Τουτουντζόγλου: «Να έχουμε διάρκεια και να μην είμαστε φωτοβολίδα»

O πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής μπάσκετ της Νίκης Βόλου, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, έκανε δηλώσεις πριν τον αγιασμό της ομάδας την Τετάρτη (5/9), στις οποίες ανέφερε τα εξής: «Πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία, να είμαστε αγαπημένοι και δυνατοί, μία οικογένεια, γιατί μόνο, αν είσαι οικογένεια, μπορείς να πας μπροστά.

Είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε σ’ ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, αυτό της Β’ Εθνικής. Θεωρώ ότι στο μέτρο του δυνατού κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την ομάδα, θεωρώντας ότι απόλυτος στόχος είναι η κατάκτηση του στόχου της παραμονής. Πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Να έχουμε μία πολύ καλή πορεία, όπως και πέρσι, και το κυριότερο ο κόσμος να χαρεί καλό και ποιοτικό μπάσκετ και από τη δικιά μας την ομάδα και από τις υπόλοιπες που ανήκουν στη Β’ Εθνική, που θα έρθουν εδώ να αγωνιστούν. Έχω πει ότι η Β’ Εθνική είναι μία κατηγορία, αν όχι επαγγελματική, ημιεπαγγελματική, και το μπάσκετ θεωρώ ότι ξεκινά από τη Β’ Εθνική και πάνω. Οπότε είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κόσμο του Βόλου που διψά για μπάσκετ να ‘ρθει και να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, που είναι μία προσπάθεια λίγων, αλλά απευθύνεται σε πάρα πολλούς, στον Βόλο ολόκληρο. Είναι μία χρυσή ευκαιρία αυτές οι προσπάθειες να στηρίζονται, για να έχουμε καλύτερες μέρες για τον αθλητισμό της πόλης μας. Το σενάριο της ανόδου στη Β’ Εθνική από τότε που αναλάβαμε ήταν αυτό που είχε τις λιγότερες πιθανότητες στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Παρόλ αυτά, τα γευτήκαμε, γιατί έχουμε δείξει μία συνέπεια. Το κυριότερο είναι ότι θέλω να έχουμε διάρκεια, δε θέλω να είμαστε μία φωτοβολίδα. Επιτυχία δεν είναι μόνο ν’ ανέβεις, αλλά να διατηρηθείς εκεί που είσαι. Η επιτυχία για μένα είναι αν διατηρήσουμε το μπάσκετ του Βόλου σε υψηλό επίπεδο. Τότε θα είμαστε επιτυχημένοι. Ακόμη δεν είμαστε επιτυχημένοι».

Για την κίνηση των διαρκείας:

«Στα διαρκείας θεωρώ ότι ήδη έχει σπάσει το ρεκόρ και πάμε να καταγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Ο κόσμος ανταποκρίνεται, όπως ανταποκρίθηκε και πέρσι. Και οι χορηγίες και τα διαρκείας είναι κάτι που χρειάζεται η ομάδα με το αυξημένο μπάτζετ της φετινής χρονιάς, για να αντεπεξέλθει» οικονομικά. Ένα από τα πιο βασικά πράγματα είναι το οικονομικό. Η συγκέντρωση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο απέφερε καρπούς στο κομμάτι που εμείς θέλαμε. Το “μάζευε κι ας είν’ και ρώγες” είναι μία πολύ σοφή παροιμία. Δεν περισσεύει τίποτα. Με σοφή διαχείριση, για να είμαστε κι εμείς εντάξει στις υποχρεώσεις μας».

Για το πολύ έντονο βολιώτικο στοιχείο στη Νίκη:

«Είναι ακόμη μία επιτυχία της διοίκηση. Μάλιστα έκανα την εξής σκέψη, ότι αυτήν την ώρα η Νίκη Βόλου στηρίζεται κατά 90% σε παίκτες και προπονητές Βολιώτες. Οι επιχειρήσεις και ο κόσμος στηρίζουν όχι μόνο την προσπάθειά μας, αλλά και κάποιες οικογένειες, οι οποίες μέσα από τη Νίκη Βόλου αμείβονται κι αυτά τα χρήματα ξαναγυρίζουν στην ίδια μας την πόλη και σ’ αυτούς που τα έχουν δώσει, δηλαδή στον επιχειρηματία που έβαλε την ταμπέλα μέσα στο κλειστό. Θεωρώ ότι αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Τα χρήματα δε φεύγουν δεξιά κι αριστερά, αλλά επιστρέφουν στην ίδια μας την πόλη. Δεν είναι μόνο οι ίδιοι οι αθλητές, αλλά η σίτισή τους, οι μετακινήσεις τους».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.