Συντριβή με 6-0 από τον Πανιώνιο για τον κάκιστο Ολυμπιακό Βόλου

Ο Πριόνας μαρκάρει τον Εμμανουηλίδη στο ματς της Νέας Σμύρνης

Με κακή νοοτροπία και αμυντική συμπεριφορά και μπαίνοντας να κάνουν αγγαρεία οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου διασύρθηκαν με 6-0 από τον Πανιώνιο στη ρεβάνς του 0-3 στο Αλκαζάρ για το Κύπελλο Ελλάδος. Δικαιολογία για μία τόσο βαριά ήττα δεν υπάρχει, αφού η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου δεν ανταποκρίθηκε σε καμία στιγμή στις απαιτήσεις του αγώνα και σίγουρα η εμφάνιση θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο αξιοπρεπής, έστω κι αν η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο παιχνίδι.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Ρέντζας, Σαραμαντάς (πλάγιοι μπακ), Κιάκος, Παπαγεωργίου (στόπερ) ήταν στην άμυνα. Ο Μιλόγεβιτς (γιος του προπονητή του Ερυθρού Αστέρα) με τον Ρέτσο (ξάδερφος του παίκτη της Λεβερκούζεν) αποτέλεσαν τους δύο ανασταλτικούς χαφ, ενώ οι Εμμανουηλίδης, Τσιλούλης, Γρίβας κινούνταν πίσω από τον φορ Δούμτσιο και άλλαζαν συνεχώς θέσεις. Οι επτά από τους 11 παίκτες των γηπεδούχων ήταν από 19 έως 22 ετών σε μία άκρως νεανική ενδεκάδα.

Ο Μακρυωνίτης κάθισε κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού Β., ενώ οι Πριόνας, Μπουτζίκος ήταν στα πλάγια της άμυνας και οι Φαζός, Βοσνακίδης στο κέντρο αυτής. Ο Κόλα και ο Ρόκας είχαν τον ρόλο του αμυντικού μέσου, ενώ οι Κουτσιανικούλης (δεξιά), Δεινόπαπας (άξονα), Κλεμέντ (αριστερά) ήταν η τριάδα των μεσοεπιθετικών πίσω από τον κλασικό προωθημένο Τσίτα.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Πριν καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Εμμανουηλίδης, που είχε μπροστά του τον Πριόνα, έβγαλε με τακουνάκι για τον Σαραμαντά κι αυτός σέντραρε από την αριστερή πλευρά στο πρώτο δοκάρι, εκεί όπου ο Δούμτσιος με μία θαυμάσια κεφάλια στην απέναντι γωνία του Μακρυωνίτη έκανε το 1-0.

Στο 18ο λεπτό ο Τσιλούλης άφησε προς τα πίσω για τον Γρίβα κι αυτός έκανε το δυνατό αριστερό σουτ από τον άξονά εκτός περιοχής που πέρασε σχετικά κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Ένα λεπτό μετά ο Γρίβας πέρασε ανάμεσα από δύο παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου από τα αριστερά και «έσπασε» την μπάλα για τον Δούμτσιο, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο του πέναλτι. Το κακό κοντρόλ του μετατράπηκε σε πάσα για τον Μιλόγεβιτς , που έκανε το πλασέ ανάμεσα από το πέναλτι και τη μικρή περιοχή, αλλά ο Μακρυωνίτης μπλόκαρε και γλίτωσε προς στιγμήν το 2-0, το οποίο έγινε στο 21’ μ’ ένα εξίσου ωραίο γκολ. Ο Τσιλούλης δέχθηκε την κάθετη πάσα στο ύψος της περιοχής, άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, κάνοντας μία εξαιρετική προσποίηση στον Μπουτζίκο, και βρέθηκε απέναντι από τον Μακρυωνίτη, τον οποίον «κεραυνοβόλησε», πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του Πανιωνίου.

Στο 24’ ήρθε και το τρίτο τέρμα για τους Νεοσμυρνιώτες. Από κόρνερ του Μιλόγεβιτς από τα αριστερά ο Τσιλούλης έκανε την κεφαλιά, η οποία πήγε πρώτα στο εσωτερικό μέρος του οριζόντιου δοκαριού, έπειτα στο εσωτερικό μέρος του αριστερού κάθετου και από κει και πέρα πέρασε τη γραμμή (3-0).

Στο 28’ παραλίγο να γίνει και το 4-0, όταν ο Μιλόγεβιτς από θέση πλάγια δεξιά αντί να κάνει γέμισμα, εκτέλεσε με το … μαγικό αριστερό του πόδι (θυμίζει έντονα τον πατέρα του) απευθείας ένα φάουλ λίγο μακριά από τη γραμμή της περιοχής και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μακρυωνίτη.

