Θετικά δείγματα από την Ελλάδα, 2-1 επί της Κύπρου

Λίγες μέρες πριν τα δύο τελευταία ματς του Γ’ ομίλου Nations League, την Κυριακή στη Μολδαβία και την επόμενη Τετάρτη κόντρα στη Σλοβενία, η Εθνική μας ομάδα είχε ένα επιτυχημένο τεστ στο φιλικό με την Κύπρο στη Ριζούπολη. Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ δοκίμασε πρόσωπα και καταστάσεις, είδε τους διεθνείς να ανταποκρίνονται στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και να φτάνουν στη νίκη με 2-1.

Από τα πρώτα λεπτά, η Εθνική μας πήρε εύκολα τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ουσιαστικά δεν τον έχασε σε κανένα σημείο μέχρι το τελικό σφύριγμα. Μετά από καλή ανάπτυξη της ομάδας, ο Φορτούνης ήταν αυτός που ξεκίνησε τη φάση του 8ου λεπτού, ο Γιακουμάκης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Δημητρίου απέκρουσε και ο Τζόλης με το «ριμπάουντ» από κοντά απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας για πρώτη φορά με το εθνόσημο, στη δεύτερη συμμετοχή του!

Μετά το γρήγορο γκολ, λύθηκαν και τα πόδια των διεθνών, συνεχίζοντας να πιέζουν για περισσότερα γκολ. Στο 15′ ο Γιακουμάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά μετά από σέντρα του Τσιμίκα και δύο λεπτά μετά, στο 17′ ο σέντερ φορ της Φένλο δεν αστόχησε. Ο Κουρμπέλης τον βρήκε στην περιοχή με ωραίο γέμισμα, ο Έλληνας φορ στόπαρε και ανάμεσα σε δύο αντιπάλους πλάσαρε εύστοχα για το γρήγορο 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η αμυντική γραμμή της Ελλάδας έμεινε στατική στο 58’ και ο Ηλία που κινήθηκε στην πλάτη του Μαυρία πρόλαβε τον Μπάρκα για το 2-1 με πλασέ. Δεν πέρασαν πολλά λεπτά και στο 65′ άμυνα και Μπάρκας παραλίγο να προσφέρουν το 2-2 στην Κύπρο σε μια φάση με συνεχόμενα λάθη.

Από το σημείο αυτό και μετά, η Εθνική ανέβασε και πάλι τους ρυθμούς της, πίεσε ξανά πιο σωστά, κράτησε τη μπάλα και έφτασε κοντά στην αντίπαλη εστία. Στο 68’μάλιστα ο Κουρμπέλης είχε δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Πέλκα.

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Μπάρκας, Μαυρίας (68′ Ρότα), Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας (46′ Λυκογιάννης), Ζέκα (46′ Λαμπρόπουλος), Μπακασέτας (46′ Πέλκας), Φορτούνης (46′ Μπουχαλάκης), Χατζηγιοβάνης, Τζόλης (46′ Λημνιός), Γιακουμάκης.

Κύπρος (Γιόχαν Βάλεμ): Δημητρίου, Χ.Κυριάκου, Σιέλης (76′ Παπαφώτης), Ν.Ιωάννου (62′ Θ.Ιωάννου), Κατελάρης (46′ Καρώ), Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς (46′ Κάστανος), Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία (87′ Τζιόνι).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.