Θα είναι έτοιμοι οι παίκτες του Ολυμπιακού Β., όταν χρειαστεί να επιστρέψουν για προπονήσεις

Έτοιμοι, αν χρειαστεί, να επιστρέψουν σε προπονήσεις πιστεύεται ότι είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου. Από τη στιγμή που τελείωσε το πρωτάθλημα και οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν τον τίτλο και την άνοδο και επειδή ήδη είχαν φτάσει στα αυτιά των ανθρώπων της ομάδας οι φήμες για πιθανότητα μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών, είχε δοθεί ατομικό πρόγραμμα σε κάθε παίκτη από τον γυμναστή της ομάδας και άμεσο συνεργάτη του Περικλή Αμανατίδη, Σωτήρη Πετσιμέρη.

Μάλιστα υπήρξε καθημερινή επικοινωνία των δύο προαναφερθέντων αλλά και του τεχνικού διευθυντή Θωμά Μακρή με τους παίκτες που ήταν εκτός Βόλου, ενώ κάποιοι που δεν είναι Βολιώτες παρέμειναν στην πόλη και προπονούνταν μετά τη λήξη του πρωταθλήματος στο Πανθεσσαλικό, όπως ο Λώττας και ο Μπουτζίκος, και φυσικά ο Στάθης Ρόκας, που κατέρχεται ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές.

Αυτό το πρόγραμμα έχει βοηθήσει τους παίκτες να συντηρηθούν και να κρατηθούν σε εγρήγορση και σε καμία περίπτωση δεν αφέθηκε κανένας κι ούτε πήγε σε διακοπές. Έτσι, λοιπόν θα έχουν έναν απαιτούμενο καλό βαθμό ετοιμότητας, όταν χρειαστεί να επιστρέψουν στις προπονήσεις όλοι μαζί κι αυτό θα γίνει σύντομα, από τη στιγμή που ΕΠΟ και κυβέρνηση ανακοινώσουν και επίσημα-πιστεύεται μέχρι το τέλος αυτής της βδομάδας- ότι οι ομάδες της Super League 2 θα αυξηθούν κατά δύο. Σε κάθε περίπτωση οι ποδοσφαιριστές είναι stand by να γυρίσουν όλοι μαζί στον Βόλο.

Πάντως, να σημειωθεί ότι η λύση με τη χορήγηση ατομικού προγράμματος για κάθε παίκτη ήταν η πιο ενδεδειγμένη, αφού είναι πολύ δύσκολο έως και φύσει αδύνατο μία ομάδα να δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές να γυμνάζονται σε φουλ ρυθμούς μόνο με την πιθανότητα ότι κάποια στιγμή μπορεί να γίνουν αγώνες κατάταξης.

Από κει και πέρα, όσο και να εμφανίζεται σίγουρη η διεξαγωγή μπαράζ, στον Ολυμπιακό Βόλου γίνονται δέκτες κι άλλων σεναρίων, ότι για παράδειγμα τελικά θα προτιμηθεί να κρατηθούν στη Super League 2 Ηρακλής και Τρίκαλα, που βάσει προκήρυξης πέφτουν στη νέα Football League (αν κι αυτό θα ήταν παράνομο).

Σε ό,τι αφορά την πιο ισχυρή περίπτωση, που έχει πολύ ισχυρή νομική βάση, αλλά και είναι πιο δίκαιη, να γίνουν δηλαδή μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών, στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν ακούσει το σενάριο να γίνει ένα Final Four στην Κατερίνη με δύο μονούς φυσικά ημιτελικούς και τελικό για τις ομάδες του Βορρά, αν και οι ερυθρόλευκοι πιστεύουν ότι το να παίξουν οι ομάδες στις έδρες τους και μακριά απ’ αυτές σε διπλά παιχνίδια τις ωφελεί οικονομικά και δε θα έλεγαν όχι και σ’ αυτό. Πάντως, όλα αυτά έρχονται δεύτερα την παρούσα στιγμή, αφού όλοι αναμένουν τις επίσημες αποφάσεις, που σε ανεπίσημο επίπεδο όλα δείχνουν ότι έχουν ληφθεί.

Να τονιστεί επίσης ότι στην ομάδα έχουν μεριμνήσει ακόμη σε περίπτωση που αυτό είναι αναγκαίο, να δοθεί άδεια στους στρατευμένους Οικονομόπουλο (παρουσιάστηκε πρόσφατα στο ναυτικό) και Παπουτσογιαννόπουλο.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων λοιπόν, στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι θα υπάρχει μετά το ανάλογο περιθώριο, για να κάνουν αρκετές προπονήσεις μαζί στον Βόλο οι παίκτες, πριν αγωνιστούν στα μπαράζ.

Πάντως, η προοπτική να κερδίσει η ομάδα δύο κατηγορίες και να βρεθεί ένα σκαλί κάτω  από τη Super League και με προίκα 800.000 ευρώ εγγυημένα έσοδα, αντιμετωπίζεται πολύ θετικά από τους διοικούντες και ως μία μεγάλη ευκαιρία να πετύχει αυτό που ήθελε εξ αρχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.