Στο 31’ ο Πριόνας λίγο πριν τη γραμμή και ενώ η μπάλα είχε πάρει φόρα προς την εστία έδιωξε με τα πόδια την κεφαλιά του αφύλακτου Εμμανουηλίδη στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού Β. μετά το κόρνερ του Μιλόγεβιτς από τα αριστερά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (35’) είχαμε την πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού, αλλά όχι και την πρώτη του τελική προσπάθεια. Κι αυτό γιατί ο Κουτσιανικούλης, αφού δέχτηκε κάθετη πάσα, βρέθηκε μόνος με τον Κότνικ, ο οποίος κατάφερε εκτός περιοχής με τα πόδια να ανακόψει την μπάλα πάνω στην ντρίπλα του Λαρισαίου επιθετικού, ο οποίος, αν περνούσε, θα είχε κενή εστία μπροστά του.

Στο 43’ μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Μακρυωνίτης έκανε ένα σφάλμα που ευτυχώς δεν αποδείχθηκε ολέθριο για την ομάδα του, αφού δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα σε μία φάση που φαινόταν εύκολη. Έτσι έδωσε το δικαίωμα στον Τσιλούλη από θέση πλάγια αριστερά της μικρής περιοχής να ψάξει το χατ-τρικ, αλλά ο Λαρισαίος επιθετικός έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Πριν συμπληρωθεί μισό λεπτό αγώνα στην επανάληψη, ο Γρίβας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Μακρυωνίτη, που απέκρουσε σε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Στο 53’ ο Τσιλούλης έφτασε τελικά στο χατ-τρικ. Στη δεξιά πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου υπήρχε … μαύρη τρύπα, με τον Τσιλούλη να βγαίνει στο τετ-α-τετ μετά από πάσα του Εμμανουηλίδη και αφού προχώρησε με θαυμάσιο διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι για το 4-0. Στο 55’ ο Μακρυωνίτης εκτινάχθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ εκτός περιοχής του Τσιλούλη, στερώντας από τον αντίπαλό του το … καρέ, με τον παίκτη του Πανιωνίου να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο στο 57’. Το πλασέ του Δούμτσιου στο 60’, με το που πάτησε περιοχή, ήταν επικίνδυνο, αλλά άστοχο, ενώ στο 70’ πάλι ο υψηλόσωμος επιθετικός του Πανιωνίου ήταν μέσα στη άση.

Στο 71’ ο Καμαρά περιοχή έκανε την πάσα στον Δούμτσιο, ο οποίος βρισκόταν στη γραμμή της μικρής περιοχής και προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Μακρυωνίτ, ο οποίος έκανε την παρέμβαση με τα πόδια, η μπάλα κόντραρε στον Βοσνακίδη και πήρε τροχιά προς την εστία, αλλά ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού Β. έτρεξε και ακριβώς πάνω στην γραμμή γλίτωσε το 5-0.

Στο 73ο λεπτό όμως ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου ήταν μοιραίος και οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν το πέμπτο και αρκετά φτηνό γκολ. Ο Καμάρα ήταν τελείως αφύλακτος έξω από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι από τα δεξιά, έκανε την κεφαλιά, η μπάλα άλλαξε πορεία χτυπώντας στην πλάτη του Βοσνακίδη και κατέληξε στα δίχτυα (5-0).

Στο 76’ Ρέτσος και Δούμτσιος νικήθηκαν διαδοχικά στην ίδια φάση από τον Μακρυωνίτη  σε σουτ που επιχείρησαν εκτός και εντός περιοχής αντίστοιχα, ενώ στο 87’ ο Κουτσιανικούλης μετά από ατομική προσπάθεια λίγα δευτερόλεπτα, πριν αντικατασταθεί από τον Μπακουλάτι, έκανε το σουτ από το ημικύκλιο, που μπλόκαρε εύκολα ο Κότνικ στην πρώτη τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού Β. στο ματς.

Στο 89’ ο Μπακουλάτι μάρκαρε … με τα μάτια τον Ρέτσο, που έκανε τη διείσδυση από τα δεξιά και βρήκε με σέντρα τον Παπανικολάου, που με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 6-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ρέντζας, Σαραμαντάς, Κιάκος, Παπαγεωργίου (46’ Μίκο), Μιλόγεβιτς, Ρέτσος, Εμμανουηλίδης (68’ Παπανικολάου), Τσιλούλης (57’ Καμαρά), Γρίβας, Δούμτσιος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης, Πριόνας, Μπουτζίκος, Φαζός, Βοσνακίδης, Κόλα, Ρόκας, Κουτσιανικούλης (87’ Μπακουλάτι), Δεινόπαπας (54’ Καρακώστας), Κλεμέντ (59’ Σκοπελίτης), Τσίτας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.