Συνεχείς συσκέψεις φορέων-Αυγενάκη

Ιδιαίτερη αναφορά στην αναδιάρθρωση

Με τους κορυφαίους αθλητικούς φορείς της χώρας μας διαβουλεύτηκε για περισσότερες από πέντε ώρες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δύο τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο χθες Κυριακή όσο και σήμερα Δευτέρα, από το απόγευμα έως αργά το βράδυ και σήμερα Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται συμμετείχαν 300 και πλέον εκπρόσωποι και ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε για θέματα μείζονος σημασίας της αθλητικής μεταρρύθμισης για την αθλητική οικογένεια και της στήριξης του ερασιτεχνικού Αθλητισμού. Κατόπιν, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, παρουσίασε τα φετινά κριτήρια και τις παραμέτρους του προγράμματος «Χίλων», μέσω του οποίου θα καθοριστεί και το ύψος της τακτικής επιχορήγησης για κάθε μία Ομοσπονδία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, και στην παρουσίαση του Λευτέρη Αυγενάκη τονίστηκε ότι στόχος είναι η ουσιαστική εξασφάλιση βιωσιμότητας.

Έτσι υπογραμμίστηκε και πάλι ότι καταργείται η Football League και συγχωνεύεται με την Super League 2, εξορθολογίζεται το κατώτατο όριο του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ, και τουλάχιστον οι μισοί ποδοσφαιριστές που θα δηλώνονται σε κάθε φύλλο αγώνα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα, ώστε έτσι ν’  εξασφαλίζεται και η στελέχωση των εθνικών ομάδων από ενεργούς και μάχιμους ποδοσφαιριστές.

 

όσον αφορά τον «ΧΙΛΩΝ», χαρακτηρίζεται ως ένα απολύτως διαφανές και αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών, με μετρήσιμα στοιχεία, που αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες των Ομοσπονδιών, όπως:

* Μέγεθος (αθλήματα, σωματεία, αθλητές)

* Δραστηριότητα (εσωτερικές διοργανώσεις, ανάπτυξη, εθνικές ομάδες, ανάληψη διεθνών αγώνων)

* Διακρίσεις

* Διακυβέρνηση (διοικητική και οικονομική, με έμφαση στην ισορροπία φύλλων, στη θέσπιση υπευθύνου ακεραιότητας, στις οφειλές σε εποπτευόμενους φορείς της ΓΓΑ κλπ).

Από εκεί και πέρα, κατατέθηκαν επιμέρους παρατηρήσεις, που αφορούν στις ιδιαιτερότητες κάθε ομοσπονδίας και των αθλημάτων της, ώστε να ληφθούν υπόψη στην παραμετροποίηση του «Χίλων» και εκφράστηκε η επείγουσα ανάγκη της εκταμίευσης της α’ δόσης της επιχορήγησης 2021 για την απρόσκοπτη συνέχεια της προετοιμασίας της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Ομάδας, εν όψει της διεξαγωγής σε τρεις μήνες των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, κάτι που θα συμβεί άμεσα όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.