Θανάσης Μόρας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Πολλαπλά κέρδη φέρνει η Ανάβαση Πορταριάς»

Ο κ. Μόρας, περιφερειακός σύμβουλος
Συνεχίζεται η προσπάθεια ένταξής της στο ευρωπαϊκό καλεντάρι

Στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη φιλοξενήθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης καθώς και εκπρόσωπος της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου Θανάσης Μόρας, τονίζοντας ότι τα κέρδη για την περιοχή από τη διοργάνωση της Ανάβασης Πορταριάς το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου είναι πολλαπλά, καθώς και ότι συνεχίζεται η προσπάθεια προκειμένου η διοργάνωση να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό καλεντάρι της FIA.

Επιβεβαιώνοντας οι συμμετοχές φτάνουν τις 69, σημείωσε ότι ο αριθμός αυτός ξεπερνά των μέσο όρο των συμμετοχών σε αναβάσεις πανελληνίως φέτος, αν και σε σχέση με πέρυσι πάντως είναι ελαφρά μειωμένος. Αυτό πάντως μπορεί και να οφείλεται στις συνθήκες που επικράτησαν εντός του 2022 με αλλαγές κανονισμών αλλά και με αποχή οδηγών από τους αγώνες, μετά τη διαμάχη που είχαν με την ΟΜΑΕ, κάτι που οδήγησε και στην αναβολή του Ράλι Κένταυρος που ήταν να διοργανωθεί τον Απρίλιο.

«Όλα είναι έτοιμα από πλευράς Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου και έχουμε πάρει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις» σημείωσε ο κ. Μόρας, ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για άτομα (κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής) που επηρεάζονται από τη διεξαγωγή της Ανάβασης και διαμαρτύρονται σχολίασε ότι αυτοί αποτελούν τη μειοψηφία. «Έχουν ενημερωθεί όλοι οι επίσημοι φορείς και υπάρχει δημοσιότητα. Τα παράπονα προέρχονται από μειοψηφία. Οι περισσότεροι είναι υπέρ και μας παίρνουν τηλέφωνο για να μάθουν πότε θα γίνει η Ανάβαση για να κάνουν προετοιμασίες. Οι αντιδρώντες δεν εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων της Πορταριάς και του Πηλίου ευρύτερα» σχολίασε σχετικά.\

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, χιλιάδες κόσμου αναμένονται στην Πορταριά το Σαββατοκύριακο. Από τη μία οι οδηγοί και τα μέλη των συνεργείων που τους υποστηρίζουν, οι οικογένειές τους που πιθανόν θα συνδυάσουν την ανάβαση με εκδρομική απόδραση αλλά και θεατές για την Ανάβαση θα συμπληρώσουν το παζλ.

«Για έναν πλήρη φάκελο»

Συγχρόνως, ο κ. Μόρας επιβεβαίωσε ότι συνεχίζονται η προσπάθεια και οι επαφές προκειμένου η Ανάβαση Πορταριάς να ενταχθεί στο καλεντάρι της FIA, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αναβάσεων.

«Στόχος είναι ν’ αναβαθμιστεί και να γίνει από πανελλήνιας ευρωπαϊκής εμβέλειας, με τη ΛΑΒ να ετοιμάζει τον σχετικό φάκελο. Φέτος έγιναν κάποιες συζητήσεις στο περιθώριο του «Ακρόπολις» για να καταθέσουμε έναν πιο πλήρη φάκελο» ανέφερε ο κ. Μόρας, εκτιμώντας ότι αυτό θα σημαίνει περισσότερες συμμετοχές απ’ όλη την Ευρώπη, περισσότερη προβολή για την περιοχή αλλά και από πλευράς διοργανωτών περισσότερες ευθύνες.

«Μιλάμε για μία μεγάλη προετοιμασία με τον δρόμο αυτό να μετατρέπεται σε… φρούριο. Πρέπει να προετοιμαστούμε για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Μιλάμε για νέο οδόστρωμα, στηθαία ασφαλείας, για τεχνικά έργα και απαιτούμενος χώρος για θεατές. Θα πρέπει να γίνει μία τέτοια διοργάνωση για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι» σχολίασε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης για να καταλήξει ότι μετά την Ανάβαση θα γίνουν και επαφές στην Αθήνα για να υποστηρίξει και η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργείου Αθλητισμού το αίτημα της ΛΑΒ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.