«Θέλουμε διοργανώσεις βόλεϊ για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας»

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ σχολιάζει την παρουσία της Εθνικής Γυναικών στη Λάρισα

Στη Λάρισα βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η Εθνική Βόλεϊ Γυναικών, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-9 Μαΐου το πρώτο τουρνουά για τον Γ’ Προκριματικό Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έτσι η ελληνική ομάδα ετοιμάζεται για τους αγώνες με Νορβηγία-Ισπανία και Αυστρία, στη σκιά του κορωνοϊού, με τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΚΕΛ, Αστέριο Πατσιαούρα να σημειώνει ότι στόχος της περιφερειακής Ένωσης είναι να φιλοξενούνται παιχνίδια και διοργανώσεις σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μάλιστα, πριν ο κορωνοϊός κάνει τη δυναμική επανάκαμψή του, τα σχέδια της ΕΣΠΕΚΕΛ και της ΕΟΠΕ περιλάμβαναν τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδας και στον Βόλο, ωστόσο τα σχέδια αυτά χάλασαν εξαιτίας και των νέων περιοριστικών μέτρων. «Εμείς θέλουμε να πραγματοποιούμε διοργανώσεις και αγώνες σε όλες τις πόλεις, προκειμένου ο κόσμος να έρχεται πιο κοντά στο άθλημα. Αλλά τα πράγματα τώρα είναι πολύ αυστηρά. Να φανταστείτε ότι τα μέλη της ομάδας πηγαίνουν από το ξενοδοχείο στο γήπεδο και αντίστροφα» αναφέρει ο κ. Πατσιαούρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι εφαρμόζεται πλήρως το υγειονομικό πρωτόκολλο. Από την άλλη επισημαίνει ότι ο κορωνοϊός στέρησε διοργανώσεις… «Είχαμε αναλάβει το Ευρωπαϊκό Παίδων με την Ιταλία, ώστε το δικό μας κομμάτι να πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι Ευρυτανίας. Αλλά η πανδημία οδήγησε στην απώλεια της διοργάνωσης» σημειώνει.

Οφέλη και αίτημα για θεατές

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη από εκεί και πέρα για τη φιλοξενία της διοργάνωσης στη γειτονική Λάρισα; Αρχικά θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει η πλήρης στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων από τη μία, ενώ επισημαίνεται ότι διαμορφώθηκε και αναβαθμίστηκε περαιτέρω και το κλειστό της Νεάπολης Λάρισας που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, με αλλαγή του φωτισμού και ελαιοχρωματισμού του γηπέδου, από τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας. Αφού υπάρχει δραστηριότητα και μάλιστα σε επίπεδο εθνικών ομάδων, πάντα σε αθλητικές εγκαταστάσεις γίνονται αναβαθμίσεις πέρα από την προβλεπόμενη καθαριότητα εξάλλου.

Από εκεί και πέρα και ενώ τα μέτρα παραμένουν αυστηρά, ήδη έχει γίνει μία κίνηση από πλευράς Ένωσης και Ομοσπονδίας, μήπως και έχουν τη δυνατότητα περισσότερα άτομα πέρα από τα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις. Ήδη έχει κατατεθεί το σχετικό αίτημα στη ΓΓΑ, το οποίο από εκεί και πέρα θα μεταβιβαστεί στην επιτροπή λοιμωξιολόγων που παρουσιάζεται για μία ακόμη φορά ως αυτή που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι για τέτοιου είδους αποφάσεις.

Αξίζει τέλος να υπενθυμιστεί ότι πέρα από τους αγώνες των προκριματικών , για την ελληνική ομάδα έχουν προγραμματιστεί τρεις φιλικές αναμετρήσεις, και πάλι στη Λάρισα στο πλαίσιο της προετοιμασία της, με αντίπαλο την Εθνική Ουκρανίας. Το πρώτο φιλικό παιχνίδι έχει προγραμματιστεί για το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου στις 15.00. Το δεύτερο θα διεξαχθεί την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου στις 16.30 και το τρίτο την Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου στις 12.00.Οι φιλικοί αγώνες λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.