Τα μέτρα για τη διεξαγωγή των αγώνων της ΕΣΚΑΘ

Μπαράζ ανόδου αλλά και ημιτελικοί και τελικοί των αναπτυξιακών ομάδων σε επίπεδο Νομών αλλά και συνολικά της Θεσσαλίας βρίσκονται στο πρόγραμμα της ΕΣΚΑΘ τις επόμενες ημέρες, με την Ένωση να εκδίδει ανακοίνωση τονίζοντας ότι η διεξαγωγή όλων των αγώνων διέπεται από τις σχετικές   διατάξεις των πρωτοκόλλων που έχει εκδώσει η Γ.Γ.Α.

Μάλιστα, για τους αγώνες της Ένωσης υπενθυμίζονται οι κάτωθι λεπτομέρειες:

Για το γήπεδο:

  1. Θα πρέπει να έχει γίνει η κατάλληλη απολύμανση – καθαριότητα του γηπέδου.
  2. Θα υπάρχει μόνο μία πόρτα εισόδου – εξόδου στην οποία θα καταγράφονται από τον υπεύθυνο φύλακα ή υπάλληλο του Δήμου οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.
  3. Όλες οι μπάλες που θα χρησιμοποιηθούν στους αγώνες τόσο για το ζέσταμα όσο και η μπάλα αγώνα θα πρέπει προηγουμένως να έχουν απολυμανθεί με ειδικό αντισηπτικό.
  4. Επίσης δεν θα λειτουργούν τα αποδυτήρια των κλειστών γυμναστηρίων, συνεπώς οι αθλητές θα πρέπει να προσέλθουν με τις στολές των ομάδων τους.

Οι αθλητές, προπονητές, διαιτητές, κριτές, συνοδοί, μέλη του Δ.Σ. των Συλλόγων κλπ στους οποίους θα επιτραπεί η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένο:

1.Φύλλο ιατρικού ιστορικού

  1. Να φέρουν μαζί τους την ιατρική βεβαίωση για την είσοδό τους στην αθλητική εγκατάσταση.

Η διεξαγωγή των αγώνων θα γίνεται  χωρίς την παρουσία φιλάθλων  για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Πιο συγκεκριμένα θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε:

-20 άτομα από  κάθε σωματείο,  στα  οποία συμπεριλαμβάνονται οι 12 αθλητές, οι  2 προπονητές και ο ιατρός ή φυσιοθεραπευτής  της κάθε ομάδας, που θα αναγράφονται σε ειδική κατάσταση.

-Στους Διαιτητές, στα μέλη της Γραμματεία,  τον Ιατρό αγώνα.

-Μέλη ΔΣ της  ΕΣΚΑΘ.

-Δημοσιογράφους εφόσον διαθέτουν  σχετική άδεια από την ΕΣΚΑΘ.

Διευκρινίζεται ότι  εκτός των 12 αθλητών της κάθε ομάδας, του πρώτου προπονητή και των Διαιτητών, όλοι οι υπόλοιποι που θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.

Υποδείγματα φύλλου ιατρικού ιστορικού, ιατρικής βεβαίωσης, καταλόγου εισερχομένων-εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση περιλαμβάνονται στις πρακτικές οδηγίες της Γ.Γ.Α. για την ασφαλή άσκηση σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.