Θετικός ο Ολυμπιακός Β., 1-0 τον Απόλλωνα Λ. σε ισορροπημένο ματς

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου πανηγυρίζουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας

Δείχνοντας θετικά στοιχεία για μία ακόμη φορά απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο σε ένα ισορροπημένο ματς, ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Λάρισας στο Πανθεσσαλικό. Σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Σαχινίδης στο 59’ με πλασέ σε κενή εστία από δύσκολη γωνία μετά από πάσα του Λώττα. Γενικότερα η αναμέτρηση είχε πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν δεύτερη συνεχόμενη φιλική νίκη μετά απ’ αυτή με τα Μετέωρα, με τον Σαχινίδη να έχει πετύχει μέχρι στιγμής τα τέσσερα από τα έξι γκολ της ομάδας στα μέχρι στιγμή τέσσερα τεστ προετοιμασίας.

Στο 3′ η σέντρα του Σερτζίνιο από την αριστερή πλευρά πήγε στην αριστερή συμβολή των δοκών στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα. Στο 10’ είχαμε την πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, καθώς από μεγάλο λάθος του Λεάντρο Πίντο, που του έκλεψε την μπάλα ο Μαρκολίνο, λίγο έλειψε να γίνει το 0-1. Ωστόσο ο παίκτης του Απόλλωνα στο τετ-α-τετ είδε τον Γιακουμή να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια. Στο 24’ ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων χρειάστηκε εκ νέου να επέμβει, καθώς το σουτ του Κουρτεσιώτη κόντραρε, με την μπάλα ν’ αλλάζει πορεία, αλλά ο Γιακουμής έπεσε και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό στο 28’ οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια. Αρχικά, ο Σερτζίνιο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο Χατζής έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει κόρνερ. Ο Σερτζίνιο το εκτέλεσε με αποδέκτη τον Ζγκούρι, η κεφαλιά του οποίου πήγε επίσης στο δεξί δοκάρι. Έτσι, ο Ολυμπιακός ήταν διπλά άτυχος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος το αριστερό σουτ του Λουκάο στο πρώτο δοκάρι, που έφυγε λίγο πάνω από την εστία μετά από σέντρα από την αριστερή πλευρά στο 43’.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 59’ μετά από την πάσα που πέρασε ο Λώττας στον Σαχινίδη, ο οποίος απέφυγε και τον τερματοφύλακα και πλάγια θέση δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Στο 72’ ο Σερτζίνιο είχε στο ημικύκλιο της περιοχής την ευκαιρία μετά από απόκρουση της άμυνας σε σέντρα του Σάββα να απειλήσει, αλλά παρότι με πολύ καλές προϋποθέσεις, το σουτ του Πορτογάλου πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Από κει και πέρα έγιναν πολλές αλλαγές και δεν υπήρχε και τόσο καλός ρυθμός στο ματς, με τον Απόλλωνα Λάρισας να έχει δύο καλές στιγμές για την ισοφάριση. Στην πρώτη περίπτωση στο 84’ μετά από γρήγορη συνεργασία με την μπάλα κάτω ο Κοντοθανάσης έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή πάνω σε σώμα αμυνομένου, ενώ τεράστια ήταν η ευκαιρία που χάθηκε  για τους Λαρισαίους στις καθυστερήσεις, με τον Παλιούρα να νικά με τα πόδια στο τετ-α-τετ τον Βαγενά. Η μπάλα έφτασε στον Ρενάτο, που επιχείρησε να σουτάρει προς την εστία, αλλά ο Παπαϊωάννου απομάκρυνε τον κίνδυνο με το σώμα κι έτσι έμεινε το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής (80’ Παλιούρας), Σάββας (76’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπουτζίκος, Νόνης (80’ Παπαϊωαννου), Λεάντρο Πίντο, Ρόκας (76’ Κόλα), Σερτζίνιο (88’ Μαργαρίτης), Ναζίμ (90’ Καναβός), Σαχινίδης (68’ Φλίγκος), Ευθυμιάδης (54’ Λώττας), Ζγκούρι (54’ Σκοπελίτης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Κουτογλίδης, Σκούπρας (80’ Ταουσάνης), Κοντοές (80’ Κακάμης), Σουλιώτης (54’ Αγιώτης), Κουρτεσιώτης (72’ Ρενάτο), Λούκας (75’ Κοντοθανάσης), Χατζής (76’ Μπιμάι), Τσακυργιάννης (63’ Βαγενάς), Μαρκολίνο (76’ Γαρυφαλλόπουλος), Λουκάο (63’ Γκουντρουμπής), Τασούλης (52’ Καμπέρης)

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.