Θέλει το έξι στα έξι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας η Νίκη

Φάση από το ματς του πρώτου γύρου ανάμεσα σε Νίκη και Αχιλλέα Νεοκαισάρειας

Έναν ακόμα κρίσιμο αγώνα δίνει την Κυριακή (17/3, 15.00) η Νίκη Βόλου για την 22η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κόντρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Οι κυανόλευκοι θέλουν οπωσδήποτε το διπλό, για να κρατηθούν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου.

Αν τα καταφέρουν, θα συνεχίσουν την ευνοϊκότατη παράδοση που έχουν κόντρα στην ομάδα της Πιερίας, απέναντι στην οποία έχουν πετύχει πέντε νίκες, σε ισάριθμους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, αναζητώντας τώρα το έξι στα έξι.

Συγκεκριμένα, στις 13 Δεκεμβρίου του 2015, στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στα χρονικά, η Νίκη κέρδισε εκτός έδρας τον Αχιλλέα με 1-4, με την γηπεδούχο ομάδα να προηγείται με τον Βολιώτη Ζαχαράκη, αλλά η Νίκη πέτυχε την ανατροπή με δύο γκολ του Μπαλαράμπε, ένα του Μέτσε κι ένα του Κανελλόπουλου.

Στις 24 Απριλίου του 2016, για τον δεύτερο γύρο του ίδιου πρωταθλήματος, πραγματοποιήθηκε το θεαματικότερο παιχνίδι μεταξύ των δύο. Στο “Παντελής Μαγουλάς” ο Αχιλλέας προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με τα γκολ των Νάκα και Καρατζάογλου, με σκορ 0-2, αλλά η Νίκη στην επανάληψη, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σκοπελίτη από το 44’, “γύρισε” το παιχνίδι με σκόρερ τους Ιορδανίδη, Μπιτσάκο και Κανελλόπουλο, για το τελικό 3-2 υπέρ των κυανόλευκων.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στις 18 Σεπτέμβρη του 2016, στο “Παντελής Μαγουλάς”, για τη δεύτερη αγωνιστική της νέας αγωνιστικής σεζόν, με τη Νίκη να “ζορίζεται” για ένα ημίχρονο (0-0 στα πρώτα 45’), αλλά τελικώς να λυγίζει την αντίσταση του Αχιλλέ με σκορ 3-0 και σκόρερ τους Μαλακασιώτη και Νικλητσιώτη, που είχε βρει δίχτυα δύο φορές.

Στον δεύτερο γύρο της αγωνιστικής σεζόν 2016-17, την 1η Φλεβάρη του 2017, στη Νεοκαισάρεια η Νίκη πέτυχε ακόμα μία νίκη με ανατροπή, κόντρα στον Αχιλλέα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Νάκα, αλλά οι φιλοξενούμενοι “γύρισαν” το παιχνίδι με τους Νικλητσιώτη και Ναουμίδη για το τελικό 1-2.

Τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων είναι αυτή για τον πρώτο γύρο του τρέχοντος πρωταθλήματος στο Πανθεσσαλικό, στις 25 Νοεμβρίου του 2018, όταν η Νίκη κέρδισε τον Αχιλλέα με 1-0. Σκόρερ ήταν ο Αλέξα Βουκομάνοβιτς δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.

Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς την Κυριακή θέλει το “τρίποντο”, που θα της επιτρέψει στη χειρότερη περίπτωση να διατηρήσει την ισοβαθμία της με τον Ολυμπιακό. Βέβαια, το διπλό δε θα είναι ό,τι πιο εύκολο, κόντρα σε έναν Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, που βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας 24 βαθμούς, και θέλει πάση θυσία πόντους και στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, την παραμονή. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αχιλλέας είναι ομάδα έδρας και όλη του τη φετινή προσπάθεια ο Αχιλλέας τη στήριξε στο γήπεδό του. Στα εντός έδρας παιχνίδια του έχει πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, συλλέγοντας συνολικά 18 πόντους από τους 24 που έχει συνολικά. Παράλληλα, ο συντελεστής τερμάτων του είναι 25 γκολ ενεργητικό και 30 παθητικό. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι με τη Νίκη δε θα έχουν στη διάθεσή τους δύο τιμωρημένους παίκτες, τον Δερμίση και τον Κ. Ίτσιο.

Όσον αφορά σε 10 εκτός έδρας αγώνες μετρά οκτώ τρίποντα, με μοναδικά στραβοπατήματα αυτό στον Παλαμά, κόντρα στα Σέλλανα (τελικό σκορ 1-1) στην αρχή του πρωταθλήματος και στο Πανθεσσαλικό στο βολιώτικο “clasico”, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό (2-0 υπέρ των ερυθρολεύκων). Παράλληλα, στους αγώνες της μακριά από τον Βόλο έχει πετύχει 21 τέρματα, από τα 54 που έχει βάλει γενικά στο πρωτάθλημα, κι έχει δεχτεί έξι, όσα έχει συνολικό παθητικό δηλαδή.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, η Νίκη συνέχισε την προετοιμασία της το πρωί της Παρασκευής στο Βασδέκειο Αθλητικό Κέντρο. Ο Ράτκο Ντόστανιτς κι οι συνεργάτες του είδαν όλους τους ποδοσφαιριστές του να συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα, πλην του Κώστα Δεμηρτζόγλου, ο οποίος ακόμα ταλαιπωρείται από τη θλάση που αποκόμισε την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποίησε ξανά ατομικό πρόγραμμα και θεωρείται δεδομένα εκτός πλάνων, ενόψει Κυριακής.

Άρα, βάσει των παραπάνω, η Νίκη πιθανόν να παραταχθεί με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μετούσι, αριστερά τον Θ. Παπαδόπουλο και στο κεντρικό δίδυμο τους Καρτσαμπά και Καντούτση. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μέτσε, Τσεμπερίδης (ή Ρόβας), στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά θα παίξει ο Κέρι σίγουρα και την άλλη θέση διεκδικούν οι Βουκομάνοβιτς, Τσιώλης με τον Ιορδανίδη να είναι ο επιτελικός και ο Λάζαρος Μαντζίρης, λογικά, ο σέντερ φορ. Η προετοιμασία της Νίκης θα ολοκληρωθεί με προπόνηση το Σάββατο, με την αποστολή της ομάδας να αναχωρεί για τη Νεοκαισάρεια το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της αναμέτρησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.