Το κλειστό κολυμβητήριο του Βόλου και το… κούρεμα!

Μια ανέκδοτη ιστορία από τον αείμνηστο Γιάννη Αντωνόπουλο

Η μετονομασία του ανοιχτού κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Βόλου σε «Ιωάννης Αντωνόπουλος» έφερε στις σκέψεις αυτών που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του αρκετές ιστορίες που ο ίδιος τους είχε διηγηθεί, και φυσικά οι περισσότερες αφορούσαν τον Ναυταθλητισμό.

«Πλέον και τα τρία κολυμβητήρια του Βόλου έχουν όνομα» σχολίαζε άτομο που είχε συνεργαστεί στενά μες τον Γιάννη Αντωνόπουλο, με τον ίδιο να του έχει διηγηθεί την ιστορία για την κατασκευή του κλειστού Κολυμβητηρίου στη Νέα Δημητριάδα τη δεκαετία του 1960. Για την ακρίβεια είχε θεμελιωθεί το 1966 και είναι το πρώτο κολυμβητήριο που είχε θεμελιωθεί στην Ελλάδα (αν υπήρχε άλλο ήταν αυτό του Ζαππείου μόνο!) χάρη στις ενέργειες που είχαν γίνει από τον Γιάννη Αντωνόπουλο, με αρχιτέκτονα μάλιστα τον Αντώνη Τρίτση!

Ήρθε όμως μετά η Χούντα των Συνταγματαρχών, και κάπως έπρεπε να δουν όλοι τι θα γίνει με το κολυμβητήριο στον Βόλο. Η ιστορία από εδώ και πέρα όπως μας την ανέφερε ο άνθρωπος που του την είχε διηγηθεί ο αείμνηστος Γιάννης Αντωνόπουλος, έχει ως εξής: Αντωνόπουλος και Τρίτσης μεταξύ άλλων πήγαν και βρήκαν τον πανίσχυρο τότε γενικό γραμματέα Αθλητισμού της Χούντας, Κων/νο Ασλανίδη για να τον ρωτήσουν τι θα γίνει. «Το κολυμβητήριο θα γίνει» αποφάσισε και διέταξε ο Ασλανίδης, ζητώντας από τον Αντώνη Τρίτση κάθε μήνα φωτογραφίες για την πρόοδο των έργων αλλά και τιμολόγια για να πληρώνεται, χωρίς να γνωρίζει ο κατασκευαστής πότε ο γγ Αθλητισμού θα κάνει αυτοψία των έργων. Ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης είχε πάλι κάποια τιμολόγια απλήρωτα, και ο Ασλανίδης του είπε να τα προσκομίσει την Δευτέρα που ακολουθούσε για να πληρωθεί. Πάνε λοιπόν να φύγουν οι Αντωνόπουλος και Τρίτσης και ο Ασλανίδης τους σταματά στην πόρτα, για να πει το επικό:

«Κύριε Τρίτση, τη Δευτέρα που θα έρθετε να πληρωθείτε… Να είστε κουρεμένος»!

Ελλείψει Δημοκρατίας, ακόμη και για τα μαλλιά, η Χούντα αποφάσιζε και διέταζε…

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.