αφηνιασμένοι στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού και κονιορτοποίησαν με 7-0 την ομάδα της Πιερίας, η οποία παρουσιάστηκε ανήμπορη να σταματήσει τους αντιπάλους της. Μάλιστα ο Ολυμπιακός πρέπει να σημειωθεί ότι έχασε πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει αστρονομικές διαστάσεις, αφού οι ερυθρόλευκοι δημιουργούσαν ακατάπαυστα τον έναν μετά τον άλλο κίνδυνο, όντας καταιγιστικοί.

Οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να θέσουν από νωρίς τις βάσεις για μία εύκολη επικράτηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως η πρώτη απειλή από πλευράς Ολυμπιακού ήρθε μόλις στο πρώτο λεπτό. Ο Μπουτζίκος προωθήθηκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα για τον Σερτζίνιο, το σουτ του οποίου απομάκρυνε σε κόρνερ ο Βασιλειάδης.

Ο Πορτογάλος πλάγιος επιθετικός ήταν αυτός που άνοιξε και το σκορ, μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Τσιμπούκας ανέτρεψε τον Σαχινίδη, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα (ο βοηθός έδειξε οφσάιντ) και τον Σερτζίνιο να ευστοχεί από τα έντεκα μέτρα. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες με μεγάλη συχνότητα και στο 29’ ήταν μία απ’ αυτές που άγγιξαν ένα δεύτερο τέρμα. Ο Μπουτζίκος, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων από την αριστερή πτέρυγα, σέντραρε και ο Σαχινίδης με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 41’ οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων δε συγκίνησαν τον διαιτητή Μπουρμασόπουλο που έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι σε ανατροπή του Ζγκούρη από τον αντίπαλο τερματόφυλακα. Το σκορ του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε στο 43’ από τον Ναζίμ. Ο Λώττας εκτέλεσε κόρνερ και ο Νιγηριανός μέσος που προωθήθηκε, εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Βασιλειάδη, για να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία (2-0).

Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος με τους παίκτες του Ολυμπιακού να κυριαρχούν εμφανώς στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς μάλιστα να επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να αντιδράσουν.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου και ήταν αξιόλογη. Ο Σερτζίνιο έκανε την παράλληλη μπαλιά για τον Λώττα, ο οποίος με πλασέ επιχείρησε να σκοράρει, ωστόσο αυτό κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Πορτογάλος ανέλαβε ρόλο εκτελεστή στο 49’, όταν με σουτ απείλησε την εστία του Βασιλειάδη, που έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ένα εκρηκτικό δίλεπτο των «ερυθρολεύκων» θα μπορούσε να αποφέρει ένα τρίτο τέρμα, όμως το σουτ του Ζγκούρι απομάκρυνε με υπερένταση ο Βασιλειάδης και η κεφαλιά από κοντά του Ναζίμ στο 61’ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Εν τέλει το γκολ ήρθε στο 68’ από τον Φλίγκο, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 66’, με πλασέ σε κενή εστία έπειτα από απόκρουση του Βασιλειάδη. Στο 71’ ο Σαχινίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, με αμυντικό του Αχιλλέα να σταματά την μπάλα πριν περάσει την γραμμή.

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, σκοράροντας τέσσερις φορές σε διάστημα οκτώ λεπτών. Αρχικά ο Φλίγκος με διαγώνιο σουτ έκανε το 4-0 στο 84’, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Σαχινίδης τρία λεπτά αργότερα, αφού ξεπέρασε τον αντίπαλο γκολκήπερ και πλάσαρε με το αριστερό από πλάγια θέση σε κενή εστία. Με τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Μπουτζίκος αύξησε τον δείκτη του σκορ σε 6-0 με καταπληκτικό μακρινό σουτ στο δεξί παραθυράκι, βάζοντας και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του Καμπλιώνη μέσα από την περιοχή.

Ολυμπιακός Βόλου (Αμανατίδης) : Γιακουμής, Σκοπελίτης, Λεάντρο, Οικονομόπουλος (81’ Νόνης), Μπουτζίκος, Ναζίμ, Κόλα, Ζγκούρη (66’ Καμπλιώνης), Λώττας (66’ Φλίγκος), Σερτζίνιο (81’ Ευθυμιάδης), Σαχινίδης.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Παπαδόπουλος): Βασιλειάδης, Χαλκίδης, Δερμίσης, Δ. Ίτσιος (78’ Καραφέργιας), Τσιμπούκας, Λυκούργος (54’ Αποστολίδης), Μτσεντλισβίλι (67’ Καταχιώτης), Παγωνίδης, Κατσαμάγκας, Παπαδόπουλος, Ι. Ίτσιος.

Αμανατίδης: Καταπληκτική εμφάνιση, η ομάδα θα ενισχυθεί

Για καταπληκτική εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, που δεν πτοήθηκαν από τη συγκυρία του ματς με τον Φωκικό έκανε λόγο ο Περικλής Αμανατίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε για τη θέλησή του να δώσει στον Ολυμπιακό Βόλου ένα know-how όσον αφορά την κατάκτηση των τίτλων: «Είμαι περήφανος γι’ αυτούς που έχω πάρει, αλλά θέλω να πάρω άλλον έναν με αυτούς τους παίκτες, με αυτήν την ομάδα και να βοηθήσουμε και εμείς να γραφτεί μία καινούργια σελίδα και να χαραχτεί μία καινούργια πορεία για αυτό για τον Ολυμπιακό», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η συνέχεια αναμένεται σκληρή και δύσκολη. Γίνεται ένα πρωτάθλημα που ξεχωρίζουν δύο ομάδες και γίνεται μία μάχη στήθος με στήθος. Νομίζω, όμως, ότι θα παίξουν ρόλο η σταθερότητα, η αποτελεσματικότητα και η σοβαρότητα. Όλα αυτά τα πράγματα που χαρακτηρίζουν το DNA των πρωταθλητών. Γιατί καλές είναι οι νίκες, αλλά θα πρέπει να ξέρεις να τα βλέπεις ξεχωριστά τα παιχνίδια. Να είσαι πάντα απαιτητικός. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα βελτιωθεί αγωνιστικά, αλλά θα βελτιώσει και κάποια πράγματα, όσον αφορά την δυναμική του ρόστερ. Η ομάδα θα ενισχυθεί κι άλλο και οι παίκτες που θα έρθουν θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στα παιδιά, που κάνουν μία καταπληκτική πορεία».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.