Συγκλονιστικό το βολιώτικο ντέρμπι, 1-1 ο Ολυμπιακός με τη Νίκη

Ο Τσιάρας ισοφάρισε στο 93’ το γκολ του Ροχάνο στο 8’

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε το μεγάλο βολιώτικο ντέρμπι, αφού ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει τη Νίκη στο 93’ με γκολ του Τσιάρα στο τελικό 1-1, έχοντας μείνει πίσω στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροχάνο στο 8’.  Η Νίκη πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αλλά πλήρωσε την αδράνεια και την έλλειψη συγκέντρωσης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και έχασε από τα χέρια της ένα σπουδαίο διπλό. Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκαν ο Ροχάνο με απευθείας κόκκινη σε σύρραξη στο 81’ και ο Κουτσιανικούλης με δεύτερη κίτρινη στο 89’.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Ολυμπιακός είχε στο τέρμα τον Γιδόπουλο, ενώ κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Φαζός και Τσιάρας και πλάγιοι οι Γραικός και Μπουτζίκος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κόλα, Ράντι και Σκοπελίτης, στα άκρα οι Κέρι δεξιά και Κουτσιανικούλης αριστερά, ενώ τον κλασικό προωθημένο αποτέλεσε ο Τσίτας.

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ μπροστά του η αμυντική του τετράδα αποτελούνταν από τους Κάρδαρη, Σάββα Κυριακίδη (πλάγιοι μπακ), Αλιατίδη και Βοσκόπουλο (στόπερ). Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μπαλάφας και Ντομίνγκεθ, δεκάρι ο Λούκας Γκαρσία, δεξιός εξτρέμ ο Κρουθ και αριστερός ο Μπαταγίνι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Ροχάνο.

Γρήγορο γκολ για τη Νίκη

Ενώ ο Ολυμπιακός Β. ξεκίνησε πιο δυνατά και η πολύ ωραία ατομική προσπάθεια και το επικίνδυνο γύρισμα του Κουτσιανικούλη πέρασε ανεκμετάλλευτο στο 2ο λεπτό, στο επόμενο  χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Λούκας Γκαρσία από πλάγια δεξιά και μακρινή απόσταση επιχείρησε να νικήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Γιδόπουλο, με την μπάλα να βρίσκει ελαφρώς στο τείχος και να κατευθύνεται στο αριστερό παραθυράκι, αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Ωστόσο, στο 7’ ο Γιδόπουλος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στην προσπάθειά του να μπλοκάρει μακριά από την εστία του, κάνοντας ένα ολέθριο λάθος, ο Μπαταγίνι έκλεψε και ο Τρικαλινός γκολκήπερ πέταξε τον αντίπαλό του, που είχε μπροστά του κενή εστία, με τα χέρια στο έδαφος. Το οφθαλμοφανές πέναλτι δόθηκε από τον διαιτητή Λάμπρου, ο οποίος κιτρίνισε τον Γιδόπουλο, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ζητούσαν κόκκινη. Ο Ροχάνο στο 8’ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, στέλνοντας τον Γιδόπουλο από τα αριστερά και την μπάλα από τα δεξιά και έγραψε το 0-1.

Στο 26’ ο Τσίτας, που δέχτηκε την πάσα από τον Ράντι, σπατάλησε μία ευκαιρία με καλές προϋποθέσεις για την ομάδα του, αφού έκανε ένα μάλλον αψυχολόγητο σκάψιμο  από θέση μέσα αριστερά της περιοχής και πρόσφερε …στο πιάτο την μπάλα στον Αποστολίδη, ο οποίος μπλόκαρε.
Όλο αυτό το διάστημα μετά το 0-1 η Νίκη έλεγχε το παιχνίδι, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στο κέντρο, όπου γίνονταν πολλά φάουλ, με συνέπεια στο μισάωρο να έχουν δοθεί ήδη τέσσερις κίτρινες κάρτες, με τα συνολικά φάουλ να είναι πάνω από 25 σ’ εκείνο το σημείο. Στο 31’ ο Φαζός μετά το κόρνερ του Ράντι από τα αριστερά πήδηξε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή πιο ψηλά απ’ όλους, αλλά η μπάλα πήγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ του Ολυμπιακού Β. στο 44’, με τον Κρουθ να βρίσκει από τα δεξιά της περιοχής τον Ροχάνο στο πρώτο δοκάρι, αλλά το σουτ του Αργεντινού ήταν, παρότι από καλή θέση, πολύ άστοχο.

