Θεοδωρίδης: Αυτό που γίνεται από τον Δήμο προς τον Ολυμπιακό είναι ελεεινό και τρισάθλιο

Πως αυτό που γίνεται φέτος προς τον Ολυμπιακό Βόλου από τον Δήμο είναι ελεεινό και τρισάθλιο, αφού δεν παραχωρούνται δημοτικά γήπεδα, γα να κάνει προπόνηση η ομάδα, τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Θεοδωρίδης. Ο γενικός αρχηγός των ερυθρολεύκων, φιλοξενούμενος στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico, έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου το τελευταίο διάστημα, με την αρνητική στάση του Δήμου να παραχωρηθεί στην ομάδα  είτε το βοηθητικό του ΕΑΚ είτε το Βασδέκειο. Αναλυτικά ο κ. Θεοδωρίδης επεσήμανε:

“Παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Έχουμε κάνει κάποια αιτήματα κατά καιρούς, δεν πήραμε εγγράφως ποτέ μία απάντηση αρνητική ή θετική. Δύο φορές ζητήσαμε το Κλειστό, ακόμα δύο φορές ζητήσαμε το πλαστικό, όταν υπήρχε ο χιονιάς, ενώ στέλναμε έγγραφα αιτήματα για την παραχώρηση των γηπέδων και μας απαντούσαν πάντα προφορικά. Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι αυτό. Πάμε στο τελευταίο δεκαήμερο, οπού εκεί υπάρχει το πραγματικό θέατρο του παραλόγου. Ζητήσαμε τέσσερις φορές το λιγότερο το Βασδέκειο, για να προπονηθεί η ομάδα, λόγω κακοκαιρίας, δε μας παραχωρήθηκε ποτέ, πλην μίας μέρας που μας παραχωρήθηκε το βοηθητικό του ΕΑΚ και δεν πήγαμε γιατί τελικά ήταν καλός ο καιρός και γενικά αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικού γηπέδου, σαν επαγγελματική ομάδα που είμαστε, καθώς υπάρχει καταπόνηση των ποδοσφαιριστών μας. Τους το ζητήσαμε για την επόμενη μέρα, επειδή ο καιρός θα ήταν κακός, και μας απάντησαν ότι δεν μπορούν να μας το παραχωρήσουν, ούτε αυτό, ούτε το Βασδέκειο, στο οποίο θα γίνονταν κάποια έργα. Ζητήσαμε το βοηθητικό του ΕΑΚ κι όχι το κεντρικό γήπεδο, στο οποίο αν πάει ο Ολυμπιακός, θα είναι εποποιία αυτήν τη στιγμή, έτσι ακριβώς το ανέφερα και στον κ. Γαλάτη, ένα άπιαστο όνειρο, τουλάχιστον όσο υφίσταται η υπάρχουσα Δημοτική Αρχή. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα χρόνου, όλα τα πράγματα θα έρθουν στη θέση τους. Ζήτησα, λοιπόν, το βοηθητικό του ΕΑΚ, μου είπαν πως δε γίνεται, επειδή γίνονται εργασίες συντήρησης και τον ρωτάω συγκεκριμένα “ρίχνετε λίπασμα, κοπριά ή θα κουρέψετε το γήπεδο και θα το ποτίσετε το πλαστικό”; Και μου απάντησε πως θα γίνει βούρτσισμα και αναγόμωση. Τους απάντησα εντάξει, κανένα πρόβλημα.

Στη συνέχεια, πηγαίνω στο Βασδέκειο, όταν εκείνη την ώρα τελείωνε η προπόνηση της Νίκης και σαν ένας κοινός θνητός που είμαι κι υπηρέτης του Ολυμπιακού, τα μαζεύω και πηγαίνω στο ΕΑΚ, προκειμένου να διαπιστώσω τις εργασίες που γίνονται για την αναβάθμιση του πλαστικού του ΕΑΚ κι εκεί φυσικά δεν υπήρχε ψυχή. Μία εστία στο κέντρο κι ένα γήπεδο χιλιοπατημένο, όπως είναι το τελευταίο διάστημα, αν κι είχα επισημάνει στον κ. Γαλάτη 15 μέρες πριν ότι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση το γήπεδο και γι’ αυτό προτιμάμε να πηγαίνουμε στο Βασδέκειο.

