Το πρώτο τζάμπολ στην ΕΣΚΑΘ

Α1 και Α2 (1ος όμιλος) ετοιμάζονται για την πρεμιέρα

Με τον κορωνοϊό ήρθε αντιμέτωπο και το θεσσαλικό μπάσκετ, καθώς και με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που προέκυψαν με τη νέα μίνι αναδιάρθρωση των μικρών εθνικών κατηγοριών το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο οι ομάδες της ΕΣΚΑΘ δείχνουν αντοχές και ετοιμάζονται για το πρώτο τζάμπολ της νέας αγωνιστικής περιόδου, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν στο παρκέ, χωρίς να περιμένουν αν και πότε θα ανοίξουν και πάλι τα γήπεδα…

Τζάμπολ λοιπόν στην Α1 ΕΣΚΑΘ, που μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει και πάλι στη μορφή του ενιαίου πρωταθλήματος χωρίς ομίλους, με έξι ομάδες της Μαγνησίας να παίρνουν μέρος σ’ αυτό. Ίωνας Βόλου, Ανόρθωση, ΑΕΒΔ, Αιολικός, Ανάληψη και ΓΣ Βόλου και να θέλουν εξ αρχής να δείξουν τα δόντια τους, απέναντι στα σύνολα των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων, μιας και η ΠΕ Καρδίτσας δεν έχει εκπρόσωπο στην κατηγορία.

Βάσει έμψυχου υλικού, η Ανόρθωση έχει εμπειρία (ίσως και από τους μεγαλύτερους μ.ό. ηλικίας της κατηγορίας) και δείχνει να θέλει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ωστόσο και οι υπόλοιπες ομάδες δεν αποτελούν αμελητέες ποσότητες, και μπορούν να κάνουν τη ζημιά απέναντι στους αντιπάλους τους.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, που διεξάγεται αύριο 2 Οκτωβρίου έχει ως εξής:

Ίωνας-Νέος Κεραυνός (18:00)

Ανόρθωση-ΑΕΒΔ (17:00)

Καλαμπάκα-Μύτικας (17:30)

Φοίβος 2002-ΓΣ Βόλου (17:30)

Δαναοί-ΕΑΛ (18:00)

Αιολικός-Ανάληψη (19:00)

ΑΕΛ-Άρης Τρικάλων (19:30)

Πρεμιέρα και για τον 1ο όμιλο της Α2 ΕΣΚΑΘ

Κένταυρος Ζαγοράς, Ελευθεριακός, BC Volos, ΓΣ Σκιάθου, Τιτάνες Αλμυρού από την άλλη ξεκινούν κι αυτοί τις υποχρεώσεις τους στον 1ο όμιλο της Α2 ΕΣΚΑΘ, που από μόνη της ως κατηγορία αποτελεί ερωτηματικό.

Φαβορί δεν φαίνεται να υπάρχουν, με τις ομάδες να μοιάζουν (τουλάχιστον στον 1ο όμιλο) λίγο πολύ ισοδύναμες. Έτσι, αναμένεται να γίνει το πλέον αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 2 Οκτωβρίου

Σπάρτακος-BC Volos (15:30)

Κυριακή 3 Οκτωβρίου

Ερμής Αγιάς-ΓΣ Σκιάθου (11:30)

ΜΑΡΣΑ-Ίκαρος Λάρισας (17:00)

Τιτάνες Αλμυρού-Ελευθεριακός (18:30)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.