Το ΕΑΚ Βόλου, ο αγωνιστικός χώρος και ο καθαρισμός

Ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου ετοιμάζεται για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς

Αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη ανοιχτή προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου στο ΕΑΚ, χρειάστηκε να ακολουθήσει το πρωί της Τρίτης 19/09 και ο καθαρισμός του χώρου…

Από τη μία τα υπολείμματα από καπνογόνα, από την άλλη τρικάκια και χαρτάκια που πέταξαν οι οπαδοί δημιουργώντας μία «καυτή» ατμόσφαιρα, άφησαν υλικά στο έδαφος και εξωτερικά του γηπέδου. Οπότε το ποδοσφαιρικό τμήμα ανέλαβε να καθαρίσει τον χώρο, ενόψει και του πρώτου αγώνα της νέας χρονιάς με αντίπαλο τον Αίαντα Σούρπης.

Βέβαια, η γενικότερη εικόνα δείχνει ότι το ΕΑΚ Βόλου θέλει πολλά ακόμη για να γίνει πλήρως λειτουργικό και σύγχρονο γήπεδο. Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει αναφέρει πως έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις στον χλοοτάπητα αλλά και σε βασικές δομές, όπως τα αποδυτήρια, κάνοντας μάλιστα και απεντόμωση. Για τα αποδυτήρια μόνο τα μέλη της ομάδας μπορούν να έχουν άποψη, αλλά σίγουρα η εικόνα του χλοοτάπητα δεν είναι ιδανική. Μπορεί να είναι καλύτερη από πριν, και να βελτιώθηκε μετά από παρεμβάσεις, αλλά σίγουρα η εικόνα που αντικρίζει κανείς δείχνει ότι θέλει αρκετή δουλειά ακόμη.

Όσον αφορά τις κερκίδες και τον βασικό σκελετό, κι εκεί θέλει πολλή δουλειά, τουλάχιστον με βάση την εικόνα που αντικρίζει κανείς. Προφανώς και οι κερκίδες δεν θα είναι στο σύνολό τους διαθέσιμες, εφόσον δεν έχουν προχωρήσει οι εργασίες τα τελευταία χρόνια που βρίσκονται συνεχώς στα σχέδια, και εδώ δεν αρκεί μόνο η παρέμβαση ενός συλλόγου, αλλά απαιτείται μία συνολική κίνηση από την πλευρά της Πολιτείας, με την συγκεκριμένη εγκατάσταση εν προκειμένω να είναι δημοτική, όπως είναι γνωστό.

Βέβαια, ο κόσμος έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος με την επιστροφή της ομάδας στο… σπίτι της, και για μία χρονιά στην Α’ ΕΠΣΘ το γήπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ωστόσο σε βάθος χρόνου και για εθνικές κατηγορίες, οι παρεμβάσεις μοιάζει αναγκαίο να είναι εκτεταμένες, για να γίνει το γήπεδο σύγχρονο.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.