Τα έργα που χρειάζεται να γίνουν στο Πανθεσσαλικό για τη φιλοξενία της Εθνικής Ελλάδας

Τι προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα σε ΕΠΟ και Δήμο Βόλου

Το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ δεν ήταν τυχαίο όσον αφορά τη χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου από την Εθνική Ελλάδας, με το θέμα και το προτεινόμενο μνημόνιο συνεργασίας να έρχεται προς ψήφιση στην 7η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η οποία θα διεξαχθεί διά περιφοράς, σήμερα την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2022, με ώρα έναρξης τις 14:00 και λήξης τις 14:15. Μάλιστα, στο προτεινόμενο μνημόνιο συνεργασίας, περιγράφονται αναλυτικά και τα έργα που θα πρέπει να γίνουν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, προκειμένου να πάρει και την έγκριση της UEFA για τη χρήση του από την Εθνική Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 του προτεινόμενου προς έγκριση μνημονίου συνεργασίας, ο Δήμος Βόλου συμφωνεί να προβεί στα κάτωθι:

3.1. Αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων των αποδυτηρίων:

3.1.1.  Τοποθέτηση ατομικών θέσεων και ερμαριών στα αποδυτήρια της φιλοξενούμενης ομάδας

3.1.2. Τοποθέτηση ατομικών θέσεων και ερμαριών για έξι άτομα, στον χώρο του πρώτου ορόφου που θα χρησιμοποιηθεί ως αποδυτήρια διαιτητών.

3.1.3. Διαχωρισμός σε χώρο εξέτασης και χώρο αναμονής του χώρου που θα φιλοξενήσει τον Έλεγχο Φαρμακοδιέγερσης (Doping Control Room) και καλλωπισμός συνολικά του δωματίου (βάψιμο κτλ)

3.1.4.  Επισκευή κλιματισμού στους εσωτερικούς χώρους και τοποθέτηση κλιματισμού στους χώρους που δεν υπάρχει

3.1.5. Τοποθέτηση ψυγείων στους χώρους ελέγχου φαρμακοδιέγερσης, ιατρείου, φιλοξενούμενης ομάδας και διαιτητών

3.1.6. Τοποθέτηση καταψύκτη στο αποδυτήριο της φιλοξενούμενης ομάδας

3.1.7. Τοποθέτηση ice bath στα αποδυτήρια της γηπεδούχου και της φιλοξενούμενης ομάδας.

3.2. Εγκατάσταση πλαστικού χλοοτάπητα υψηλής ποιότητας στην επέκταση των τεσσάρων (4) corner του γηπέδου, και τοποθέτηση στο ταρτάν δύο (2) περιοχών προθέρμανσης με πλαστικό χλοοτάπητα υψηλής ποιότητας (κανονιστικές διαστάσεις 4×20 m)

3.3. Αγορά δύο εφεδρικών (σταθερών) εστιών αλουμινίου και δύο κινητών εστιών

3.4. Μέτρηση φωτισμού γηπέδου για πιθανές περαιτέρω ενέργειες αναβάθμισης

3.5. Ενοικίαση γεννητριών για παροχή συνεχούς ρεύματος στο στάδιο για την ομαλή συνέχεια του αγώνα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος/τεχνικού θέματος/πτώση ηλεκτροφωτισμού Οι γεννήτριες οι οποίες είναι υποχρεωτικές από τον κανονισμό, θα πρέπει να παρέχουν το λιγότερο 900 lux σε δεκαπέντε (15) λεπτά το αργότερο

3.6. Αντικατάσταση όλων των δημοσιογραφικών εδράνων και αναβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού για τη διευκόλυνση του έργου του Τύπου (παροχές ρεύματος, ίντερνετ, καλωδιώσεις για ραδιοφωνική μετάδοση)

3.7. Κατασκευή πλατφόρμας κεντρικής κάμερας (main camera platform)

3.8. Διαμόρφωση αίθουσας Τύπου με τραπέζια/καρέκλες, πλατφόρμα κάμερας (camera platform) και οπτικοακουστικό εξοπλισμό

