Θέμα «Μagnesiasports»: Eρασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο σημείο μηδέν…

Εκπρόσωποι ομάδων απαντούν πόσο επηρεάζονται από τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης

Για μία ακόμη φορά η πόρτα της αγωνιστικής δράσης έκλεισε για το σύνολο του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, με αθλητές, προπονητές και παράγοντες να προσπαθούν να δουν τι μέλλει γενέσθαι και να μην γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στα γήπεδα. Οι αντιδράσεις που καταγράφονται για τη διακοπή των πρωταθλημάτων είναι αρκετές, ωστόσο δεδομένη είναι και η διχογνωμία για το αν θα έπρεπε να σταματήσουν προσωρινά οι διοργανώσεις.

Ανάλογες είναι και οι απόψεις στο τοπικό ποδόσφαιρο του Νομού Μαγνησίας. Έξι αγωνιστικές έχουν ήδη διεξαχθεί για την Α’ ΕΠΣΘ, με το «Magnesiasports» να προσπαθεί να καταγράψει τις απόψεις εκπροσώπων ομάδων. Τέσσερις προπονητές λοιπόν και ένας πρόεδρος, εκπρόσωποι των πέντε πρωτοπόρων ομάδων στη βαθμολογική κατάταξη, κατέθεσαν τις απόψεις τους, απαντώντας σε δύο βασικά ερωτήματα: Πόσο επηρεάζονται οι ομάδες τους αλλά και το κατά πόσο θα μπορούσε ή όχι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Πάντως, το ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι και αυτό στο σημείο μηδέν και πάλι, μοιάζει κοινώς αποδεκτό…

Γιάννης Σιαμέτης, προπονητής Αίαντα Σούρπης

«Δυστυχώς και φέτος πάνω που ήμαστε σε καλή κατάσταση με συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και πριν από δύσκολα παιχνίδια, σταματάμε απότομα, κάτι που είναι δυσάρεστο. Ελπίζω βέβαια για όλον τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, να επανέλθουμε σύντομα στην καθημερινότητά μας.

Δεν είμαι επιστήμονας, ούτε επιδημιολόγος ούτε λοιμωξιολόγος. Αφού οι αρμόδιοι λένε ότι δεν μπορούν να γίνονται αγώνες, θα το σεβαστούμε και θα δεχθούμε αυτήν την άποψη, γιατί οι ειδικοί έχουν μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος».

Θοδωρής Ανδρουτσόπουλος, προπονητής Αγχιάλου

«Εμείς περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό που απασχολεί εμένα είναι οι λύσεις που θα βρω για την ομάδα. Ήδη οι παίκτες έχουν ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων τουλάχιστον για έναν μήνα, και να γυρίσουν τα παιδιά σε καλή κατάσταση. Με την καραντίνα και το μεγάλο διάστημα αποχής οι ποδοσφαιριστές μας δουλέψανε πολύ καλά και ήρθαν σε τρομερή κατάσταση στην προετοιμασία. Σέβονται την προσπάθειά μας και θα κάνουν το καλύτερο, έστω και αν βγαίνουμε τώρα εκτός ρυθμού.

Είναι μεγάλη κουβέντα το αν θα μπορούσε να συνεχιστεί τώρα το πρωτάθλημα. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να γίνονται προπονήσεις αυτή τη στιγμή, μένοντας εκτός αποδυτηρίων, μέχρι την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης».

Κώστας Τσιουρέλης, προπονητής Αγίας Άννας

«Όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες, και για εμάς θα είναι η δύσκολη η επαναλειτουργία και η επιστροφή στις προπονήσεις. Θα έχουμε χάσει ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας, που και αυτή ήταν δύσκολη, καθώς οι παίκτες προέρχονταν από μακρά αποχή από τη δράση. Αυτό θα επιφέρει και τραυματισμούς στους αθλητές με την επανέναρξη. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την ίδια καλή πορεία, αλλά δεν θα είναι τα πράγματα όπως τα είχαμε σχεδιάσει αρχικά.

Το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να διεξαχθεί, από τη στιγμή που δεν μπορούν όλοι οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι να εφαρμόσουν στην πράξη το υγειονομικό πρωτόκολλο με συνεχόμενα τεστ για κορωνοϊό, καλύπτοντας το σχετικό κόστος. Με τόσα κρούσματα άλλωστε στην πόλη μας, θεωρώ ότι ήταν καλό να γίνει αυτή η διακοπή».

 Κώστας Γιάτσιος. πρόεδρος Ρήγα Φεραίου

«Είναι μία δύσκολη κατάσταση, αλλά προέχει το καλό όλων, των πολιτών αθλητών και φιλάθλων,. Ευχόμαστε να είναι σύντομο όλο αυτό και να επιστρέψουμε σύντομα στο γήπεδο. Η ομάδα είναι λογικό να επηρεαστεί από την όλη κατάσταση και από την αποχή από τη δράση και τις προπονήσεις. Θα χρειαστεί σίγουτα μεταβατικό στάδιο προπονήσεων για δύο εβδομάδες. Εκτιμώ πάντως ότι η έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει από το νέο έτος.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και δεν ξέρω κατά πόσο έχουν τηρηθεί τα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Το ζήτημα είναι να βγούμε αλώβητοι από την κατάσταση αυτή και στη συνέχεια να επιστρέψουμε στη δράση».

Γιάννης Φασουράκης, προπονητής Σαρακηνού

«Κάτι παρόμοιο βιώσαμε και στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, αλλά θεωρώ ότι τώρα είναι χειρότερα τα πράγματα, μιας και είμαστε μόλις στην αρχή της σεζόν. Κάποια στιγμή θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα αλλά θα δυσκολευτούν οι ομάδες να επανέλθουν στην κατάσταση που βρίσκονταν όταν ξεκινήσαμε. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλους, τόσο για τους παίκτες όσο και για τους διοικούντες που κλήθηκαν να χτίσουν τις ομάδες από το μηδέν.

Θεωρώ ότι ήταν μία λάθος κίνηση η διακοπή αλλά δεν είμαστε εμείς που αποφασίζουμε… Θεωρώ ότι θα μπορούσε και την προηγούμενη χρονιά να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αλλά και το φετινό να μην διακοπεί. Όλες οι ομάδες έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τηρηθούν οι προβλεπόμενοι κανόνες και τα μέτρα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.