Θησέας: Μεγαλειώδης εμφάνιση, άδοξος αποκλεισμός στα πέναλτι

Πολλά παράπονα από τη διαιτητή και τον α’ βοηθό

Στη «ρώσικη» ρουλέτα της διαδικασίας των πέναλτι (4-2)αποκλείστηκε ο αξιόμαχος Θησέας από τον Πανσερραϊκό, με την κανονική διάρκεια του αγώνα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2-, κάτι που δεν άλλαξε και στην ημίωρη παράταση.
Το σύνολο του Κώστα Σταματίου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό απέναντι σε έναν αντίπαλο που τους χωρίζουν μία κατηγορία και μάλιστα έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία της κας. Ανδρομάχης Τσιοφλίκη. Ειδικότερα, η ομάδα της Μαγνησίας διαμαρτύρεται έντονα για την τελευταία φάση του αγώνα της κανονικής διάρκειας, απ’ όπου προήλθε και η ισοφάριση, όταν σφυρίχτηκε φάουλ του Σπύρου Γκάγκα πάνω στον Κορέα Ριβάλντο, σε μία διεκδίκηση στον αέρα, ακριβώς έξω από τη μεγάλη περιοχή και το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ζέρης. Επιπλέον, οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται και για οφσάιντ στο πρώτο γκολ του Κανίς Χικάμ όταν παίρνει την κεφαλιά-ασίστ μέσα στην μικρή περιοχή του Θησέα και μετατρέπει σε γκολ ο Κορέα Ριβάλντο.

Ανώτερος ο Πανσερραϊκός στο α’ ημίχρονο
Οι φιλοξενούμενοι του Τζεράλντ Σαραγόσα ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Θησέα να δυσκολεύεται να κρατήσει τη μπάλα και να βγει με αξιώσεις σε κάποια αντεπίθεση. Μόλις στο 5ο λεπτό ο ιδιαίτερα δραστήριος Κανίς Χακίμ, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Γκάγκα στο πίσω δοκάρι να απομακρύνει τον κίνδυνο, πριν ο Πίντο γίνει απειλητικός. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κανίς έπιασε το σουτ, αφού διένυσε τον άξονα του γηπέδου, τραντάζοντας το αριστερό δοκάρι του Κουτσιρίμπα. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή με τον Φουρκιώτη να πιάνει ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Καβουσάκης σωστά τοποθετημένος, μπλόκαρε τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα ο Γιανναράκης έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόντσι από αριστερά, με τη μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία και ο Κουκούτης να διώχνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή. Στο 43’ και κόντρα στην εικόνα του αγώνα, ο Θησέας κατάφερε να προηγηθεί, όταν ο Κουκούτης έβγαλε «γλυκιά» σέντρα από τα αριστερά, με τον Φουρκιώτη στο πίσω δοκάρι να γράφει το 1-0 με ωραία προβολή μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια στην κερκίδα και στον πάγκο των «πράσινων».

Έκανε τη διαφορά ο Κορέα Ριβάλντο
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζεράλντ Σαραγόσα προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τους Κόντσι, Γιανναράκη και Πίντο να δίνουν τις θέσεις τους στους Μέσι, Μαρτσιόνι και Φουάση, ενώ στο 60’ πέρασε και τον Κορέα Ριβάλντο στη θέση του Έππα. Ο νεαρός κολομβιανός στράικερ έφερε το ματς στα ίσια τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από κεφαλιά-πάσα του Κανίς και με γυριστό πλασέ προ της εστίας, έκανε το 1-1. Ο Θησέας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί για δεύτερη φορά στο 77ο λεπτό με ασύλληπτο «κεραυνό» του νεαρού Φουρκιώτη κι αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καβουσάκη, κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας ξανά μεγάλο ενδιαφέρον στο ματς.
Ο Πανσερραϊκός στη συνέχεια ανέβασε στροφές και κατάφερε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, τόσο στο 78’ όταν ο Κανίς έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με τον Κουτσιρίμπα να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια, όσο ο Σπαθής με σωτήριο τάκλιν στα πόδια του Κορέα Ριβάλντο, απεσόβησε την ισοφάριση. Κάτι που τελικά δεν απέφυγε ο Θησέας στο 95’, όταν ο Ανάκογλου με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε το ματς στην παράταση. Ο έξτρα χρόνος είχε από μία σημαντική στιγμή για την κάθε ομάδα, με τον Κατσιγιάννη να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά και τη μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία χωρίς κανείς από τους συμπαίκτες να βρίσκεται σε θέση να τη σπρώξει στα δίχτυα, ενώ ο Πανσερραϊκός είχε δοκάρι σε σουτ του Κανίς.

Τα πέναλτι
Στη διαδικασία των πέναλτι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επικρατήσουν, αφού ευστόχησαν και στα τέσσερα που εκτέλεσαν με τους Τσιμίκα, Κανίς, Κορέα Ριβάλντο και Μαρτσιόνι, ενώ για τους γηπεδούχους ευστόχησαν ο Σπαθής και Καρατσώλης ενώ οι Αλεξίου και Ιακωβίδης, νικήθηκαν από τον Καβουσάκη.

Δήλωση Κ. Σταματίου
Ο τεχνικός του Θησέα μετά τη λήξη του αγώνα έκανε την παρακάτων δήλωση «Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τη διαιτησία. Όσοι ήταν στο γήπεδο, είδαν. Θα ήθελα να εκφράσω το σεβασμό μου και τα εύσημα στους παίκτες μας. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Πανσερραϊκού, ο οποίος με τη λήξη του αγώνα ήρθε στα αποδυτήρια και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Θεωρώ ότι η κίνηση αυτή καταδεικνύει πολλά. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολλά χρόνια στα γήπεδα και είχα πάρα πολύ καιρό να δω κάτι τέτοιο. Το μέλλον μάς ανήκει μιας και ολοκληρώσαμε το ματς με νεαρούς παίκτες να αγωνίζονται στα ίσια».
Θησέας: Κουτσιρίμπας, Δημουλάς (62’ Ιακωβίδης), Κουκουτής, Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου, Φουρκιώτης (86’ Λίτσος), Χατζησταμάτης (86’ Παπαδήμας), Καρατσώλης, Κοτζαθανάσης (75’ Κουτσούκης), Τσιανάκας. (46’ Κατσιγιάννης)
Πανσερραϊκός: Καβουσάκης, Ζέρης(106’ Δημητρίου), Κρητικός, Κόντσι (46’ Μέσι), Τσιμίκας, Γιανναράκης (46’ Μαρτσιόνι), Κουκόλης, Έππας (60’ Ριβάλντο Κορέα), Ανάκογλου, Πίντο (46’ Φουάσης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.