Συγκλονισμένο το βολιώτικο πόλο από την απώλεια του Κώστα Αντίοχου

Είχε αγωνιστεί για λογαριασμό ΝΟΒΑ, Νίκης Βόλου και ΟΥΚ...

Σαν βόμβα έσκασε χθες το βράδυ η είδηση ότι ο 43χρονος Κώστας Αντίοχος, άφησε την τελευταία του πνοή στην πισίνα του κολυμβητηρίου της Πάτρας, κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα πόλο ανάμεσα στην ομάδα του, τη ΝΕΠ με τον ΝΟΠ, με το βολιώτικο πόλο να θρηνεί την απώλεια ενός δικού του ανθρώπου.

Συγκλονισμένος από την είδηση της απώλειας είναι ο προπονητής του ΟΥΚ Βόλου, Δημήτρης Μπλάνας που υπήρξε συμπαίκτης με τον Κώστα Αντίοχο, που είχε παρουσία για τρία χρόνια στον ΝΟΒΑ, καθώς και στον ΟΥΚ Βόλου και στη Νίκη. Ο Δημήτρης Μπλάνας είχε κάτι παραπάνω από καλές σχέσεις με τον άτυχο 43χρονο, και δεν μπόρεσε να πει πολλά…

«Έχασα τον κολλητό μου… Ήμασταν μαζί στις ομάδες του Βόλου, ήταν ένα εξαιρετικό παιδί… Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε αυτό το κακό» ήταν το μόνο σχόλιο που μπόρεσε να κάνει ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας πόλο.

Ο Κώστας Αντίοχος αγωνίστηκε σε κορυφαίο επίπεδο του ελληνικό πόλο με τις βολιώτικες ομάδες, έχοντας πάρει την άνοδο στην Α1 με τον ΝΟΒΑ, και έχοντας τιμήσει με την παρουσία του τη Νίκη Βόλου (με άνοδο μάλιστα στην Α2) και τον ΟΥΚ…

«Xρυσό, παιδί και ευσυνείδητος και ως άνθρωπος και ως αθλητής» ήταν και το σχόλιο του προέδρου του ΟΥΚ Βόλου, Τάσος Μαρινάγης, που είχε γνωρίσει τον Κώστα Αντίοχο και αυτός στο παρελθόν. Μάλιστα ο ΟΥΚ Βόλου εξέδωσε και συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα εξής: «Ο πρόεδρος κ. Τάσος Μαρινάγης και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την βαθιά οδύνη στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Κώστα Αντίοχου που έφυγε ξαφνικά από την ζωή. Ο Κώστας υπήρξε παίκτης της ομάδας μας την περίοδο 2009-2010 και αγαπούσε με πάθος την υδατοσφαίριση. Ας αναπαυθεί η ψυχή του…».

Το πώς έγινε το κακό; Είχαν περάσει μόλις πέντε λεπτά από την έναρξη του φιλικού στο οποίο ξεκίνησε βασικός. Σε κείνο το σημείο αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του Φώτη Γιαννόπουλο και κάθισε, όπως όλοι οι αναπληρωματικοί, στο πλακάκι στην πισίνα. Λίγες στιγμές αργότερα έπεσε στο νερό… Ο πρώτος που το αντιλήφθηκε ήταν ο συμπαίκτης του Παναγιώτης Ορφανός. Δεν φέρεται πάντως να αντιμετώπιζε κάποιο γνωστό πρόβλημα υγείας και μάλιστα αναφέρεται ότι ήταν μη καπνιστής, ενώ ήταν και πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

Συλλυπητήρια και από τη Νίκη

Συλλυπητήρια ανακοίνωση ανέρτησε στα social media και το τμήμα πόλο της Νίκης Βόλου.

Σ’ αυτήν επισημαίνονται τα εξής: «Ένας υπέροχος άνθρωπος, εξαιρετικός παίκτης και φίλος της ομάδας έφυγε χθες βράδυ από τη ζωή σε ηλικία μόλις 42 χρόνων. Φόρεσε το σκουφάκι της Νίκης Βόλου την αγωνιστική χρονιά 13-14 και συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο της από την Β’ Εθνική Κατηγορία στην Α2… Θα σε θυμόμαστε πάντα Κωσταντίνε Αντίοχε. Σ’ ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερες στην ομάδα μας, αλλά και γενικότερα στο ελληνικό πόλο, με την αγωνιστικότητα σου και το ήθος σου… Καλό παράδεισο φίλε Κώστα».

Όπως σημειώνεται, στη φωτογραφία ο Κώστας Αντίοχος διακρίνεται μετά την άνοδο της Νίκης Βόλου, και στους σχετικούς εορτασμούς, με το κασκόλ της Νίκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.