Το ΕΑΚ ρημάζει και ο Αχ. Μπέος «φωνάζει» για το Πανθεσσαλικό

Το Πανθεσσαλικό μετά από τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου το 2017 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
Μετά την αναβολή της συζήτησης στην ΕΤΑΔ για την παραχώρηση του Σταδίου στον Δήμο Βόλου

Μπορεί η ΕΤΑΔ να είχε στην ατζέντα της το θέμα της παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Δήμο Βόλου, ωστόσο αυτό αποσύρθηκε από τη συζήτηση, καθώς αναφέρεται ότι έγινε ανάλογη πρόταση από την πλευρά του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ κ. Βλαστού ώστε να γίνει σχετική επαναξιολόγηση. ωστόσο αυτό έφερε και την αντίδραση του δήμου Βόλου, που με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για καθυστερήσεις χωρίς λογική αιτία…

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες που παρατηρούνται, χωρίς προφανή και ερμηνεύσιμη με βάση τη λογική αιτία, γύρω από την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στο Δήμο Βόλου, μια ενέργεια που κύρια ωφελούμενους θα έχει την ίδια την πόλη του Βόλου και τους πολίτες, εκφράζουμε τη δυσφορία μας και καλούμε τους έχοντες την σχετική αρμοδιότητα να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ευθύνης που έχουν αναλάβει.

Παράλληλα καλούμε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της περιοχής μας να συνεισφέρουν στην τάχιστη αντιμετώπιση του προβλήματος ενώνοντας τις δυνάμεις τους και αναδεικνύοντας τα οφέλη για την τοπική μας κοινωνία από την ευόδωση αυτού του αιτήματος. Τόσο οι πολίτες, όσο και η Δημοτική Αρχή που τους εκπροσωπεί βρίσκονται μακράν της λογικής του «κατόπιν ενεργειών μου» που ταλάνισε τόσο την κοινωνία μας και οδήγησε σε δεινές καταστάσεις το σύνολο της χώρας και σε καμία περίπτωση θα απονείμει έπαθλα και κύπελλα ή φωτογραφίες με…

Έχοντας την πεποίθηση ότι και εκείνοι προτάσσουν το δημόσιο συμφέρον τους καλούμε να δώσουν τη μάχη με τρόπο ενωτικό και αποτελεσματικό ώστε να δικαιωθεί το εύλογο και δίκαιο από κάθε πλευρά αίτημα παραχώρησης του Σταδίου στον Δήμο, όπως άλλωστε συνέβη σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις στην χώρα. Εν τέλει χάρη δεν κάνουν δε κανένα, την περιουσία του ελληνικού διασώζουν που εγκαταλελειμμένη ερημώνει, αφού η ΕΤΑΔ αποδεικνύεται ότι αδυνατεί να την αξιοποιήσει».

Την ίδια στιγμή βέβαια, και ενώ ο δήμος Βόλου κατηγορεί την ΕΤΑΔ για αδυναμία αξιοποίησης της περιουσίας του ελληνικού λαού, το ερώτημα για το τι γίνεται με την περιουσία που ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Βόλου παραμένει. Ήδη από το 2018 έχουν γίνει εξαγγελίες από πλευράς δημοτικής Αρχής για έργα στο ΕΑΚ Βόλου, αλλά η πορεία τους θυμίζει την κατασκευή… βοτσαλάκι-βοτσαλάκι. Την ίδια στιγμή οι ομάδες και οι πολίτες περιμένουν και χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ολυμπιακού Βόλου που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται μακριά από τη φυσική του έδρα.

Όταν το 2018 ο γερανός των έργων έκλεινε την είσοδο του ΕΑΚ στον Ολυμπιακό Βόλου

Βέβαια παράδειγμα αξιοποίησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου αποτελεί και η διοργάνωση του τελικού κυπέλλου ποδοσφαίρου τον Μάιο του 2017, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με τα στιγμιότυπα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν να κάνουν τον γύρο του πλανήτη, και το κόστος των ζημιών που καταγράφηκαν να είναι μεγάλο. Μάλιστα η Νίκη Βόλου τότε είχε αναλάβει να αποκαταστήσει τις ζημιές ανταποδοτικά με το μίσθωμα χρήσης, ώστε το γήπεδο να αδειοδοτηθεί και να μπορεί ο σύλλογος να το χρησιμοποιήσει.

Μεϊκόπουλος: «Δεν είναι τόσο απλή η διαδικασία»
Για το θέμα της παραχώρησης του Πανθεσσαλικού μίλησε εξάλλου και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη.

«Mάλλον εγώ θα φταίω… Μάλλον με έχει πιάσει εμμονή να μην παραχωρηθεί το Πανθεσσαλικό στον Δήμο Βόλου. Δεν ξέρω γιατί (σσ γέλια). Άλλα εν πάση περιπτώσει επειδή έχω ακούσει πολλάκις την κατηγορία αυτή και ακόμη δεν παραχωρείται, δεν είναι τόσο απλή η διαδικασία όπως έχει περιγραφεί από τους ιθύνοντες του Δήμου Βόλου» σημείωσε ο κ. Μεϊκόπουλος και εξήγησε: «Για να διορθώσω και κάποια κακώς κείμενα και τη λαθροχειρία της δικής μου παρουσίας, υπήρχε λογική το 2015 να παραχωρηθεί το Πανθεσσαλικό προς χρήση μόνο σε μία από τις δύο μεγάλες ομάδες που διαθέτουμε στον Νομό. Δύο ήταν τότε, η Νίκη και ο Ολυμπιακός. Υπήρχε μία λογική από τον τότε Δήμο Βόλου να παραχωρηθεί τότε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό και εγώ είχα πει ότι για ένα τέτοιο Στάδιο οι όροι παραχώρησης θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν όλο το αθλητικό προφίλ της Μαγνησίας. Τότε δεν παίζει ούτε η μία ούτε η άλλη ομάδα, αλλά ο φταίχτης είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δη ο Μεϊκόπουλος… Αν μπορέσουν να συνεννοηθούν με το ΤΑΙΠΕΔ και τα Τουριστικά Ακίνητα θα είναι ευχής έργον…».

Το σχόλιο του κου Μεϊκόπουλου δεν ήταν φυσικά τυχαίο αφού ο Δήμαρχος Βόλου τον έχει κατηγορήσει δημοσίως ότι αυτός έχει μπλοκάρει τη μεταφορά του Πανθεσσαλικού στη δικαιοδοσία του Δήμου Βόλου, υποστηρίζοντας ότι αυτό του το ανέφερε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ στον οποίον υποτίθεται ότι έκανε παρέμβαση το 2015.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.