Το Μητρώο ανησυχεί Ενώσεις και Σωματεία-Το πλήρες πρόγραμμα όλων των αγωνιστικών

Για τις κατηγορίες και το κύπελλο της ΕΠΣΘ για την περίοδο 2022-23

Με τη Διοίκηση της ΕΠΣΘ να επισημαίνει ότι η διαδικασία εγγραφής των σωματείων δημιουργεί προβλήματα και ότι υπάρχει περίπτωση μετά τις 30 Σεπτεμβρίου τα πρωταθλήματα ν’ ανασταλούν, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12/09 η κλήρωση για τα προγράμματα των τριών κατηγοριών ποδοσφαίρου της Μαγνησίας, ενώ βγήκαν και τα πρώτα ζευγάρια για το κύπελλο της Ένωσης.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους, κάνοντας παράλληλα και ενημέρωση στον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιο Λιούπη που βρέθηκε στη διαδικασία, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Μίλτος Καλόγηρος, επεσήμανε ότι αν τυχόν ο κος Αυγενάκης δεν κάνει πίσω θα υπάρξει αναστολή των προβλημάτων, και κατά 99% αυτό θα γίνει. «Η Α’ ΕΠΣΘ θα ξεκινήσει κανονικά στις 17/09, για να μην έχουμε πρόβλημα αφού πρέπει να στείλουμε νωρίς τον πρωταθλητή. Θα έχουμε πρόβλημα, αφού από 44 σωματεία έχουμε στη δύναμή μας, εγγεγραμμένα είναι 17, 23 είναι στη διαδικασία και δεν ξέρουμε αν θα μπουν, ενώ δύο δεν έχουν μπει καθόλου, λόγω εκλογών ή αμέλειας. Επίσης είναι και δύο σωματεία που θέλουν αλλά δεν μπορούν να μπουν γιατί ήταν για κάποια χρόνια ανενεργά. Αν ισχύσει η απόφαση του υφυπουργού, και μία ομάδα να μην είναι στο Μητρώο δεν θα κάνουμε πρωταθλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Καλόγηρος ζήτησε να μεταφέρει ο κ. Λιούπης στον υφυπουργό Αθλητισμού τη θέληση όλων για πιο απλή διαδικασία, και επεσήμανε και τον πολυέξοδο χαρακτήρα αυτής, καθώς μόνο για αλλαγή καταστατικού λόγω της Ολιστικής Μελέτης απαιτείται ένα ποσό άνω των 500 ευρώ. Ο κ. Λιούπης από την πλευρά του δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις απόψεις των μελών της ΕΠΣ.

«Μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που πρέπει να το στηρίξουμε και πρέπει να βρούμε άλλον τρόπο για να γίνει σωστό και όχι να βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό» κατέληξε ο κ. Καλόγηρος.

Οι νουθεσίες Μπέου

Λίγο πριν την έναρξη των κληρώσεων, στην αίθουσα βρέθηκε και ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, καθώς θέλησε να… νουθετήσει τους παράγοντες των συλλόγων.

«Δεν παραδειγματίζεστε. Κάποιοι θέλετε να κάνετε πρωταθλητισμό με οποιοδήποτε κόστος ενώ άποψή μου είναι ότι πρέπει να ασχοληθείτε με νέα παιδιά. Εμείς πουλήσαμε Φαν Βεερτ, Φερνάντες, Δουβίκα, Μήτογλου…. Εσείς έχετε βγάλει κανέναν παίκτη να κάνει καριέρα; Τι νόημα έχει δηλαδή να βάζετε το χέρι στην τσέπη; Να πληρώνετε εμένα με κοιλιά και 37-38 χρονών να παίξω μπάλα;» σχολίασε αρχικά ο κ. Μπέος.

Οπότε, τόνισε ότι θα πρότεινε στην ΕΠΣΘ να περάσει για παρουσία έξι παιδιων παιδιών μικρότερων των 18 ετών στην αποστολή κάθε ομάδας, για να γίνει στη συνέχεια πιο… περιγραφικός. «Και οι προπονητές που παίρνετε να μην είναι σουβλατζήδες, υδραυλικοί. Δεν έχω φυσικά τίποτε με αυτούς. Αλλά να είναι προπονητές και παιδαγωγοί. Έναν είχατε τον πήρα εγώ, τον Μπράτσο. Δουλέψτε, το ποδόσφαιρο, είναι το νο1 άθλημα, η νο μπίζνα που ζουν από αυτό. Το να βάζετε το χέρι στην τσέπη και να ζητιανεύετε χορηγίες δεν οδηγεί πουθενά ενώ μπορείτε να αξιοποιήσετε τα νέα παιδιά» σχολίασε για να καταλήξει ότι δεν τον νοιάζει ποιος θα έρθει πρώτος ή ποιος θα υποβιβαστεί.

Οι βραβεύσεις

Στο περιθώριο της κλήρωσης είχαμε και βραβεύσεις και μάλιστα των πρώτων σκόρερ.

Από πλευράς Ρήγα Φεραίου, ο Δημήτρης Γάρος του Ρήγα Φεραόου βραβεύτηκε ως ο πρώτος σκόρερ της περσινής Α’ ΕΠΣΘ, συνεχίζοντας και φέτος στην ομάδα του Βελεστίνου. Από τη Β’ ΕΠΣΘ βραβεύτηκε ο Έντι Νταϊλάνι, πρώτος σκόρερ με την ΑΠΟΒ και πλέον μέλος των ηλικιακών ομάδων του ΝΠΣ Βόλος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καλόγηρος προανήγγειλε τη δυνατότητα οι ομάδες να έχουν και β’ σύνολα ενεργά από την επόμενη περίοδο, ενώ φέτος θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα Νέων, με το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής να έχει τους αγώνες Νίκη-Τοξότης, Πύρασος-Ηρακλής Βόλου, ΑΟ Σκιάθου-ΓΣΑ, Αγία Άννα-Ολυμπιακός Βόλου και ΝΠΣ Βόλος Δήμητρα Ευξεινούπολης.

Από εκεί και πέρα τα προγράμματα των τριών κατηγοριών για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 έχουν ως εξής:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.