Το γήπεδο, από τότε που κατασκευάστηκε, έχει χιλιοπατηθεί, χρειάζεται χτένισμα κι αναγόμωση. Αυτό φαίνεται πως ο κ. Γαλάτης το χρησιμοποίησε μετέπειτα απέναντί μου, του έδωσα μία καλή ιδέα, η οποία φυσικά ποτέ δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Φυσικά υπάρχουν φωτογραφίες και ντοκουμέντα, με ημερομηνίες και ώρες για κάθε δύσπιστο”.

Για το αν θα υπήρχε πρόβλημα να προπονηθεί ο Ολυμπιακός στο Βασδέκειο, μετά τη Νίκη:

“Όχι, βέβαια. Θα μπορούσε να προπονηθεί ο Ολυμπιακός μετά τη Νίκη. Την επόμενη μέρα μου είπαν ότι θα γίνονταν εργασίες και στο Βασδέκειο. Την Πέμπτη το βράδυ ήμουν πάλι στο Βασδέκειο κι έπαιζα μπάλα με κάτι γνωστούς μου, με μία ομάδα Παλαιμάχων. Εκεί δεν υπήρξε θέμα, μας άφησαν κανονικά να παίξουμε. Όπου ακούν “Ολυμπιακός Βόλου” υπάρχει πρόβλημα. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε στείλει αίτημα κάθε Δευτέρα, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, να μας δίνεται το Βασδέκειο για μία ώρα, προκειμένου η ομάδα να κάνει αποθεραπεία κι αποκατάσταση, μετά τους αγώνες. Ούτε εκεί έχουμε πάρει καμία απάντηση. Κι ερχόμαστε στο παρόν, όπου προχθές ζητήσαμε με έγγραφο αίτημα το Βασδέκειο για μία προπόνηση σήμερα Τετάρτη. Δεν πήραμε επίσημη απάντηση μέχρι την Τρίτη, πάντα αυτό γίνεται εξάλλου. Επιχείρησα να μιλήσω με τον κ. Γαλάτη τηλεφωνικά χθες και μου είπε πως θα με καλέσει αυτός αργότερα. Τελικά, μετά από λίγο, με παίρνει τηλέφωνο ο Αποστόλης Ζαρκάδας. Ο κ. Ζαρκάδας που εγώ πιστεύω ότι εκτελούσε κάποιες εντολές, είχε την εντύπωση πως ζητήσαμε το Βασδέκειο για χθες Τρίτη, και μου είπε πως δε γίνεται να μας δοθεί το γήπεδο. Του απάντησα πως δεν το ζήτησα για την Τρίτη, αλλά για την Τετάρτη. Μου ζήτησε να με καλέσει σε λίγο, όντως με πήρε τηλέφωνο ξανά σε μία ώρα και μου είπε πως δε γίνεται να μας δοθεί το γήπεδο, ούτε την Τετάρτη, γιατί γίνονται εργασίες. Τον ρώτησα τι εργασίες θα γίνουν, αφού η Νίκη κάνει κανονικά προπόνηση και την Κυριακή έγιναν κανονικά αγώνες. Και μου απάντησε πως γίνονται εργασίες και πως κανένας δε θα κάνει προπόνηση στο συγκεκριμένο γήπεδο. Του ζήτησα το ΕΑΚ και μου είπε ότι θα με καλέσει αργότερα, για να δει πρώτα το πρόγραμμα. Ακόμα, μέχρι τώρα, δε με έχει πάρει τηλέφωνο κανένας. Αυτήν τη στιγμή, πάντως, είμαι στο Βασδέκειο, δε γίνονται εργασίες, υπάρχει κόσμος που περπατάει και αθλείται στο χόρτο. Τα πράγματα πλέον έχουν ξεφύγει, αλλά δεν πειράζει. Μετά τη νίκη της Κυριακής, δε, πάνε κάποιοι να τεντώσουν κι άλλο το σχοινί”.

Για το τι θα γινόταν αν ο Ολυμπιακός ζητούσε τα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του να τα δώσει στο ΕΑΚ, όπως έγινε και πέρσι:

“Με κάνατε και γέλασα. Κατά λάθος μάλλον έγινε και το περσινό, μάλλον επειδή δεν πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός φέτος θα είναι τόσο δυνατός”.

