Τουτουντζόγλου: Δεν ανήκαμε στο λόμπι της Θεσσαλονίκης

Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου

Πως η ομάδα του δεν ανήκε στο λόμπι της Θεσσαλονίκης, οι ομάδες της οποίας αλληλοβοηθιούνται, και πως στηρίχθηκε μόνο στις δικές της δυνάμεις τόνισε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης Βόλου, σε δηλώσεις που έκανε στο Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico. Επίσης ανέφερε ότι έχει κλονιστεί η υγεία του από την προσπάθεια που έχει κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πως θα ήθελε νέα πρόσωπα στη διοίκηση, για να φύγει βάρος από τις δικές του πλάτες.

Αναλυτικά ο κ. Τουτουντζόγλου μίλησε:

Για το γεγονός ότι οι 13 νίκες δεν ήταν αρκετές, για να σωθεί η ομάδα:

«Ήταν πρωτόγνωρο. Πέρσι η παραμονή κρίθηκε στις 9 με 10 νίκες. Αυτό έγινε, γιατί πολλές ομάδες ήταν της ίδιας δυναμικότητας, κάτι που ξέραμε από την αρχή και γι’ αυτό λέγαμε, όταν το ρεκόρ της ομάδας ήταν 6-2, ότι πάμε για την παραμονή.  Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας, τίμια και σωστά, όπως επιβάλλεται. Δυστυχώς αυτός είναι ο αθλητισμός. Επιτυχία δεν είναι μόνο να μείνεις στην κατηγορία. Επιτυχία είναι να μείνει στη συνείδηση των φιλάθλων ότι έγινε μια σωστή δουλειά και θεωρώ ότι ο ένας υποβιβασμός δε φέρνει την καταστροφή. Μπορεί να στείλει και μηνύματα, αρκεί να τα αντιληφθούμε, να δουλέψουμε και να κάνουμε άκρως εποικοδομητικά πράγματα για το μέλλον».

Για το ότι η ομάδα, παρότι υποβιβάστηκε, αποθεώθηκε στο τελευταίο ματς:

«Αυτό που ζήσαμε όσοι ήμασταν στο κλειστό, φίλαθλοι, προπονητές, αντίπαλοι, διαιτητές, ήταν άκρως συγκινητικό. Πάνω από 600 φίλαθλοι στο τέλος να τραγουδούν και να χειροκροτούν την ομάδα. Υπήρχε μεγάλη συγκίνηση στους οπαδούς, στους παίκτες, σε εμάς τους διοικούντες αναγνωρίζοντας το έργο μας. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία μας και έχει να κάνει με το ότι στη συνείδηση των φιλάθλων αναγνωρίστηκε η προσπάθεια που έκανε η ομάδα.

Αν κάποιος φίλαθλος, που δεν ήξερε τι παίζεται στο συγκεκριμένο ματς, βρισκόταν στο γήπεδο και έβλεπε το κλίμα που επικρατούσε, θα νόμιζε ότι πρόκειται για φιέστα ανόδου και όχι για ομάδα που υποβιβάστηκε. Ήταν συγκλονιστικό. Αυτός είναι ο αθλητισμός, μέσα από τα δύσκολα μαθαίνουμε. Δεν είχαμε την εμπειρία της Β’ Εθνικής, μας στοίχισαν κάποια πράγματα και κάποιες αποφάσεις».

Για την αλληλοβοήθεια που υπάρχει στις ομάδες της Θεσσαλονίκης:

«Ο όμιλος ήταν πολύ δυνατός. Η Γέφυρα κέρδισε το Αγρίνιο με διαφορά 18 πόντων, δεν ήταν ομάδα για να πέσει. Από την άλλη υπήρχαν ομάδες που ήταν για να πέσουν, όπως π.χ. το Στρατώνι, Ωστόσο υπάρχει μια φιλική σχέση των ομάδων της Θεσσαλονίκης μεταξύ τους εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα ομάδες με τρεις, πέντε και δέκα φιλάθλους να παραμένουν στην κατηγορία, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα. Εμείς δεν ανήκαμε σ’ αυτό το λόμπι και προσπαθήσαμε με τις δικές μας δυνάμεις να σώσουμε την κατηγορία».

Για το δικό του μέλλον στην ομάδα και την επόμενη μέρα:

«Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σκεφτούμε το μέλλον της ομάδας, για να μην πάει χαμένη η προσπάθεια των τεσσάρων ετών. Από εκεί και πέρα το έχω πει, έχω κουραστεί πάρα πολύ. Είναι κάτι που δεν το λέω τώρα, το έχω πει από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην παρουσίαση της φανέλας. Τότε είχα πει ότι η Διοικούσα Επιτροπή πρέπει να εμπλουτιστεί με νέα πρόσωπα, για να φύγει βάρος από τις δικές μου πλάτες.

Θα καθίσουμε να ηρεμήσουμε αυτή την εβδομάδα, θα προσπαθήσουμε να έχω συναντήσεις με κάποια άτομα, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν την ομάδα κι εμένα προσωπικά. Αν αυτό επιτευχθεί, θα είμαι πάλι στις επάλξεις. Διαφορετικά δε θα μπορέσω να κάνω πράγματα που είχα στο μυαλό μου, γιατί η κούραση με έχει καταβάλει. Έχω αφήσει την οικογένειά μου, έχει κλονιστεί η υγεία μου από το άγχος και το στρες. Έχω καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και δε θέλω αυτό το έργο να το αφήσει να πάει χαμένο. Θα ήθελα 4-5 άτομα για να πάρουν το μισό βάρος από αυτό που κουβαλώ. Και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό, αλλά στο να υπάρχουν άνθρωποι να τρέξουν για την ομάδα. Θα παραθέσω συνέντευξη Τύπου μάλλον την επόμενη εβδομάδα με θέμα την επόμενη μέρα».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος:

«Ήταν συγκλονιστικό πρωτάθλημα. Έγιναν συγκλονιστικά ματς, ευχαριστηθήκαμε το μπάσκετ. Αποδώσαμε αυτό που μπορούσαμε, δεν έχω παράπονο από τους παίκτες. Και να μην ξεχνάμε ότι για 20 αγωνιστικές παίζαμε χωρίς πλέι μέικερ, που είναι βασικό γρανάζι σε μια ομάδα. Παρόλα αυτά βρήκαμε λύσεις μέσα από την ομάδα και ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.