Την 4η θέση κατέλαβε η Στεφανίδη 

Αύριο οι τελικοί για Καραλή και Τεντόγλου

Εκτός βάθρου έμεινε η Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό του επί κοντώ με 4,60 μ.

Αν και έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου, δεν τα κατάφερε. Οι δύο πρώτες προσπάθειές της στα 4,.70 μ., στο ύψος όπου κρίθηκαν τα μετάλλια ήταν καλές και μάλιστα στη δεύτερη ο πήχης έπεσε, ενώ είχε προσγειωθεί στο στρώμα. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,45 μ. με επιτυχημένο άλμα και πέρασε με τον ίδιο τρόπο τα 4,60 μέτρα.

                      Αύριο οι τελικοί για Καραλή και Τεντόγλου

Αύριο ο Εμμανουήλ Καραλής, θα είναι στον τελικό του επι κοντώ των ανδρών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου αφού με 5.75 μέτρα, που ήταν και το όριο πρόκρισης, εξασφάλισε την συμμετοχή του στον αυριανό (5/3, 18:18) τελικό του αγωνίσματος.

Επίσης ο Μίλτος Τεντόγλου θα είναι στον τελικό του μηκους καθώς στον προκριματικό «πέταξε» στα οκτώ μέτρα και τρία εκατοστά, ενώ το όριο πρόκρισης ήταν 7.95 μέτρα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος διαθέτει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2023, με οκτώ μέτρα και 41 εκατοστά πλέον αύριο Κυριακή (5/3, 09.12), θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο για τρίτη διαδοχική φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας αθλητής στην Ιστορία του αγωνίσματος.

                            Φινάλε με ατομικό ρεκόρ για τον Νυφαντόπουλο

Την 8η θέση στη σειρά του με 6,71 και 21η στο σύνολο κατέλαβε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα ημιτελικά των 60 μέτρων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Την κορυφαία επίδοση των ημιτελικών σημείωσε ο Ιταλός Σάμιουελ Τσεκαρέλι με 6,47, επίδοση που είναι η κορυφαία στην Ευρώπη, Ο πρωταθλητής Ευρώπης Μάρσελ Τσέικομπς (Ιταλία) ακολούθησες με 6,52.

«Σίγουρα θα ήθελα να έχω γράψει μια επίδοση κάτω από το 6.70, όμως, είμαι ικανοποιημένος που κατάφερα να τρέξω και τη δεύτερη κούρσα. Έκανα ένα ακόμη ρεκόρ και πλέον προχωράμε για τον ανοιχτό. Ο στόχος είναι να κάνω μια καλή χρονιά και να κυνηγήσω το ρεκόρ μου στα 100 μέτρα. Τώρα πλέον η προσοχή μας στρέφεται στους υπόλοιπους που έχουν απομείνει να αγωνίζονται. Θα ανέβω στις εξέδρα για τον τελικό του επί κοντώ και αύριο για τις υπόλοιπες συμμετοχές», είπε ο Νυφαντόπουλος, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με δύο ατομικά ρεκόρ, αφού το πρωί είχε πετύχει 6,72.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.