«Το άγχος της πρεμιέρας, αλλά και το κλειδί της άμυνας»

Η επικράτηση της Νίκης μέσα από τα μάτια Μαύρου-Κοσμάτου

με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε αναγκαστικά την περσινή αγωνιστική χρονιά, αφού τότε είχε νικήσει την ίδια ομάδα εκτός έδρας, ξεκίνησε η Νίκη Βόλου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, με την επικράτηση επί της Δόξας Λευκάδας, με τους παίκτες βέβαια να δείχνουν αγχωμένοι, κυρίως λόγω της πρεμιέρας…

Kουτίνας, Σαριμπαλίδης και Μπουσκολίτης σημείωσαν καθοριστικά τρίποντα, με τη Δόξα Λευκάδας από εκεί και πέρα να μην βρίσκει λύσεις, ειδικά στα λεπτά που οι «κυανόλευκοι» έριξαν το βάρος στην άμυνα. Αυτό ίσως ήταν και το κλειδί για την επικράτηση της Νίκης, σημαντικότερο ίσως και από τα εύστοχα τρίποντα των παικτών των Κοσμάτου-Μαύρου.

«Υπήρχε νευρικότητα και από τις δύο ομάδες, και ήταν ένα ματς που πήγε στην τακτική σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δημιουργήσαμε προϋποθέσεις αλλά δεν ήμαστε εύστοχοι. Θα σταθώ όμως στη διάθεση και στο πάθος των παιδιών. Δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη και ήταν δίκαιη η επικράτησή μας» σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα εξάλλου ο εκ των τεχνικών της Νίκης, Ανδρέας Μαύρος, στεκόμενος και στο άγχος της πρεμιέρας αλλά και στη σημασία της άμυνας που τη χαρακτήρισε καθοριστική στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Από την άλλη, ο Γιώργος Κοσμάτος επεσήμανε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με άγχος αλλά και απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. «Θέλαμε να κερδίσουμε και ήμαστε πολύ καλοί στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο τρέξαμε και μπήκαν και κάποια σουτ. Για μένα είναι μεγάλη νίκη αλλά αρχίζουμε πλέον ασχολούμαστε με τη δεύτερη αγωνιστική και για το παιχνίδι με τους Τιτάνες Παλαμά» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Σίγουρα, είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά η Νίκη έδειξε ότι έχει δυνατότητες, αρκεί να πάρει και λύσεις από τον πάγκο αλλά και να είναι πιο ψύχραιμη σε μεγαλύτερα διαστήματα του αγώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.