Συμφώνησε με Γιώργο Ξύδα ο Ολυμπιακός Βόλου

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα μεταγραφή προχώρησε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς στις τάξεις του πλέον εντάσσεται ο γεννηθείς το 1997 Γιώργος Ξύδας. Ο 24χρονος επιθετικός μετέβη σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ και παρουσία του μεγαλομετόχου της ομάδας, Ευριπίδη Τσιμπανάκου και του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ, Θωμά Μακρή, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό Βόλου.

O Χιώτης στην καταγωγή Ξύδας, αποτελούσε μέχρι πρότινος μέλος του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από την ΑΕΛ Καλλονής, ενώ έχει περάσει από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, για να δοθεί από εκεί δανεικός την περίοδο 2017-18 στον Κισσαμικό. Χάρη στις εμφανίσεις του με την κρητική ομάδα, ο Ξύδας είχε αναδειχθεί από τον ΠΣΑΤ ως ο καλύτερος νέος παίκτης της Football League, όπως ονομαζόταν τότε η δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από το 2018 μέχρι και την τελευταία αγωνιστική περίοδο, αποτελούσε μέλος του ΠΑΣ Γιάννινα.

Mε τους Γιαννιώτες, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου, αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια την περίοδο 2018-19 στη Super League,  και τέσσερα στο Κύπελλο, σημειώνοντας και ένα γκολ .Την αγωνιστική περίοδο 2019-20 έπαιξε σε 16 παιχνίδια στη Super League 2 (ένα γκολ) και τέσσερα στο Κύπελλο Ελλάδος, πανηγυρίζοντας με τους Γιαννιώτες την επάνοδο στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.  Συνολικά ο Γιώργος Ξύδας μετρά 24 συμμετοχές στη Super League και 42 συμμετοχές στη Super League 2, έχοντας πετύχει 11 γκολ. Στο Κύπελλο Ελλάδος έχει παίξει σε 13 παιχνίδια και σημείωσε τέσσερα τέρματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ξυδάς έχει υπάρξει και διεθνής με τις «μικρές» εθνικές της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.