Θετικό πρόσημο για την Εθνική, 2-1 τη Νορβηγία

Μετά την ισοπαλία στις Βρυξέλλες απέναντι στο Βέλγιο (1-1) την περασμένη Πέμπτη, η Εθνική ομάδα νίκησε τη Νορβηγία με 2-1 στη Μάλαγα στο δεύτερο κατά σειρά φιλικό αγώνα της σε τρεις ημέρες.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπιασε εξαιρετική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι διεθνείς ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του Φαν’τ Σχιπ.

Η Εθνική ξεκίνησε σε σχήμα 3-5-2 και χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, επιτρέποντας μόλις δύο τελικές στους Σκανδιναβούς στα πρώτα 45 λεπτά κι εκείνες όχι με αξιώσεις, την ώρα που οι επισκέψεις της στην περιοχή του Χάνσεν ήταν άκρως επικίνδυνες.

Στο 13΄ ο Πέλκας έβγαλε μια κάθετη πάσα μεγάλης κλάσης στην πλάτη της νορβηγικής άμυνας κι ο Μασούρας με μια επαφή και άνετο τελείωμα άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το δεύτερο τέρμα του στα «γαλανόλευκα». Στο 21΄ ήταν η σειρά του συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Θανάση Ανδρούτσου, για το παρθενικό γκολ στην εθνική ομάδα, μόλις στην τρίτη συμμετοχή του.

Τότε ο Πέλκας σέντραρε από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Τσιμίκα αριστερά που έκανε το συρτό γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο Ανδρούτσος, που είχε κάνει διαγώνια κίνηση μπαίνοντας στην περιοχή, διπλασίασε με πλασέ.

Οι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο δεν βοήθησαν την ελληνική ομάδα, καθώς οι νεοεισελθόντες μπορεί να είχαν «φρέσκα πόδια» αλλά δεν μπήκαν στο πνεύμα του παιχνιδιού. Η Νορβηγία κράτησε την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να κάνει φάσεις και η μείωση του σκορ προήλθε από «στημένη» φάση, όταν σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο στόπερ Στράντμπεργκ νίκησε εύκολα τον Τζόλη, και με κεφαλιά μείωσε σε 1-2, στο 64ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Νορβηγία (Σολμπάκεν): Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άγιερ (88΄ Όλσεν), Μέλινγκ (69΄ Μπιόρκαν), Μίντσο (46΄ Σόρλοτ), Μπεργκ (69΄ Όρνες), Θόρσμπι (46΄ Θόρστβεντ), Έντεγκααρντ, Ζακάριασεν (46΄ Ρίερσον), Χάαλαντ.

Ελλάδα (Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (90΄+4 Μπακάκης), Μαυροπάνος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Γαλανόπουλος (57΄ Ζέκα), Μπουχαλάκης (75΄ Σιώπης), Μάνταλος (57΄ Μπακασέτας), Μασούρας (58΄ Τζιόλης), Πέλκας (75΄ Παυλίδης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.