Για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου, την ερχόμενη Κυριακή:

“Το παιχνίδι της Κυριακής ίσως το θεωρώ ακόμα σημαντικότερο από το παιχνίδι της Κυριακής που μας πέρασε. Είναι μία έδρα δύσκολη, με όλα τα παρελκόμενα που υπάρχουν από πίσω. Έχουμε δύο εκτός έδρας αγώνες, έναν αυτόν της Κυριακής κι έναν στη Νεοκαισάρεια που αργεί ακόμα. Το θεωρώ πολύ κομβικό παιχνίδι. Για το ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου, όμως, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια αμφισβήτηση, όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Θα υπάρξουν απουσίες, αλλά έχουμε ένα ρόστερ κι ένα βάθος πάγκου, βάσει του οποίου δεν μπορεί να προκληθεί πρόβλημα. Στο ντέρμπι, όταν ο διαιτητής διάβασε τη σύνθεση της Νίκης και μετά διάβαζε τη σύνθεση του Ολυμπιακού, διέκρινα μία αλλαγή στη χροιά της φωνής του”.

Ο κ. Θεοδωρίδης επανήλθε στη συνέχεια στο αρχικό θέμα των χώρων προπόνησης του Ολυμπιακού Βόλου:

“Θέλω ο κόσμος να βλέπει και να ακούει τι γίνεται στην πόλη του Βόλου, όσον αφορά τον οργανισμό του Ολυμπιακού Βόλου και την κατάλληλη στιγμή να κρίνει και να δώσει τις απαντήσεις του. Αυτό που γίνεται φέτος με τον Ολυμπιακό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία ποτέ και με τίποτα. Είναι ελεεινό και τρισάθλιο. Δεν μπορώ να μπω τίποτα άλλο, γιατί θα μπούμε σε άλλες διαδικασίες. Κρίμα για κάποιους ανθρώπους, τους οποίους τους είχα σε υπόληψη, τους θεωρούσα σοβαρά κι αξιόλογα άτομα και με αυτοσεβασμό. Δυστυχώς, χθες διαψεύσθηκα. Όσος κόσμος περισσότερος γίνεται στο γήπεδο για τον Ολυμπιακό”.

Για το ντέρμπι με τη Νίκη:

“Υπήρχε μεγάλο πάθος. Από το παιχνίδι με τα Μετέωρα και μετά, ο Ολυμπιακός ζούσε και δούλευε για το παιχνίδι αυτό με τη Νίκη και βγήκε στο γήπεδο. Με ρωτάνε ποιος ήταν καλός και τους απαντάω πες μου ποιος δεν ήταν. Ακόμα κι ο Σαχινίδης που μπήκε στο 90′ πάλεψε κι έδωσε τις μάχες του και έφαγε κλοτσιές. Όποιο παιδί πω πως υστέρησε, θα είναι άδικο.

Είμαι περήφανος που υπηρετώ και συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά. Εξαιρετικά παιδιά όλοι τους, όποιον δεν αναφέρω, θα είμαι αχάριστος και αγνώμων”.

Για τον Βαγγέλη Μάντζιο και την προσαρμογή του στον Βόλο:

“Εγώ τον ρώτησα αν είχε μείνει ξανά στον Βόλο και μου είχε πει πως είχε έρθει απλώς για Σαββατοκύριακο με κάποιες ομάδες που αγωνιζόταν. Μου είπε πως περνάει πολύ όμορφα εδώ, θεωρεί τα αποδυτήρια φοβερά, τα παιδιά τα βρίσκει εξαιρετικά. Έχει ενσωματωθεί από την πρώτη μέρα κι έχει “δεθεί” με όλους τους παίκτες. Είναι μία παρέα όλοι μαζί. Όταν αποκτήθηκε ο Βαγγέλης, ήμουν εκτός Ελλάδος. Όταν επέστρεψα κι ανέλαβα πάλι καθήκοντα, ήμουν λίγο “κουμπωμένος”, γιατί έλεγα πως ο Μάντζιος είναι ένας μεγάλος παίκτης που έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, στην Εθνική Ελλάδος, σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα είναι “κάπως”. Σε πληροφορώ πως είναι πολύ απλό και καλό παιδί και το δείχνει και μέσα στο γήπεδο”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.