Θα γίνει κατάθεση πρότασης από Τσιμπανάκο για τη νέα ΠΑΕ Ολυμπιακός Β.

Ο Νίκος Τσεκούρας ήταν φυσιολογικό να αναφερθεί και στο αύριο της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο PARK. Αποκάλυψε μάλιστα πως ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος και φίλοι του επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και πως θα καταθέσει πρόταση στη Γ.Σ. του συλλόγου:

«Για το αύριο του Ολυμπιακού Βόλου όπως καταλαβαίνετε μας είναι δύσκολο να προγραμματίσουμε γενική συνέλευση σύστασης ΠΑΕ, εάν δεν γνωρίζουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, δηλαδή την κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα, το μετοχικό κεφάλαιο κλπ. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι προβλέπει η νομοθεσία για τη σύσταση ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας.  Θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και θα πράξουμε ανάλογα.

Για το επόμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ πλέον έχουμε έλθει σε επαφή με τον κ. Τσιμπανάκο, ο οποίος  είχε μια επιτυχημένη χρονιά κατακτώντας η ομάδα το κύπελλο το πρωτάθλημα και την άνοδο και μας ενημέρωσε ότι αυτός και κάποιοι φίλοι του επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύστασης  ΠΑΕ. Μας ενημέρωσε ότι θα καταθέσει την πρόταση του και το σχέδιό του στη γενική συνέλευση που θα οριστεί τις επόμενες ημέρες».

Για τη διαδικασία σύστασης της νέας ΠΑΕ:

“Η σύσταση της ΠΑΕ γίνεται σε ένα μήνα, από την επικύρωση της βαθμολογίας. Ακόμα δεν έχουν επικυρωθεί οι βαθμολογίες. Όταν γίνει, θα συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο, θα ετοιμάσουμε τη Γενική Συνέλευση, η οποία, με την ευκαιρία, μιας και είμαστε εδώ, να σας ενημερώσω ότι υπάρχει ένα διαδικαστικό θέμα που θα γίνει. Εμείς, από τη στιγμή που θα γίνει, θα είμαστε απλά μέλη, θα υπάρξει μία διαδικασία που θα οριστεί μία προσωρινή επιτροπή, πενταμελής, που θα αναλάβει τη σύσταση της νέας ΠΑΕ. Από ‘κει και πέρα, ο Ερασιτέχνης θα γυρίσει στο μπάσκετ, στην κολύμβηση και θα έρθουν άλλοι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με το ποδοσφαιρικό τμήμα”.

Για το εγγυημένο χρηματικό ποσό που υπάρχει για τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες:

“Εμάς προσωπικά δε μας έχει εγγυηθεί κανένας, ούτε σε καμία άλλη ομάδα, να το ξέρετε. Στην Ελλάδα που ζούμε, καταλαβαίνετε. Δε φτάσαμε στα χρήματα, εδώ δεν ξέρουμε ακόμα σε ποια κατηγορία θα μας βάλουν να παίξουμε. Όταν έρθει η ώρα να μας πουν ακριβώς, θα υπάρξει συντονιστικό ολιγομελές σχήμα από τις ομάδες που θα απαρτίζουμε την καινούρια Φούτμπολ Λιγκ, που θα είναι 14, θα βγει μία επιτροπή και θα κάνει όλα αυτά τα διαδικαστικά θέματα με τον πρόεδρο. Είδατε ότι είναι το παιχνίδι τόσο τακτοποιημένο από εκείνους εκεί στην Αθήνα, που μάλιστα αποφάσισαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της νέας Λίγκας που θα δημιουργηθεί, να είναι από τη Σούπερ Λιγκ 2. Άρα, εμάς δε μας υπολογίζουν καθόλου, κανονικά δε θα έπρεπε να είναι έτσι. Θα έπρεπε να υπάρχει εκπροσώπηση, με διοικητικό συμβούλιο και από τη Φούτμπολ Λιγκ την καινούρια. Γιατί ο πρόεδρος να είναι από τη Σούπερ Λιγκ 2; Τέλος πάντως, είναι νομοθετημένο, ψηφίστηκε κι εμείς δεν μπορούμε τώρα να το συνεχίσουμε αυτό, κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε”.

Για το αν η σύσταση της ΠΑΕ μπορεί να έχει “βάρη του παρελθόντος”:

“Όπως ξέρετε, εμείς δεν είμαστε νομικοί, έχουμε αναθέσει σε κάποιους ανθρώπους το νομικό κομμάτι, οι οποίοι μας λένε, ακόμα και τώρα πρόσφατα, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δε θα έχει κανένα πρόβλημα. Κι ό,τι πρόβλημα κι αν υπάρξει μικρό, είναι αντιμετωπίσιμο. Επειδή έχω γνώση ότι ο δικηγόρος μας θα είναι στη Γενική Συνέλευση, μπορείτε να τον ρωτήσετε, για να σας ενημερώσει. Εμείς έχουμε την ενημέρωση πως ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει κανονικά, χωρίς βάρη. Κι ο Εργοτέλης είναι πάλι επαγγελματική ομάδα, κι η Παναχαϊκή. Η εικόνα μας είναι αυτή”.

Για το αν υπάρχουν νεώτερα, σχετικά με την κατηγορία που θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός και ποια θα είναι η αντίδραση της διοίκησης, σε περίπτωση που οι ερυθρόλευκοι αγωνιστούν οριστικά στη Φούτμπολ Λιγκ:

“Υπάρχει μία οργανωτική επιτροπή, η οποία κάνει κινήσεις. Επίκειται ένα ραντεβού πολύ σύντομα, εντός της εβδομάδας, στο οποίο θα παραστεί κι ο Ολυμπιακός Βόλου. Ό,τι αποτελέσματα έχουμε, θα αναγκαστούμε να τα δεχτούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα επικρατήσει η λογική και θα μας δώσουν αυτές τις δύο θέσεις για τη Σούπερ Λιγκ 2. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πολύ δυνατός και σε όποια κατηγορία και να τον βάλουν, θα παίξει και του χρόνου πάλι θα πρωταγωνιστήσει”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.