Τα συνεχόμενα παιχνίδια, οι διαμαρτυρίες του Πανσερραϊκού και οι προπονητές της Νίκης…

Οι δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Πανθεσσαλικό

Στη φάση του πέναλτι που θεωρούν ότι κακώς δόθηκε στάθηκαν τα μέλη του Πανσερραϊκού μετά το τέλος του αγώνα με τη Νίκη Βόλου, με τον προπονητή μάλιστα των φιλοξενούμενων, Άγγελο Διγκόζη να… ρωτά τον διαιτητή τι ακριβώς είδε και έδωσε παράβαση. Αισιόδοξος ότι τα δύσκολα περνούν και από εδώ και πέρα η ομάδα θα είναι ακόμη καλύτερη εμφανίστηκε από την άλλη ο τεχνικός της Νίκης, Αλέκος Βοσνιάδης.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Διγκόζης σημείωσε: «Πραγματικά θα ήθελα να μιλήσω για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά βλέποντας τους ποδοσφαιριστές μου να συζητάνε για το πέναλτι που δόθηκε, θα πω ότι νομίζω πως δεν υπάρχει πέναλτι. Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία αλλά θέλω να ρωτήσω τον διαιτητή τι είδε και έδωσε πέναλτι και τι είδε στη φάση του Παπαβασιλείου και δεν έδωσε πέναλτι. Το καλύτερο θα είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές να είναι πρωταγωνιστές των παιχνιδιών, και οι διαιτητές να είναι συνεργάτες μας».

Όσον αφορά τον αγώνα, ο τεχνικός του Πανσερραϊκού ανέφερε: «Το πρώτο μέρος είχε ένα παιχνίδι μοιρασμένο και δυστυχώς με μία εφεύρεση πέναλτι του διαιτητή ήμαστε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος σίγουρα η Νίκη Βόλου έκανε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες και έπρεπε να σκοράρει αλλά ρισκάραμε κι εμείς. Αφήσαμε πολλούς χώρους πίσω. Δεν φταίνε δυστυχώς οι ποδοσφαιριστές μου για το αποτέλεσμα, αλλά το κεφάλι ψηλά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, Ζαχαρίας Καβουσάκης, που ανέφερε: «Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία. Όπως αλλάζουν οι διαιτητές στη Super League  που παίζουν κάποιοι βγάζοντας άλλα διπλώματα, πρέπει να παίζουν και σ’ αυτήν την κατηγορία. Δεν είναι δυνατόν ο παίκτης μας να δέχεται κλωτσιά και να δίνεται (σ.σ. σε βάρος της ομάδας του) πέναλτι. Από εκεί και πέρα δεν γίνεται για δύο μήνες συνεχώς να παίζουμε Τετάρτη-Κυριακή, αφού έτσι βγαίνουν τραυματισμοί σε όλες τις ομάδες».

Την ίδια στιγμή, ο Αλέκος Βοσνιάδης έκανε λόγο για μία σπουδαία νίκη, βγαίνοντας από έναν Γολγοθά οκτώ αγωνιστικών σε 22 ημέρες με μία ομάδα που ποτέ δεν συμπλήρωσε 20άδα… «Με 14-15 παίκτες με τα προβλήματά μας, κι όμως καταφέραμε ν’ αντέξουμε και να βγούμε και με τη σημερινή νίκη, που ήταν σημαντική και καθοριστική απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Πήραμε τους βαθμούς και ήρεμα να ξαναγυρίσουμε στο Κυριακή με Κυριακή για να δουλέψουμε, όντας μία ομάδα με παιχνίδι, δύο μέρες αποκατάσταση και πηγαίναμε στο επόμενο παιχνίδι. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα δείχνει να αντέχει, μαζεύει τους βαθμούς που πρέπει να πάρει και πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα είναι και καλύτερα» τόνισε ο τεχνικός της Νίκης.