Ένταση επικράτησε στο τέλος του πρώτου 45λεπτου, με τους οπαδούς των γηπεδούχων

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Με ένα καλό αριστερό σουτ του Κέρι στο 47’ από θέση μέσα δεξιά και από το ύψος της περιοχής μετά από κομπίνα σε κόρνερ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, όμως ο Αποστολίδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία. Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου φαινόταν ότι είχε μπει πιο δυναμικά στην επανάληψη, με τον έμπειρο Στάθη Ρόκα να έχει αντικαταστήσει στο κέντρο τον Κλεβί Κόλα.

Ο ενθουσιασμός όμως του Ολυμπιακού Β. δεν κράτησε πολύ και στο 51ο Λουκάς Γκαρσία ξεκινώντας από θέση μέσα δεξιά πέρασε όλο τον κόσμο και βρέθηκε στη μικρή περιοχή φάτσα με το γκολ αλλά η τελική του πασά και ενώ το 0-2 φαινόταν πολύ κοντά πήγε πάνω σε αντίπαλο.

Το παιχνίδι κύλησε στη συνέχεια σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς να παρουσιάζει αδυναμία να απειλήσει και να μην είναι καθόλου επικίνδυνος. Αυτό μέχρι το 77’, όταν ο Ρόκας με κεφαλιά έβγαλε στο τετ-α-τετ τον Κέρι, αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Αποστολίδη που μπλόκαρε στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού Β. μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς και την πρώτη του μεγάλη.

Στο 81’ μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Κρουθ στον Κέρι στο κέντρο του γηπέδου, δόθηκε κίτρινη στον Ισπανό της Νίκης σωστά, αλλά μετά από μία σύντομη σύρραξη και χωρίς να καταλάβει κανείς τον λόγο, δόθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ροχάνο, με τη Νίκη να συνεχίζει με δέκα. Αυτό είχε ως συνέπεια ο Βεργέτης να ενισχύσει την άμυνά του, για να κρατήσει το υπέρ της σκορ, βγάζοντας τον Λούκας Γκαρσία και περνώντας στον αγώνα τον Βοσνιάδη.

Είχε την απάντηση στο 93’ ο Ολυμπιακός Β.

Στο 86’ τα διαδοχικά σουτ του Τσίτα και του Τσιάρα πήγαν πάνω σε σώματα αμυνομένων στο ύψος της περιοχής. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 89’, αφού ο Κουτσιανικούλης πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο σωστά, αφού έπεσε εντός περιοχής σε μονομαχία του με τον Τσιμπούκα, με σκοπό να πάρει πέναλτι. Έτσι, έμεινε και ο Ολυμπιακός Β. με δέκα, αλλά οι ερυθρόλευκοι είχαν την απάντηση στο 93’. Μετά από σέντρα του Ράντι από τα αριστερά, ο Τσιάρας ανάμεσα από πέναλτι και μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αποστολίδη, ισοφαρίζοντας τη τελευταία στιγμή του ματς σε 1-1, με τον Λάμπρου δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα που έκανε η Νίκη να σφυρίζει τη λήξη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος (40’ λ. τρ. Βασιλούδης), Φαζός, Τσιάρας, Κόλα (46′ Ρόκας), Ράντι, Σκοπελίτης (75’ Παπαϊωάννου), Κουτσιανικούλης, Κέρι, Τσίτας
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Κάρδαρης, Σ. Κυριακίδης, Αλιατίδης (63’ λ. τρ. Τσιμπούκας), Βοσκόπουλος, Μπαλάφας, Ντομίνγκεζ, Λούκας Γκαρσία (84’ Βοσνιάδης), Κρουθ, Μπαταγίνι (70’ Μπιτσάκος), Ροχάνο

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.