Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ το Σάββατο

Φάση με πρωταγωνιστές τους Αντωνίου και Τσομπαρτζή στο ματς Πύρασος-Αγία Άννα

Ολόκληρη η 24η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ έγινε σήμερα Σάββατο (13/4), με τον Διαγόρα να περνά από τον Πλάτανο, επικρατώντας με 0-2 των Μυρμηδόνων και διατηρώντας το +2 από Δήμητρα και Ρήγα Φεραίο, που επίσης πήραν τρίποντο, οι Ευξεινουπολίτες με 1-2 επί του Σαρακηνού στο Βασδέκειο και οι Βελεστινιώτες με το ευρύ 6-0 στην έδρα τους επί του Ηρακλή. Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα έφτασε στους 61 βαθμούς, ενώ οι διώκτες της έχουν 59.

Πρωταγωνιστής για τον Διαγόρα Στεφανοβικείου ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων, Κουβελάς. Στο 65′ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με σουτ εντός περιοχής, ενώ στο 80’ «κλείδωσε» το τρίποντο με εύστοχη κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Κουρούμαλου. Δοκάρι είχε για τους νικητές στο 55′ ο Γουτούλης με σουτ, ενώ να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν από τις αρχές του δεύτερου μέρους (50’) με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ναούμ, την οποία οι άνθρωποι των Μυρμηδόνων χαρακτήρισαν αμφισβητούμενη, ενώ οι ίδιοι έκαναν λόγο για ένα πέναλτι που δε δόθηκε σε κάθε ομάδα.

Έφυγε με το διπλό από το Βασδέκειο η Δήμητρα μετά το υπέρ της 1-2 επί του Σαρακηνού. Στο 6’ ο Θωμαΐδης με βολέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας, εκμεταλλευόμενος απόκρουση της αντίπαλης άμυνας σε στημένη  φάση, και έκανε το 0-1. Στο 35’ ήρθε η ισοφάριση με γκολ του Αλέξανδρου Σιώμου του Απόστολου, αλλά στο 57’ ο Νικηφοράκης με κεφαλιά μετά κόρνερ έκανε το τελικό 1-2. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι στο 1-1 με τον Θ. Παπαδόπουλο και οι γηπεδούχοι με τον σκόρερ τους Αλ. Σιώμο. Στην ανάπαυλα αποβλήθηκε ο Μιχάλης Ανδρωνάς, προπονητής της Δήμητρας, για διαμαρτυρία.

Ο Ρήγας Φεραίος δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον Ηρακλή, όπως φανερώνει το τελικό 6-0. Στο 3’ από σέντρα του Γάρου και κεφαλιά του Πάσχου άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μ. Ζιάκα  (1-0), ενώ ο δημιουργός του προηγούμενου τέρματος Γάρος σημείωσε το 2-0 με κοντινό πλασέ στο 33’ μετά τη σέντρα του Σέττου. Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, για να γίνει το 3-0 και το 4-0 στο 51’ και το 56’ μετά από κόρνερ του Νασιακόπουλου και στις δύο περιπτώσεις και κεφαλιά του Πάσχου και πλασέ του Γκάγκα αντίστοιχα. Στο 59’ από μπαλιά του Γκάγκα, ο Γάρος πλάσαρε στο δοκάρι, για να κλείσουν το σκορ οι Σέττος στο 70’ (διαγώνιο σουτ από θέση μέσα αριστερά) και Γάρος (ανενόχλητος μετά από πάσα του Σταμάτη).

Ο Αίας επικράτησε με  3-0 του ουραγού Μαγνησιακού στο Αχίλλειο και είχε αρκετές φάσεις για μεγαλύτερο σκορ. Στο 31’ ο Χειλάς με πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 43’ από ασίστ του Μπιρτσάι και πλασέ του Μπένου πάνω από τον τερματοφύλακα έγινε το 2-0, για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ στο  86’. Ο Μπένος από κάθετη μπαλιά του Χειλά πρόλαβε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε σωστά, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Η Αγία Παρασκευή νίκησε μέσα στον Πτελεό τον Πρωτεσίλαο με 0-1 χάρη σε γκολ του Ρακή, που τελείωσε επιτυχώς τη φάση σε θέση τετ-α-τετ μετά από ασίστ του Σιόβα, ο οποίος στην ίδια φάση έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα αντιπάλου του-αντικανονικό κατά τους φιλοξενούμενους-, αλλά σηκώθηκε αμέσως και έβγαλε την πάσα στον συμπαίκτη του, που σκόραρε.

