Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στην εποχή του κορωνοϊού…

Οι προπονητές των ομάδων της Μαγνησίας μιλούν στο «Μagnesiasports»

Όπως για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, έτσι και για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων της Γ’ Εθνικής διατηρείται μία κατάσταση αβεβαιότητας για το τι θα γίνει με το πρωτάθλημα και τα παιχνίδια που απομένουν, ενώ όλοι ελπίζουν ότι η Επιστήμη θα βρει τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να καταπολεμηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Νομός Μαγνησίας έχει τρεις εκπροσώπους στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με τον Θησέα Αγριάς να είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τον ΓΣ Αλμυρού να έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή, και τον Διαγόρα Στεφανοβικείου να παλεύει και να προσπαθεί να ελπίζει. Οι προπονητές των τριών ομάδων, Λάκης Μπακάλης, Στέλιος Κούρτογλου και Στέλιος Αρσένος μίλησαν στο «Μagnesiasports» για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους συλλόγους τους αλλά και για την καθημερινότητα όλων. Όσον αφορά το τι θα πρέπει ν’ ακολουθήσει, η άποψη είναι και σ’ αυτό το σημείο κοινή.

Λάκης Μπακάλης (προπονητής Θησέα Αγριάς):

«Δημιουργήθηκε πολύ μεγάλο πρόβλημα και για τις ομάδες. Δεν ξέρουμε αν και πότε θα ξεκινήσουμε και πάλι, οι παίκτες έχουν φύγει για τα σπίτια τους και κάνει ο καθένας το πρόγραμμα που έχει πάρει. Δεν αρκεί αυτό γιατί αυτή η κατάσταση ήρθε πάνω που ήταν φορμαρισμένες οι ομάδες. Δεν ξέρουμε πώς θα δουλέψουμε από εδώ και πέρα. Στην αρχή δεν ήθελε κανείς να σταματήσει το πρωτάθλημα. Αλλά αναγκαστικά σταματήσαμε. Από τη μία φοβούνται όλοι και από την άλλη η δράση διεκόπη απότομα. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, εμείς κάναμε μία φανταστική πορεία και ξεπεράσαμε τις προσωπικές φιλοδοξίες μας, και το ίδιο ισχύει και για τον κόσμο. Πήραμε και θετικά σχόλια απ’ όλους τους αντιπάλους. Ο Πιερικός δικαίως βρίσκεται στην πρώτη θέση αλλά εμείς που μπορούσαμε να τον ακολουθήσουμε αν προσέχαμε λίγο σε ορισμένα παιχνίδια και αν ο δεύτερος γύρος δεν ξεκινούσε με μία… αναρχία από την ΕΠΟ που όρισε έναν διαιτητή να σφυρίξει για πρώτη φορά από τοπικό πρωτάθλημα αγώνα Γ’ Εθνικής με τον Πιερικό…».

Aλέξανδρος Κούρτογλου (προπονητής ΓΣ Αλμυρού):

«Είναι σίγουρα πρόβλημα το να μένει εκτός αγωνιστικού ρυθμού η ομάδα και φυσικά για όλες τις ομάδες, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Εμείς βγάλαμε ατομικά προγράμματα για τους παίκτες αλλά από εκεί και πέρα το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να φύγουμε από αυτήν την κατάσταση. Προέχει η ζωή και μένει σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένο πάντως ότι αν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, θα χρειαστεί μία περίοδος μίνι προετοιμασίας.  Εφόσον οι παίκτες μπορέσουν να ακολουθήσουν τα ατομικά προγράμματα δεν θα μείνουν τόσο πίσω. Αλλά στο ομαδικό κομμάτι ίσως χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα. Εμείς σε συγκομιδή βαθμών στον δεύτερο γύρο είμαστε δεύτεροι μετά τον Πιερικό. Από τη στιγμή που ανέλαβα τον Αλμυρό ήμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πρωταθλητισμό για να φτάσουμε στην παραμονή. Νομίζω ότι τα καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και τελικά δικαιώθηκα και η ομάδα σώθηκε πιο νωρίς απ’ ότι περιμέναμε».

Στέλιος Αρσένος (Διαγόρας Στεφανοβικείου):

«Αυτό προέχει για όλον τον κόσμο είναι η υγεία. Όλες οι ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα που περνάει όμως δε δεύτερη μοίρα. Από εκεί και πέρα είμαστε σε επικοινωνία με τους παίκτες και έχουν πάρει ατομικά προγράμματα. Εμείς θέλουμε πάντως να τελειώσουν όλα καλά και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν αρχίσει το πρωτάθλημα θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής για να μην υπάρξουν επιπλέον προβλήματα με τραυματισμούς κτλ. Το πρωτάθλημα το είδα αρχικά ως προπονητής του ΓΣ Αλμυρού και καταφέραμε να στήσουμε καλά θεωρώ την ομάδα ώστε να είναι βιιώσιμη. Ως προπονητής του Διαγόρα, αν και αποδεκατισμένη η ομάδα έφτασε σε αρκετά καλό επίπεδο και κάναμε πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο και περιμένουμε αν θα αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα. Αν καταφέρουμε να σωθούμε θα είναι πραγματικά μεγάλος άθλος».

Oι αγώνες που απομένουν για τις ομάδες της Μαγνησίας:

24η αγωνιστική

Θησέας Αγριάς-ΑΕ Καρίτσας

ΓΣ Αλμυρού-Δίας Δίου

Ηρακλής Λάρισας-Διαγόρας Στεφανοβικείου

25η αγωνιστική

Ατρόμητος Παλαμά-Θησέας Αγριάς

Διαγόρας Στεφανοβιικείου-ΓΣ Αλμυρού

26η αγωνιστική

Θησέας Αγριάς-Οικονόμος Τσαριτσάνης

ΓΣ Αλμυρού-ΑΕ Καρίτσας

Δίας Δίου-Διαγόρας Στεφανοβικείου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.