3.9. Δημιουργία ενδεδειγμένης περιοχής για οχήματα αναμετάδοσης αγώνα (ΟΒ van area)

3.10. Έλεγχος υποδομών ίντερνετ για πιθανές περαιτέρω ενέργειες αναβάθμισης και διανομή δικτύου σε όλους τους χώρους

3.11. Επισκευή κλιματισμού στους εσωτερικούς χώρους του σταδίου και τοποθέτηση κλιματισμού στους χώρους όπου δεν υπάρχει.

3.12. Διαμόρφωση ιατρείων φιλάθλων στους χώρους του σταδίου

3.13. Διαμόρφωση χώρου φιλοξενίας (hospitality area) επισήμων.

3.14. Εγκατάσταση τουρνικέ στις εισόδους των φιλάθλων όπου δεν έχει.

3.15. Δημιουργία θέσεων ΑΜΕΑ (θέσεις, προσβάσεις και τουαλέτες).

3.16. Δημιουργία επιπλέον τουαλετών (και στο χώρο των επισήμων) ή ενοικίαση χημικών τουαλετών.

3.17. Σηματοδότηση εγκατάστασης (και πορείες φιλάθλων) στα Ελληνικά και Αγγλικά

3.18. Συντήρηση/επισκευή δεύτερου γηπέδου ως γήπεδο προπονήσεων των ομάδων και αγορά δύο κινητών εστιών.

  1. Όλες οι ανωτέρω εργασίες, επισκευές και αναβαθμίσεις υπόκεινται στον έλεγχο της UEFA η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την αξιολόγηση και έγκριση του Σταδίου και θα προγραμματίσει επίσκεψη εκπροσώπου της προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση αυτού με ίδια μέσα.
  2. Εφόσον η ΕΠΟ αιτηθεί την υλοποίηση πρόσθετων εργασιών στο γήπεδο σύμφωνα με τις απαιτήσεις και προδιαγραφές της UEFA ο Δήμος συμφωνεί να εκτελέσει αυτές το συντομότερο δυνατό έως την προθεσμία του άρθρου
  3. Στο πλαίσιο των ανωτέρω ο Δήμος συμφωνεί να υλοποιήσει και να έχει ολοκληρώσει το σύνολο των αναφερόμενων στο άρθρο 3 εργασιών έως και την 1η Μαΐου 2022.
  4. Ο Δήμος συμφωνεί να επωμισθεί το κόστος όλων των ανωτέρω εργασιών. Εφόσον το Στάδιο λάβει την απαραίτητη έγκριση της UEFA μετά τον σχετικό έλεγχο από αυτή και συμφώνως και με την με αρ. πρωτ. 12261/17.02.2022 επιστολή του Δημάρχου προς την ΕΠΟ το κόστος ενοικίασης των γεννητριών υπό άρθρο 3.5 θα βαρύνει την ΕΠΟ.
  5. Σε περίπτωση καθυστέρησης ή αδυναμίας ολοκλήρωσης των ανωτέρω εργασιών, ο Δήμος θα ενημερώσει την ΕΠΟ αμέσως και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση.
  6. Τα εδώ συμβαλλόμενα μέρη θα καταρτίσουν οριστική σύμβαση για τη χρήση του Σταδίου μετά το πέρας των υπό άρθρο 3 αναφερόμενων εργασιών και την έγκριση αυτών από την UEFA (άρθρο 4). σύμφωνα πάντα με τις κρατούσες συνήθειες στην αγορά, ενεργώντας με καλή πίστη.
  7. Η ΕΠΟ ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση που οι προαναφερόμενες εργασίες δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές και απαιτήσεις της UEFA. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΠΟ δεν υποχρεούται στην καταβολή ουδεμιάς αποζημιώσεως είτε οι ως άνω αγώνες διεξαχθούν στο Στάδιο είτε δεν διεξαχθούν σε αυτό.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.