Θέλει να προλάβει απουσίες και κενά η ΕΣΚΑΘ

Μπαράζ και αγώνες κατάταξης για την κάλυψη πιθανών αποχωρήσεων…

Προτρέχει για να είναι σίγουρη η ΕΣΚΑΘ, και ορίζει άμεσα αγώνες μπαράζ αλλά και κατάταξης, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα διαμορφωθούν οι καταστάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το τι θ’ ακολουθήσει.

Οι πληροφορίες και οι φήμες των τελευταίων ημερών φέρουν το μέλλον για διάφορες ομάδες, όπως για παράδειγμα για τον Μύτικα Λάρισας που ουσιαστικά έχει μείνει ακέφαλος διοικητικά και παίκτες, τεχνικό επιτελείο και κάποιοι παράγοντες έχουν αποφασίσει να τελειώσουν απλά τη φετινή χρονιά με ψηλά το κεφάλι, να είναι δυσοίωνο. Από την άλλη, υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους ακόμη, όπως είναι η Νίκαια 2012 που αποχώρησε φέτος από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής., Επίσης κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι δεν θα υπάρξουν εθελούσιοι υποβιβασμοί ή και διαλύσεις συλλόγων…

Έτσι, είναι δεδομένο από τη μία ότι μόλις μία ομάδα από την Α2 ΕΣΚΑΘ θα πάρει το εισιτήριο για την Α1 κατηγορία, οπότε σύντομα αναμένεται να οριστεί η αναμέτρηση ανάμεσα στους πρωταθλητές του Α’ ομίλου Τιτάνες Αλμυρού με αντίπαλο την ομάδα της ΓΣE Ελασσόνας. Ωστόσο θα γίνει και αγώνας κατάταξης μεταξύ των δεύτερων των δύο ομίλων, μεταξύ του Ίκαρου Νεάπολης Λάρισας  και της ΕΑ Λάρισας.

Από τη Β’ ΕΣΚΑΘ πάλι ανεβαίνουν δύο, οπότε η υπερπρωταθλήτρια Νίκη Βόλου  που επικράτησε σε βάρος του ΑΣ Δαναός 2002 στο μεταξύ τους παιχνίδι 55-31 θα έχει παρέα στην άνοδο το τρικαλινό σύνολο. Από την άλλη όμως και σ’ αυτήν την κατηγορία, για λόγους… πρόληψης θα πραγματοποιηθεί αγώνας κατάταξης μεταξύ των δύο δεύτερων των ομίλων, δηλαδή ανάμεσα στην ομάδα της Φαλάνης Λάρισας και της ΑΕΔ Πλατυκάμπου Λάρισας.

Από την άλλη, στο προσκήνιο έρχονται και οι τελικοί των ηλικιακών πρωταθλημάτων. Ο Ολυμπιακός Βόλου πανηγύρισε την κατάκτηση του ενός εισιτηρίου, επικρατώντας σε βάρος του ΑΣ Καρδίτσας και στον τελικό θ’ αντιμετωπίσει τον Νέο Κεραυνό Λάρισας. Η αναμέτρηση πιθανότατα θα διεξαχθεί στο κλειστό του Παλαμά Καρδίτσας (εναλλακτική λύση αλλά όχι καλή όσον αφορά την υποδομή είναι το κλειστό των Φαρσάλων) και πιθανότατα ο αγώνας θα οριστεί για τις 2 Απριλίου.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.