Η Σκιάθος κατέβαλε την αντίσταση της Ακρόπολης που κατέβηκε με δέκα παίκτες στο ματς, με 4-2 και οριστικοποίησε και μαθηματικά την παραμονή της, φτάνοντας στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη. Το 1-0 έγινε στο 10’ από τον Χυσάι με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντένις Πρίφτι, ο οποίος στο 44’ έκανε το 2-0 με σουτ εκτός περιοχής. Στο 50’ μείωσε σε 2-1 ο Τσεκούρας με πλασέ, στο 55’ ο 16χρονος Έντρι Πρόκο με πλασέ από το ύψος της περιοχής σημείωσε το 3-1 και μαζί το πρώτο του γκολ, ενώ στο 62’ με κεφαλιά του Μυστάκου έπειτα από φάουλ του Ντ. Πρίφτι η Σκιάθος πήρε διαφορά τριών τερμάτων (4-1). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 67’ με το δεύτερο δικό του γκολ ο Τσεκούρας με δυνατό σουτ εντός περιοχής.

Ο Πύρασος σε ματς γοήτρου κέρδισε την Αγία Άννα με 2-1 στην Αγχίαλο κι έφτασε τους 27 βαθμούς. Στο 15’ ο Σφάκας εκτέλεσε φάουλ και ο Σταντζούρης, κεντρικός αμυντικός που ήταν κατά συνθήκη τερματοφύλακας, καθώς Τσιλίγκος και Πρωτούλης είναι τραυματίες, ακούμπησε την μπάλα που πήγε στο οριζόντιο και έφυγε κόρνερ. Ωστόσο, στο 25’ ο ίδιος ευθύνεται για το 0-1, που έγινε με σουτ από τον Θωμά Ζάγκα από πλάγια δεξιά. Στο 41’ ήρθε η ισοφάριση με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ζαχαράκη, ενώ στο 89’ ο Δανιλόπουλος με πέναλτι που υποδείχθηκε για χέρι αμυντικού σε σουτ του Νούσια διαμόρφωσε το 2-1. Το ματς άργησε να ξεκινήσει περίπου ένα δεκάλεπτο, αφού υπήρχε πρόβλημα με τα δίχτυα.

Η Γ’ ΕΠΣΘ

Το πρωτοπόρο της Γ’ ΕΠΣΘ, Αθλητικό Κολλέγιο Νίκης, πέρασε … σίφουνας από τα Κανάλια, όπως μαρτυρά και το 0-5 επί του Απόλλωνα (5′ Παπαστεργίου, 25′ Τζώρτζος, 40′, 60′ Χρηστίδης, 70′ Κουτσαρνάκης). Έφτασε έτσι τους 63 βαθμούς, ενώ 59 έχει η Σκόπελος, που επικράτησε με 4-0 τον Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων (9΄, 70′ Γεωργίου, 14′ πεν. Έλσον, 47′ Πατσής).

Στους 57 βαθμούς βρίσκεται πλέον η Ένωση Λεχωνίων Νηλέα, που πήρε το διπλό με 0-2 στο ματς με τη Δύναμη με δύο γκολ του Φιλίππου στο 15’ και το 78’, ενώ πολύ θεαματικό ήταν το Δημητριάς-ΑΠΟΒ 3-3 με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με απευθείας κόρνερ (35′ Λουκάς, 55′ Καμπέρης, 75′ Τάσσιος Παν.-28’ πεν. 93′ Χούμπλης, 47’ Α. Παπαδόπουλος).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα στα ματς του Σαββάτου:

Α’ ΕΠΣΘ/24η αγωνιστική

Σαρακηνός- Δήμητρα 1-2

Σκιάθος- Ακρόπολη  4-2

Πύρασος- Αγία Άννα  2-1

Πρωτεσίλαος- Αγ. Παρασκευή 0-1

Μυρμηδόνες- Διαγόρας 0-2

Ρήγας Φεραίος- Ηρακλής Β.  6-0

Αίας- Μαγνησιακός 3-0

Γ’ ΕΠΣΘ/24η αγωνιστική

Δημητριάς-ΑΠΟΒ 3-3

Δύναμις-Εν. Λεχ. Νηλέα 0-2

Απόλλων Καν.-Αθλ. Κολ. Νίκης 0-5

Σκόπελος-Ηρακλής Α.Θ. 4-0

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.