Συγχρόνως συμπλήρωσε για το παιχνίδι ειδικά ότι: «Βγάλαμε πολλές τελικές και δεν τελειώσαμε το παιχνίδι, απέναντι σε μία ποιοτική μεσοεπιθετικά ομάδα δεν απειληθήκαμε στο πρώτο μέρος. Κλείσαμε σωστά τους χώρους, πετύχαμε το γκολ και στο δεύτερο μέρος είπαμε να μην πάμε πολύ πίσω, για να μπορούμε να βγούμε στην επίθεση σωστά κάθε φορά που γυρίζουμε την μπάλα. Μας δόθηκαν αρκετές φάσεις και έπρεπε να ήμαστε πιο ψύχραιμοι για να τις τελειώσουμε και να μην πάμε με την αγωνία μέχρι τέλους. Είμαστε μία ομάδα που έχει συνηθίσει στα δύσκολα, δεν πειράζει, ας κερδίζουμε κι έτσι. Το σημαντικό είναι να έρθουν οι βαθμοί και όταν γυρίσαμε στα φυσιολογικά πιστεύω ότι θα δούμε την ομάδα που χαιρόμαστε όλοι με καλή παρουσία. Απλά να τη βελτιώσουμε λίγο στο να παίρνουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Τι ακολουθεί όμως; Ο προπονητής των «κυανόλευκων» θεωρεί ότι η ομάδα είναι εντός στόχων. «Με τις επιστροφές η ομάδα θα είναι αυτή που θα πάει σ’ αυτό που έχω πει ακριβώς. Θα είμαστε στον στόχο μας μέσα. Έχουμε πει ότι αυτός είναι η εξάδα και όσο καλύτερο πλασάρισμα έχουμε θα είναι κέρδος για την ομάδα» σημείωσε, ενώ στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στήριξής του αλλά και καλώντας τους… προπονητές να μείνουν σπίτι.

«Ο κόσμος μας βοήθησε. Όταν κατάλαβε ότι η ομάδα είχε κόπωση και άρχισε να δίνει τη μάχη για να κρατήσει το αποτέλεσμα φώναξε και από εκείνο το σημείο ήρθαν φάσεις από τον ενθουσιασμό του. Έτσι θέλουμε τον κόσμο, που θα μας πάει μέχρι το 90’ και να μας σπρώχνει στο θετικό αποτέλεσμα, και αν μπορούν οι προπονητές να κάθονται και λίγο στο σπίτι γιατί ό,τι λέμε εδώ περνάει μέσα. Όταν ο άλλος είναι καταπονημένος και ακούει το αρνητικό, είναι φυσιολογικό να πηγαίνει πιο κάτω» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέκος Βοσνιάδης.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Βλαχομήτρος από πλευράς παικτών την Νίκης Βόλου δήλωσε: «Επιτέλους μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα πήραμε τους τρεις βαθμούς. Ο καθένας στην ομάδα έχει εμπιστοσύνη στον άλλον. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει αλλά πιστεύω ότι θα το βρούμε. Είμαστε μία ομάδα που θα έπρεπε να είμαστε στην πρώτη θέση. Ελπίζω κάπου να το βρούμε γιατί έχουμε την ποιότητα και τους παίκτες για να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Σίγουρα στα επόμενα παιχνίδια θα εμφανιστούμε καλύτεροι και θα καλύψουμε τη βαθμολογική διαφορά από τις ομάδες που είναι πάνω από εμάς. Δεν θέλουμε κι εμείς να φτάνουμε σε σημείο κάθε αγώνα να είμαστε στο… τσακ. Θέλουμε να σκοράρουμε και να «καθαρίζουμε» τα παιχνίδια πιο νωρίς, αλλά το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίζει. Συνήθως τα ματς είναι κλειστά».

Τέλος, αναφέρθηκε και αυτός στα συνεχόμενα παιχνίδια, τονίζοντας: «Όσοι είμαστε στην κατηγορία ξέρουμε τι συμβαίνει με αυτή. Κάθε χρόνο δίνουν μία ημερομηνία έναρξης, μετά υπάρχει πρόβλημα με τις ομάδες που θα βρίσκονται σ’ αυτήν. Φέτος είχαμε κλήρωση, ήταν ν’ αρχίσουμε, μετά ξανά κλήρωση, μετά πρόβλημα με τα τηλεοπτικά. Κάθε χρόνο το ίδιο πράγμα και φτάνουμε σε ένα σημείο να έχουμε παίξει μέσα σε 20 μέρες 8-9 παιχνίδια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό. Η Β’ Εθνική θα έπρεπε να είναι το υπόβαθρο για κάποιους να βρεθούν στην Α’ κατηγορία, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν την υπολογίζουν καθόλου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να φτάνουμε σ’ αυτό το σημείο κάθε χρόνο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.